7 Φεβ 2012

Από το menoumeantiparo.wordpress.com

logoΗ νέα στήλη “Γέφυρα 2”

Εισαγωγικό σημείωμα

Μία νέα αρχή με το ίδιο σκεπτικό. Ο συνδυασμός “Μένουμε Αντίπαρο”, με ένα λιτό δελτίο τύπου ανακοίνωσε τη διαδοχή στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Ο απελθών δημοτικός σύμβουλος κ.Παναγιώτης Σφαλαγκάκος απέδειξε ότι η πολιτική εμπειρία και η οικογενειοκρατία  δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη για τη διαχείριση των κοινών συμφερόντων μιας κοινωνίας, όπως πολλές Κασσάνδρες είχαν θεωρήσει ως θέσφατο σε φυλλάδια, εφημερίδες και συζητήσεις της προεκλογικής περιόδου.

Έχοντας ως γνώμονα το κοινό συμφέρον, τη διαφάνεια, την αλήθεια και όλες τις αρχές που οδήγησαν το συνδυασμό στο σχηματισμό του, είναι ευχάριστο να παρατηρεί κανείς ότι αυτές οι αρχές διατηρήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Σφαλαγκάκου. Με προσήλωση στις αρχές και τις απαιτήσεις της δημοκρατίας κατάφερε να προσελκύσει πολλούς συμπολίτες μας στον τρόπο σκέψης και δράσης του «Μένουμε Αντίπαρο»,  να γίνει απαιτητικός έως και ενοχλητικός για κάποιους, όπου διαπίστωνε ανακολουθίες και φαινόμενα αδιαφάνειας, αλλά και συγκαταβατικός όπου οι αρχές και το σκεπτικό συνέκλιναν με τα αντίστοιχα δικά μας. Η αλήθεια όμως σπανίως είναι πάνω από μία, κι όταν δεν την βλέπουμε αρεσκόμαστε να βρίσκουμε άλλες, παραποιημένες.

Σκοπός τόσο δικός μου όσο  και όλης της ομάδας του «Μένουμε Αντίπαρο» είναι η συνέχιση της πορείας που διανύουμε, με κύριο μέλημά μας  την κοινωνική συνεισφορά, την προάσπιση του πολίτη, τη συνεισφορά στην επικράτηση ενός πλαισίου διαφάνειας στο δημόσιο βίο και την προαγωγή του κοινού συμφέροντος και του περί δικαίου αισθήματος. Όπου αυτά δεν συγκλίνουν θα υπερισχύσει η λογική, καθώς το συναίσθημα παρεισφρύει συχνά στις λόγια και τα έργα όλων μας και παραχαράσσει το απόλυτα σωστό. Κι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς κρότους και γδούπους, όπως ακριβώς έγινε και η διαδοχή στη θέση του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Μένουμε Αντίπαρο.

Το υπόλοιπο εδώ

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες αυτό: τον όρο του νέου μνημονίου που μας δένει χειροπόδαρα για πάντα.

http://tvxs.gr/news/user-post/kataptysto-arthro-13-tis-daneiakis-symbasis