11 Ιουν 2008

το αδέσποτο Δεσποτικό



Το Δεσποτικό φαίνεται πως ακολουθεί τη μοίρα πολλών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, καθώς ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για τον εποχικό αρχαιοφύλακα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο και έχει αναφερθεί κι από τον τύπο και είναι απλά ενδεικτικό της αδράνειας των υπευθύνων στα Υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών (βλ.άρθρο της Ελευθεροτυπίας: "Ο Ερμής; Δεν δέχεται απογεύματα").

Ήδη επισκέπτες και ψαράδες αναφέρουν περίεργες κινήσεις από διάφορα σκάφη πέριξ του Δεσποτικού κατά καιρούς, με πιο πρόσφατο πριν λίγες μέρες.

Η φύλαξη του χώρου καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική, καθώς οι Λιμενικές Αρχές σπανίως περιπολούν στην περιοχή (ανεπάρκεια σκαφών, προσωπικού) , όπως παραδέχεται κι ο ίδιος ο Λιμενάρχης Πάρου στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παριανός Τύπος".

Υπομονή.

Σε λίγα χρόνια θα "αποψιλωθεί" ολόκληρο το Δεσποτικό και δε θα χρειάζεται πλέον φύλακας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιο ειναι το ενδιαφερον της κοινοτητας αντιπαρου για τηυ προστασια του δεσποτικου ποσες παραστασεις εχει κανει στο υπουργειο πολιτισμου?

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζει κανεις, παντως το δεσποτικο δεν εχει ψηφοφορους, αν αυτο λεει κατι.

Ωστοσο το θεμα με τους φυλακες των αρχαιολογικων χωρων ειναι πανελληνιο.

Ανώνυμος είπε...

Να βρέθούνε 15-20 Αντιπαριώτες και παριανοί να συστήσουνε Σύλλογο Φίλων Δεσποτικού για να υπάρξει υπάρξει πίεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς την Πολιτεία : Κοινότητα, Περιφέρεια, Νομαρχία, ΥΠΠΟ.Να γίνει μια Ημερίδα με αρχαιολόγους και προβολή στα ΜΜΕ.
Με παρλάτες στα Μπλόγκ δουλειά δεν γίνεται. Αν θυμάμαι καλά κάτι Γιαπωνέζοι είχαν κάνει προτάσεις που απορριφτήκανε.