6 Απρ 2008

Αυτός ο χειμώνας έκρυβε φως


Ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα το Σχολείο γέμιζε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο από χρώματα και μουσικές. Άτσαλα στην αρχή, πιο αποτελεσματικά με το πέρασμα των ημερών, οι εκκολαπτόμενοι μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες ντύσανε με τέχνη τις μέρες τους και αντικρύσανε το τοπίο του χειμώνα λιγότερο απομονωμένοι. Η μύηση στα μυστικά του πιάνου, της κιθάρας, του τελάρου και των χρωμάτων δεν ήταν πάντα εύκολη (παρά τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου). Αντιξοότητες πάντα υπάρχουν, ιδιαίτερα σε κοινωνίες αμάθητες σε τέτοια εγχειρήματα. Στο τέλος, όμως, μένει η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Η Αγγελική Κούρκουλου και ο Παναγιώτης Μπερλής μεταγγίζουν τις γνώσεις τους και κάτι από το ταλέντο τους στον πληθυσμό του νησιού, σε μια προσπάθεια που δεν είναι μόνο υπόθεση επαγγελματικής συναλλαγής.
Υπάρχει επιθυμία και προοπτική τα μαθήματα να συνεχιστούν τόσο το καλοκαίρι (για όποιους δεν είναι εγκλωβισμένοι στην τουριστική λαίλαπα) όσο και την επόμενη σχολική χρονιά. Παράλληλα, υπάρχει σκέψη για την παρουσίαση σε μία εκδήλωση, στις αρχές του Ιούνη, του έργου που έχει επιτελεστεί ως τώρα, με ομαδικές εκθέσεις και συναυλία των μαθητών (παιδιών και ενηλίκων).




















































Κι ίσως επαναληφθούν και λαμπρές βραδιές σαν αυτή για τους πυρόπληκτους πέρυσι, όταν η τέχνη γέννησε αισθητική ομορφιά, αίσθημα αλληλεγγύης και ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: