26 Ιουν 2012

Οι Χάρλευ στην Αντίπαρο; Ευχαριστούμε που δεν θα κάνετε Burnout…

Clipboard02
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Harley Davidson lub διαβάζει κανείς την παρακάτω οδηγία προς τους Χαρλεάδες μηχανόβιους επισκέπτες της Αντιπάρου:

“θα σας παρακαλέσουμε να αποφύγετε τα Burnout στον χώρο της πλατείας,στον οποίο για 1η φορά ο Δήμος δίνει ειδική άδεια,και για τις 2 μέρες, με την σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτών του. Παρακαλούμε  σεβαστείτε το...”

398340_316961838373949_1769198830_n

Από ό,τι μπορεί να καταλάβει κάποιος λοιπόν, ο Δήμος έδωσε ειδική άδεια –σύμφωνα με το ΔΣ της Λέσχης- για να εισέλθουν οι μηχανές στον πεζόδρομο του χωριού μας, και μάλιστα δύο φορές, μία το βράδυ της Παρασκευής και μία ακόμα το επόμενο βράδυ. Αυτό τουλάχιστον εξηγεί το λόγο που ακόμα δεν έχουν σηκωθεί οι μπάρες, αυτές που κόστισαν 12000 ευρώ και ήδη σπάνε, πριν καν λειτουργήσουν (και αποδείξουν τη ματαιοπονία του όλου εγχειρήματος): θα παραμείνουν όρθιες για να βρουν οι μηχανές δρόμο ορθάνοιχτο προς τον πεζόδρομο, ώστε να τους υποδεχτεί το αλαλάζον πλήθος του πεζοδρόμου, γαλουχημένο εδώ και χρόνια με παράνομες και παλικαρίσιες διελεύσεις.

Αναρωτιέται κανείς ποιος προσβάλλει ποιον: η Λέσχη το Δήμο για μία απίστευτη δήθεν άδεια, δηλαδή να διέλθουν και να παρκάρουν οι Harley στην πλατεία; Ο Δήμος τον εαυτό του για το υποθετικό σενάριο να διέρχονται μηχανές εν μέσω τραπεζοκαθισμάτων, πεζών, παιδιών και καροτσιών; Ο Δήμος τους πολίτες που έδωσαν δήθεν τη σύμφωνη γνώμη τους για κάτι τέτοιο, τόσο εξόφθαλμα προκλητικό;Aegean2012-1024x776

Μέχρι την Παρασκευή ας πρυτανεύσει η λογική. Υπάρχει ένα μικρό αλλά με όμορφη θέα οδικό δίκτυο μέχρι τον Άη Γιώργη που μπορούν να το κάνουν πάνω κάτω με τις πλουμιστές ροκ μηχανές τους όλη μέρα. Η παρουσία τους συνδέει με όμορφο τρόπο το ροκ παρελθόν του νησιού με τη μετάλλαξη του σε κάτι πιο ευτελές (νησί των VIPS, μικρή Μύκονος, και άλλα), αλλά ως εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε τον πεζόδρομο βορά στα ντεσιμπέλ και την ήρεμη αγριάδα των Harley.

Εκτός αν συμφωνούμε πράγματι όλοι οι δημότες, οπότε δικαίως παραχώρησε ο Δήμος τον –δικό μας, ολονών μας- δημόσιο χώρο της πλατείας. Στην τελευταία περίπτωση, μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο και μέσα από το Κάστρο, προκειμένου να κάνουν το Burnout εκεί.

Και για όποιον δεν ξέρει τι είναι το Burnout ας δει παρακάτω:

Αγαπητοί αναβάτες της Λέσχης ευχαριστούμε που δεν θα κάνετε Burnout στην πλατεία, κατά τ’ άλλα σας περιμένουμε στο λιμάνι να ανεβούμε όλοι μαζί με τα πόδια μας τον χιλιοβιασμένο πεζόδρομο. Και το πεζό έχει τη ροκ πλευρά του.

Μέχρι να αποδειχτεί αν υπάρχει πάντως τέτοια “άδεια” από το Δήμο, που ασφαλώς αποτελεί τουλάχιστον καπήλευση της συμμετοχικής δημοκρατίας, ας είμαστε επιφυλακτικοί. Και με διάθεση χιούμορ.

Τι πιστεύετε όλοι εσείς που διαβάζετε και κρίνετε; Είναι υπερβολή να αντιδρά κανείς στη διέλευση των μηχανών διά του πεζοδρόμου με μία “άδεια” από το Δήμο και τη “σύμφωνη γνώμη” των δημοτών; Ή μήπως όχι;

17 σχόλια:

Tatiana Kontouli είπε...

Αγαπάμε το ροκ, αγαπάμε τις μηχανές και στηρίζουμε προσπάθειες συγκέντρωσης τουρισμού στο νησί μας, από όποιον φορέα και αν προέρχονται. Αλλά όχι και μηχανοπορεία στον πεζόδρομο ούτε η πλατεία να γίνει πάρκινγκ.

Events, συναυλίες και parties καλοδεχούμενα, αλλά πρώτα από όλα ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ προς όλους.

Προσωπικά δε ρωτήθηκα για τη διέλευση των μηχανών, ούτε διάβασα καμμιά ανακοίνωση. Αν δεν είχα και ίντερνετ δεν θα είχα και ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

προτεινω το αλλο σαββατοκυριακο να καλεσουμε πορεια γεωργικων μηχανηματων και μηχανηματων οικοδομης.. ( τρακτερ ,σκαφτικα ,μπουλντοζες ,.....) να παρελασουν στον πεζοδρομο.
Ας ελπισουμε οτι ολο αυτο ηταν μια αποφαση λανθασμενη και συντομα θα πρυτανευσει η λογικη.

Ανώνυμος είπε...

όσοι δεν συμφωνούμε ας δώσουμε την μάχη
Γεροντοκόρες εναντίον Χαρλεάδων

πλάκα κάνω
δεν νομίζω ότι θα μπουν στο άβατο
take it easy

Ανώνυμος είπε...

Ότι να' ναι πάλι ρε παιδιά, αυτό ξέρω εγω να πω. Θα μπορούσε όλο αυτό να γίνει μετα από ερωτημα στους κατοικους, κι όχι παλι με το "αποφασίζουμε και διατάζουμε".

Ποιος πήρε την απόφαση, αν αυτή υπάρχει;
Φοβάμαι ότι τώρα θα αρχίσουν να λένε ότι έγινε παρεξηγηση και διάφορα σχετικά.

Εγω θελω όποιος πηρε αυτη την αποφαση κι εδωσε το ΟΚ, να βγει και να μας εξηγησει τον τροπο που το σκεφτηκε για να μπουν στον πεζοδρομο και να παρκαρουν οι μηχανες στην πλατεια. Και αν καταλαβα καλα θα γινει και ροκαμπιλυ συναυλια στην πλατεια, ετσι; Αυτην που τοσο την προστατευουν ολοι για το ωραριο και τα ντεσιμπελ.

Τι να πω...

Ανώνυμος είπε...

μπροστα ο Δημος και απο πισω ολοι οι κατοικοι να ανοιξουν ολοι οι δρομοι για (τις παραλιες) ... την πλατεία.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ΜΗΝ τρλλαίνεστε... Θα είμαστε κόσμιοι

Magos Gsisspor είπε...

Δεν είναι το σημαντικότερο ζήτημα του νησιού το αν θα έρθουν οι Χαρλεάδες και αν θα αναβιώσει ένα κλίμα ρετρό για λίγες μέρες. Ούτε το αν θα είναι κόσμιοι λίγο ή πολύ. Ούτε το αν θα δοθεί μία συναυλία έτσι απλά. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μία σύμφωνη γνώμη του Δημου και των πολιτών -που στην πράξη δεν υπάρχει- για να κανετε κατάληψη στην πλατεία. Όλο αυτό απκτά ξαφνικά σημασία γιατί η πλατεία και ο πεζόδρομος είναι δημόσιοι χώροι για τους οποίους πολλοί πολίτες έχουν δώσει μαχη για να καθιερωθούν ως περιοχές ασφαλούς διέλευσης για τους πεζούς, αλλά εις μάτην μέχρι σήμερα. Μπορεί στον αγαπητό φίλο (μπλόγκερ;) να φαίνεται γεροντοκορίστικη προσέγγιση αυτή αλλά είναι κάτι περα από αυτό. Αν είσαι μέλος του Club που μας επισκέπτεται καλό είναι να πρυτανεύσει η λογική, τόσο για την πλατεία, όσο και για τον πεζόδρομο. Ευπρόσδεκτοι επισκέπτες είστε όχι άμυαλοι κατακτητές...

Ανώνυμος είπε...

νίκη μεγάλη
ανέβηκαν χεράκι-χεράκι με τα πόδια ως
την πλατεία χόρεψαν συρτάκι
άφησαν και κάτι φράγκα στο νησί
αυτοί οι άμυαλοι κατακτητές

Magos Gsisspor είπε...

Νίκη μεγάλη κι ας στηνουμε και ότι διαθέτουμε για λίγα φράγκα και διασημότητα γνωστέ αγνωστε. Μακάρι να είχαμε Χάρλει και τα συναφη όλο το καλοκαίρι, σαν μια ανασύνθεση της παλιάς ροκ Αντιπάρου. Ίσως έτσι να μην μιλάγαμε ούτε για burnout ούτε για παρκαρίσματα στην παλτεία ούτε για μεθυσμένα συρτάκια για ένα Σαββατοκύριακο.Οϋτε για σχόλια ειρωνικά αλλά ματαιόπονα

Ανώνυμος είπε...

Νικη των πολιτων: η συναυλία και το πάρτυ των HARLEY θα γίνει τελικά στη Ρόμβη στο λιμάνι. Ελπίζω αυτό να γίνει μάθημα στον οποιοδήποτε αποφασιζει εκ μέρους άλλων. Κι αλλη φορα πριν το κανουν ας μας ρωτησουν.
Κρίμα για τα παιδια με τις Harley, αυτοί ειναι οι τελευταιοι που φταινε.

Ανώνυμος είπε...

Τοσα Σχολια για το τιποτα ! Μονο φιγουρα και για εντυπωσεις εισαστε . Εγω δεν ειδα καμμια παρελαση των μηχανων και οσο για την συναυλια που εγινε στην ρομβη γιατι ενοχλουσαν καποιους στη πλατεια , καλο στην ροβμη εκαναν . Τα μπαρακια που παιζουν μουσικη μεχρι το πρωι δεν τους ενοχλουν ? Την περασμενη βδομαδα με την εκδηλωση που εγινε με τους κρητικους ΔΕΝ τους ενοχλησαν που επαιζαν μεχρι τις τρεις ? Τουρισμο θελουμε αλλα να μην μας ενοχλουν . Ασε που καποιοι που μενουν στο καστρο ενοχλουνται απο τα παιδια που παιζουν ! Τι να πω ? Δεν ειδα ομως και καποια αναρτηση για τον ΑΔΙΚΟ χαμο του Κυριακου Κουβαρα . Αυτο το περασαμε στο ντουκου !

Ανώνυμος είπε...

Εδω πέρασαν 3 μήνες απο τότε που έφυγε ο Κυριάκος κ δεν έχει γραφτεί λέξη τώρα περιμένεις να γίνει? Το ξέρουν καλά το κόλπο σε αυτο το νησί.Του κουκουλώματος λέγετε! Να σου πω και κάτι όμως? ΟΛΟΙ ξέρουμε!

Magos Gsisspor είπε...

Δεν έχετε δίκιο και λυπάμαι που επιμένετε ξανά σε κάτι για το οποίο έχω απαντήσει -νομίζω επαρκώς- πριν από ένα μήνα στο φίλο Κυριάκο Λιόντα:

"Αγαπητέ Κυριάκο, ασφαλώς και δεν ξεχνάμε τι συνεβη. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Πίσω από τη χαρά για τα καινούρια που συμβαίνουν υπάρχει πάντα κατι δυσάρεστο με αφορμή το τραγικό συμβάν του -άλλου- Κυριάκου: πένθος, πολλά ερωτηματικά για τους περισσότερους, και μία αμηχανία για το τοξικό περιβάλλον που όλοι μας το αναγνωριζουμε αλλά κανείς δεν θεωρεί ότι αποτελεί τμήμα του. Αυτή η αμηχανία είναι ο λόγος που δεν έχω γράψει τίποτα σχετικά με το συμβάν. Υπάρχει ωστόσο μία πρόταση στο Δήμο για τα ζητήματα της αστυνόμευσης: θεωρώντας ότι υστερούμε σε παιδεία (οδηγική), η πρόληψη θα έρθει και μέσω της αστυνόμευσης. Δυστυχώς το θέμα κρίθηκε ανώριμο και επικίνδυνο για να τεθεί υποψιν της τοπικής κοινωνίας. Ίσως και να ναι έτσι, ωστόσο από τότε έχουν κινδυνέψει κι αλλοι από την απρόσεκτη οδήγηση και τη συμπεριφορά που όλοι μας εχουμε δει να επικροτείται συχνα. Αναγνωρίζω το ορθό του σχολίου σου, αλλά ακόμα αδυνατώ να δω το συμβάν με ψυχρή λογική. Όπως κι εσύ..."


Είναι αυταπόδεικτο ότι στο διαδίκτυο δεν μπορώ να πω αυτά που πολλοί γνωρίζουν ότι έχω εκφέρει για το θέμα. Η διαδικτυακή αμηχανία είναι δικαιολογημένη, η κοινωνική και ατομική μας απένδυση από καθε μορφής ευθύνη αδικαιολόγητη. Κι αν σας ενοχλεί ότι δεν γράφτηκε κάτι στοχευμένα για τη μνήμη του Κυριάκου Κουβαρά, αναλογιστείτε ότι ο ίδιος θα οργιζόταν περισσότερο για το ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει ο θανάσιμος τραυματισμός του. Η ίδια οδηγική συμπεριφορά, η ίδια πελατειακή προσέγγιση όλων των ζητημάτων, η ίδια έλλειψη ενδοσκοπησης και εσωτερικής αναμετρησης.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο, ούτε να απαντήσω φυσικά με οργή στην οργή σας. Ο πόνος δεν θα απαλύνει με ένα ποστ, αλλά με μία κοινωνια ολόκληρη που θα δείξει πως ξέρει και να σέβεται και να διδάσκεται.

Ανώνυμος είπε...

Kαι τότε;
Ποιος θα ταρακουνήσει μια τοπική κοινωνία η οποία στρουθοκαμηλίζει;
Η οποία προσποιείται (ή μήπως όχι;) ότι δεν συνέβη τίποτα;
Η οποία ανέχεται ακριβώς τις ίδιες συμπεριφορές που προκάλεσαν τον άδικο χαμό του Κυριάκου;
Γιατί οι πέτρες στον Ακονητό είναι θέμα και αυτό όχι;
Γιατί το γατάκι που σκοτώθηκε στον κεντρικό δρόμο έγινε θέμα στα μπλογκς (με φωτογραφία) και το τραγικότερο γεγονός τέτοιου είδους που έχει γίνει στο νησί δεν σχολιάστηκε από αυτούς που έχουν τα μέσα να το κάνουν;
Ποια θα είναι η συμπεριφορά των μέσων αυτών αν ξανασυμβεί (απευκταίο) κάτι παρόμοιο;
Τι μπορεί τελικά να αφυπνίσει συνειδήσεις, να αλλάξει πρακτικές και να "δημιουργήσει" νέες λογικές;
Δεν ξέρω τι θα σκεφτόταν ο Κυριάκος για του περιστατικό. Ξέρω όμως πολύ καλά τι θα σκεφτόταν, αν είχε χάσει έτσι έναν φίλο του...

Με τιμή
Κυριάκος Λιόντας

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Magos Gsisspor είπε...

Δυστυχως το τελευταιο σχόλιο δεν μπορει να ανεβεί, γιατι δικάζει και καταδικάζει σε ένα ιστολόγιο προσωπικό. Συμφωνώ σε πολλά, είμαι επιφυλακτικός για άλλα, διαφωνώ σε κάποια ελάχιστα. Υπό το μανδύα της ανωνυμίας ίσως γραφονται πράγματα που δεν γράφονται επώνυμα. Ας μπει ενυπόγραφο παρακαλώ.