6 Ιουν 2012

Ακόμα κι η προπαγάνδα θέλει τέχνη

Πλέον μπορούν και οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες να της γυρίσουν την πλάτη, αν δεν το έχουν ήδη κάνει με τον ανεκδιήγητα αναξιόπιστο ηγέτη της, τις ανίερες συμμαχίες του και τον επικίνδυνο συρφετό που έχει μαζέψει. Δεν είναι υπερβολή η επωδός “ντροπή” σε όσους στέκονται πλάι στον κάθε Μιχελάκη που επισκέπτεται το νησί μας. Κι όμως, υπάρχουν ακόμα πολίτες που έχουν δεξιό DNA και αρνούνται να δεχτούν ότι οι βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα σε πολλά άλλα, υπερψήφισαν το Μνημόνιο, μη έχοντας κι αυτοί οι δύσμοιροι την ευκαιρία να το διαβάσουν, ότι κι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για το πολύχρονο μεταπολιτευτικό μερίδιο της καταστροφής που αντιστοιχεί στη χώρα μας (γιατί το μεγαλύτερο μερίδιο δεν είναι ελληνικής προέλευσης, κι αυτό πλέον μόνο οι δημοσιογράφοι του ΜΕΓΚΑ και του ΣΚΑΙ το παραβλέπουν) και αρκετά ακόμα, που δεν αξίζουν να αναπτυχθούν εδώ.

 

Το σκηνικό ας τοποθετηθεί λοιπόν σε ένα άθλιο σχολείο, όπως στο Νίγηρα, με τρεις μαθητές στριμωγμένους σε κάθε σαρακοφαγωμένο θρανίο. Αντί για έπιπλα ΙΚΕΑ ας βάλουν μια σημαία της Γερμανίας κι αντί για clean-cut γαλάζια παιδάκια ας  βάλουν μερικά βρώμικα και πεινασμένα παλιόπαιδα, σαν τα 85 του Λαυρίου. Τότε θα μπορεί να γίνει ο εξής διάλογος:

(δάσκαλος)-Κάποτε παιδιά μου, πολλά χρόνια πριν και λίγο πριν διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπήρχε η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ιρλανδία, και η Ελλάδα, χώρες τεμπέλικες, ανάξιες, και με πολλά ελαττώματα ακόμα. Κυριότερο; ακολούθησαν κάποιον λαοπλάνους αριστερούς πολιτικούς και έφυγαν από το τότε νόμισμα, το ευρώ.

(μαθητής)-Γιατί κύριε;

(δάσκαλος)-Γιατί είχαν αυτοκτονήσει μόνο στην Ελλάδα πάνω από 2000 πολίτες.

(ο  μαθητής κοιτάζει στραβωμένος και με απορία-δεν του φτάνει η εξήγηση)

(δάσκαλος)-Και γιατί η δεξιά παράταξη τότε αντί να κάνει μια σωστή προπαγάνδα, όπως το ΠΑΣΟΚ (ο άλλος πόλος του πρώην δικομματισμού), έκανε δύο εμετικά σποτάκια, ένα με τη σημαία που υποστέλλεται κι άλλο ένα με κάτι παιδάκια, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει για πλάκα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

2 σχόλια:

Αριστοφάνης είπε...

Άψογος ο σχολιασμός σου Μάγε!
Η κατάντια του πρώην ισχυρού δξιού πόλου του αλήστου μνήμης δικομματισμού δεν έχει τέλος.
Όπως και τα δεινά που επισώρρευσαν στη χώρα μας!!!

Magos Gsisspor είπε...

Τιμή σε εσένα που σχολιάζεις πιο συχνά από μένα τα κακώς κείμενα.