15 Απρ 2008

Άνθρωποι και κτήνη στο ίδιο σώμα




































Ποιός διεστραμμένος νους βάζει τέρμα έτσι ψυχρά στη ζωή μιας θαλάσσιας χελώνας που του χάλασε τα δίχτυα; Είναι ο ίδιος ψαράς άραγε που ξεχύθηκε πριν λίγα χρόνια στη θύελλα να σώσει τις ανθρώπινες ψυχές του "Σάμινα"; Πώς γίνεται στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι να είναι μεταξύ τους συγκαταβατικοί, υπομονετικοί, ανεκτικοί, ανθρώπινοι και στην επαφή τους με τα ζώα να είναι άξεστοι, αχόρταγοι, άπληστοι, χυδαίοι, μοβόροι, σωστά κτήνη;

Η ιστορία έγραψε την εύρεση μιας νεκρής χελώνας caretta-caretta, πιθανότατα μαχαιρωμένης στον αυχένα, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα. Οι φωτογραφίες σοκάρουν, αλλά και αποτρέπουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό σας μαζί με μία φωτογραφία σας το αναδημοσιεύω στο blog μου με αναφορά φυσικά της "πηγής"

parospress είπε...

Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν ατύχημα και ότι κάποιος συνειδητά, από σαδισμό ή εκδίκηση, θέλησε να προκαλέσει στη χελώνα αυτόν τον φρικτό θάνατο.
Ο δράστης παραμένει άγνωστος... αν και στη σκέψη όλων μας ο δράστης είναι "γνωστός", σοκαρίστηκα όταν είδα σε μεγαλύτερη ανάλυση τις φωτογραφίες, τι να πεις όμως, μόνο με την περισσότερη και καλλίτερη εκπαίδευση ο κόσμος θα αγαπήσει πραγματικά αυτά τα υπεραιωνόβια πλάσματα.