22 Ιουλ 2008

eat the rich, stool in every pool: οι μέρες της αφθονίας - επεισόδιο 3ο



Άλλη μία απαλλοτρίωση, πάλι στην Αθήνα...

από την Ελευθεροτυπία:
Και πάλι διανομή τροφίμων από τους «Ρομπέν»
Μία ακόμη απάντηση στην ακρίβεια -την πέμπτη μέσα σε δύο μήνες- έδωσαν το Σάββατο αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, λίγα λεπτά μετά τις 12.30 το μεσημέρι. Οι Ρομπέν των σούπερ μάρκετ εμφανίστηκαν ξανά, «χτυπώντας» αυτή τη φορά σε σούπερ μάρκετ του Περιστερίου, στην οδό Κοσμά Αιτωλού 33.

Μπήκαν στο κατάστημα, άδειασαν τα ράφια απαλλοτριώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα μοίρασαν κυρίως σε ηλικιωμένους που βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, στην οδό Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και τίποτα δεν θύμιζε την αμηχανία της πρώτης ...διανομής προϊόντων στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, στις 31 Μαΐου.
Στο κείμενο που μοίρασε μαζί με τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, η «Πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών» καλεί τους πολίτες να «χτυπήσουν την ακρίβεια με απαλλοτρίωση στους "Ναούς της Κατανάλωσης"».

«Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, πάρτε πίσω αυτά που σας ανήκουν. Τέρμα πια στα παρακάλια για αυξήσεις μισθών και μειώσεις τιμών στα προϊόντα. Αρνούμαστε την ελεημοσύνη και όλα τα επιδόματα φτώχειας! Ηρθε η στιγμή να πάρουμε την κατάσταση και τη ζωή μας στα δικά μας χέρια!», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Ονομάζουν «θέατρο σκιών» τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ για την ακρίβεια (19 Ιουνίου) και αναφέρουν: «Διαμαρτυρήθηκαν δηλαδή για την ακρίβεια όλοι όσοι μας έχουν καταδικάσει σ' αυτόν τον άθλιο τρόπο ζωής, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια εργασίας και απλησίαστες τιμές σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης». «Αυτή η δήθεν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα τσιράκια των αφεντικών, σε συνδυασμό με όλα τα πρόσφατα γεγονότα (υπόθεση Ζαχόπουλου, μίζες εκατομμυρίων από υπουργούς και άλλους παρατρεχάμενους με τα σκάνδαλα SIEMENS και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, συνεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και χιλιάδες άλλα κόλπα των εξουσιαστών για περισσότερες "επενδύσεις", περισσότερο "ανταγωνιστική οικονομία" και λεφτά, περισσότερα λεφτά!) έχουν κάνει την οργή μας να ξεχειλίσει. Μόνο που αυτή τη φορά, τούτη η τόσο κοινότοπη έκφραση μοιάζει να έχει πραγματικό νόημα κι αυτή η οργή που ξεπερνάει πλέον το φόβο μας απέναντί τους είναι έτοιμη να παρασύρει στο διάβα της όλους αυτούς που λυμαίνονται τόσα χρόνια τις ζωές μας, το αίμα μας και τον ιδρώτα μας», καταλήγουν.

Η πρώτη παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια είχε γίνει στις 31 Μαΐου, στα Εξάρχεια, η δεύτερη, που ήταν και διπλή, είχε γίνει σε δύο σούπερ μάρκετ στον Αγιο Παντελεήμονα και η τέταρτη σε σούπερ μάρκετ στον Νέο Κόσμο. Και στις τέσσερις τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε παρακείμενες λαϊκές αγορές.


ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ


Οι προηγούμενες παρεμβάσεις (με ενδιαφέροντα σχολιασμό)
http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/05/700.html
http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/06/blog-post_17.html
http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/06/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: