5 Ιουν 2012

Ο Δήμος μου, ο Δήμος σου, ο Δήμος του


Το πιο πολυσυζητημένο θέμα της προηγούμενης εβδομάδας στο νησί αποτέλεσε αναμφίβολα η συγκέντρωση που διαφήμισε, συγκάλεσε και εκτέλεσε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Αντιπάρου την Κυριακή 27/5/12. Το ρεπορτάζ όπως θα το έγραφε η πλευρά του δημάρχου, δηλαδή μια υποκειμενική χροιά όσων διαμείφθηκαν, μπορείτε να τη διαβάσετε σε τοπικό παριανό έντυπο, που οι αθόρυβοι υπηρέτες του δήμου ανέλαβαν να μοιράσουν πόρτα πόρτα. Πίσω όμως από τις λέξεις της υποκειμενικής δημοσιογραφίας υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα, που αφορά το ίδιο νησί και τα ίδια προβλήματα. Το αν ο βασιλιάς είναι βασιλιάς ή γυμνός ηγεμονίσκος, το αν υπάρχει δίκαιος αντίλογος ή μόνο γκρίνια για τα έργα και τις ημέρες του, είναι ερωτήματα που καλείται ο καθείς να τα απαντήσει μόνος του και υπεύθυνα, αποφασίζοντας αν συντάσσεται ή αποτάσσεται τις παραδοσιακές φαύλες αξίες που η ίδια η χώρα έθρεψε, αυτές της διαπλοκής, της προπαγάνδας, του ρουσφετιού και της μισαλλοδοξίας. Κάθε αντίλογος δεκτός, αρκεί να είναι κόσμιος και τεκμηριωμένος. 
Ακολουθεί το επτασέλιδο δελτίο τύπου του συνδυασμού “Μένουμε Αντίπαρο”, που ασφαλώς προσυπογράφει και αυτό εδώ το ιστολόγιο απόλυτα. Μια απλή ανάγνωση αρκεί για να αναρωτηθεί κανείς για πολλά, μια δεύτερη για να αρχίσει να είναι πιο συμμετοχικός.
Διαβάστε επίσης την αντίδραση του συνδυασμού “Ενωτική Κίνηση Προόδου”, επιθετική για το ύφος της “ενημέρωσης” και αποκαλυπτική για τα πεπραγμένα του δήμου μέχρι σήμερα.
Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την εικονική πραγματικότητα πολλών από αυτά που παρουσίασε ο δήμαρχος Αντιπάρου επικυρώνει και μία επιστολή παραίτησης του κ. Γ.Μωράκη από την περίφημη Τουριστική Επιτροπή, καύχημα άλλων δήμων και αποπαίδι στο νησί μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ 27-5-2012
Δελτίο τύπου 31-5-2012 Παραίτηση Γιώργου Μωράκη

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αεροπορία βάλεστε…

Ανώνυμος είπε...

στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα.........

Ανώνυμος είπε...

μάλλον είναι .διαμείφθηκαν η διημείφθησαν.

Magos Gsisspor είπε...

-ασφαλώς βάλλεστε... Θέλετε να γίνετε πιο σαφής;
-ας πούμε στου βαρήκοου καλύτερα, μη γίνει καμία παρεξήγηση.
-έτσι είναι:ο δαίμων του ανορθογραφίου

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ???????

Magos Gsisspor είπε...

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%A9%CE%A6%CE%A9%CE%A8%CE%98-9%CE%9F%CE%A4

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 05/2012
Στην Αντίπαρο σήμερα την 28 του μηνός Μαρτίου , του έτους 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα
19.00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου συνήλθε σε δημόσια έκτακτη
συνεδρίαση στα γραφεία του Δήμου(...)

ΘΕΜΑ: «Σύνθεση τουριστικής επιτροπής».

Αριθ. Απόφασης 36/28-03-2012

Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Προεδρεύων Πρόεδρος στη συνεδρίαση κ.Φαρούπος Κωνσταντίνος κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να εισηγηθεί του θέματος:
Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε δεσμευτεί να συσταθεί η τουριστική επιτροπή από επαγγελματίες που είχαν την πρόθεση να συμμετέχουν να εκλέξουν Πρόεδρο
και να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Η τουριστική επιτροπή δημιουργήθηκε καλωσόρισε (σημ. μπλογκ: ???) τα μέλη της τα οποία είναι:
Πρόεδρος της Επιτροπής η Αντιδήμαρχος του Δήμου μας κ.Βιάζη Ελένη και μέλη ο δημοτικός σύμβουλος Δαμιανός Παλαιολόγος και οι επαγγελματίες, κ.Μάγδα Κριτσαντώνη, Νικόλαος
Ρούσσος, Νικόλαος Φοινινής, Γιώργος Μωράκης, Γιάννης Γεμελιάρης, Γιάννης Μαριάνος.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην κ. Κριτσαντώνη Μάγδα η οποία έκανε μια εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες της τουριστικής επιτροπής.

Η αντιδήμαρχος κα Βιάζη Ελένη καλωσόρισε επίσης τα μέλη της τουριστικής επιτροπής όπως και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Βασιλόπουλος Ιωάννης ο οποίος ανέφερε ότι ήδη υφίσταται η τουριστική επιτροπή οπότε μιλάμε για αντικατάσταση και την καλωσόρισε.

Μετά τα ανωτέρω το δημοτικό συμβούλιο αφού είδε τις διατάξεις του Ν.3852/2010 ,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει τη σύνθεση της τουριστικής επιτροπής η οποία απαρτίζεται από τους κάτωθι:
1. Βιάζη Ελένη του Αντωνίου Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος .
2. Παλαιολόγος Δαμιανός του Αλεξάνδρου ,δημοτικός σύμβουλος , μέλος
3. Κριτσαντώνη Μαγδαληνή του Δημητρίου, μέλος
4. Ρούσσος Νικόλαος του Παναγιώτη , μέλος
5. Φοινινής Νικόλαος του Παναγιώτης , μέλος
6. Γεμελιάρης Ιωάννης του Εμμανουήλ, μέλος
7. Μαριάνος Ιωάννης του Θεοφάνη, μέλος

Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 36/2012 .

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ή επικαιρότητα δικαιώνει τα δελτία τύπου -η μια μπαρα εχει σπασει κιολας, η τουριστικη επιτροπη ειναι υπο διαλυση, και το δευτερο βυτιοφορο που ηρθε στο νησι εφερε στον αξιοτιμο κ. Λεβεντακη βαρυστομαχιά.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΣΧΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

καλο ειναι επιτελους νε υποβληθει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση οχι μονο κατα παντος υπευθυνου αλλα και ειδικα κατα υπαλληλου του δημου,που παρολο που ασχολειται με την καθαριοτητα 'βρωμιζει' το νησι μας με αυστολα ψευδη και συκοφαντιες..Υπαρχουν αλλωστε μαρτυρες που εχουν δηλωσει δημοσιως οτι θα ερθουν στο δικαστηριο να καταθεσουν..Η υπομονη και η ανοχη εχουν τα ορια τους..Τα ψεματα τελειωσαν..

Magos Gsisspor είπε...

προς τον ανώνυμο που βλέπει πολλές ταινίες δεκαετίας 80: εφόσον το στυλ γραφής και τα τσιτάτα αστειάκια παραπέμπουν σε συγκεκριμένο άνθρωπο ου ασχολείται με τα κοινά, το σχόλιο θα παραμείνει απλά ως δείγμα ανοησίας (αντί να διαγραφεί) και αν θέλετε ας επανέλθετε με λόγο τεκμηριωμένο και υπεύθυνο. Αλλιώς μπορείτε να πάτε στο λιμάνι, όπου τις πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες λειτουργεί το παρεκκλήσι του Δήμου (για να απαντήσω και στον άλλο ανώνυμο).

Από εδώ και πέρα, καθώς η επισκεψιμότητα αυξάνει γεωμετρικά και μαζί της και τα τρολς, θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Μάγε έχει κατι η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ με το συνδυασμό Μένουμε Αντίπαρο; Στο σημερινό τεύχος έχει βάλει μόνο τα δελτία τύπου της Ενωτικης Κινησης και του Γιώργου Μωράκη.

Magos Gsisspor είπε...

Κάτι έχει, αλλά ντρέπεται να το πει, μόνο το υπονοεί. Η περιφρόνηση είναι η καλύτερη απάντηση, αλλά άμα χρειάζεται και εξηγηση για τον τίτλο "υποκειμενική δημοσιογραφία" (θα μπορούσε να είναι τρις χειρότερος) μπορώ να την δώσω, και είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα διαφωνήσει για την περιφρόνηση που της οφείλουμε.