11 Φεβ 2012

Η Κόλαση και η όαση πριν την Κόλαση

0013-081008ayafuya

Για μια ακόμα φορά ολόκληρο το Σύστημα που στήριξε την πορεία ως το Μνημόνιο Νο2 κάνει ότι μπορεί για να διαβεί το κατώφλι της κολάσεως. “Ναι, η ζωή μας θα είναι μεν μία ζωντανή κόλαση, αλλά αν χρεοκοπήσουμε θα είναι μία κόλαση τρισχειρότερη, με καμίνια με πίσσα και σατανάδες που θα μας ανασκολοπίζουν τρεις φορές τη μέρα. Ναι, το Μνημόνιο θα κάνει το λαό να υποφέρει, αλλά αν χρεοκοπήσουμε ο λαός θα υποφέρει πολλαπλά, θα πουλάει τα χωράφια του για να φάει και τα όργανά του για να ζήσει”, και άλλα τέτοιου τύπου επιχειρήματα είναι ό,τι ακούμε αυτές τις ημέρες από πολιτικούς περιστάσεων, ανάξιους να οδηγήσουν τη χώρα κάπου μακρύτερα από τις συντεταγμένες που τους έθρεψαν και τους ταΐζουν πλουσιοπάροχα.

Θέλει να είναι κανείς πραγματικά τυφλός για να μην αντιλαμβάνεται την εθνική κοροϊδία. Με μία κυβέρνηση δοτή, που εκπροσωπεί μετά βίας το μισό λαό, με ευκαιρίες χαμένες από τον καιρό του πρώτου μνημονίου και παλιότερα, τώρα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι μας η Απειλή. Μόνο που αν δεν χρεοκοπήσουμε τώρα θα χρεοκοπήσουμε σε λίγους μήνες. Και αν χρεοκοπήσουμε σε λίγες μήνες, στο επόμενο δηλαδή Μνημόνιο, το πολιτικό σύστημα, αυτή ή άρρωστη κορυφή ενός ολότελα σάπιου θεσμικού παγόβουνου, θα επιβιώσει αλώβητο για να επαναχαράξει το δυστοπικό μας μέλλον.

Έχουν γραφτεί πολλά κείμενα αυτό τον καιρό, μνημονιακά και αντιμνημονιακά. Στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μήντια ωστόσο οι αντιμνημονιακές φωνές εξαφανίζονται όσο περνά ο καιρός. Ο Βαρουφάκης αγνοείται, ο δε Καζάκης, μία μέρα μετά το επιχειρηματολογικό ξεφτίλισμα στο οποίο υπέβαλλε τον υφυπουργό και βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη, ενημερώθηκε ότι σταματάει την εκπομπή του στο ράδιο 9, γιατί τέτοιες μέρες δεν ωφελεί ούτε τη χώρα ούτε τον κ. Κοντομηνά να προβάλλονται επιχειρήματα κατά του Μνημονίου – κι ας είναι αληθινά.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, όχι για το αν θα υπογραφεί το Μνημόνιο από τους βουλευτές που έτσι κι αλλιώς είναι αναξιόπιστοι, είτε μείνουν και το υπογράψουν –χωρίς να προλάβουν φυσικά να το διαβάσουν-, είτε παραιτηθούν λίγο πριν το τέλος, προσπαθώντας να διασώσουν ταυτόχρονα και το κόμμα τους αλλά και μία βουλευτική υπόληψη που έπρεπε να διασώσουν πολλούς μήνες νωρίτερα. Είναι κρίσιμες για το αν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα νέο κράτος, απαγκιστρωμένο από πολιτικούς τύπου Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου, Καρατζαφέρη, Γεωργιάδη και πολλών ακόμα. Μένει μόνο να δούμε να πλακώνονται βουλευτές στο Κοινοβούλιο, εικόνες που βλέπαμε κάποτε σε άλλες χώρες του ΔΝΤ και γελάγαμε.

Κλείστε τις τηλεοράσεις, για μια ακόμα φορά το διαδίκτυο είναι η καλύτερη και σφαιρικότερη πληροφόρηση. Σε λίγο μας τελειώνει κι αυτό αφού έρχεται η  λογοκρισία και εδώ (λεπτομέρειες σύντομα).

0014-080811pool

Ο μάγος του blog προτείνει ανεπιφύλακτα:

-Χρεοκοπημένες αλήθειες και τοκισμένα ψέματα

(Ο Κώστας Βαξεβάνης δρώντας σαν ένας απλός σκεπτόμενος, αναλύει όσα έκατσε και διάβασε, εξηγώντας γιατί ζούμε ένα καθεστώς πρωτοφανούς ψεύδους και συγκάλυψης, και γιατί η δραχμή δεν είναι ο μόνος εφιάλτης, αφού ο εφιάλτης είναι έτσι κι αλλιώς εμπρός μας)

-Η Βουλή των Γελοίων και η Αβουλία της Αριστεράς. (άρθρο του Γιώργου Πήττα, επίκαιρο και ριζοσπαστικό)

-Η εκπομπή του Δημήτρη Καζάκη στο ράδιο 9 που δείχνει όλη την ανεπάρκεια του βουλευτή Γεωργιάδη σχετικά με το μνημόνιο (τουλάχιστον ξέρει καλά την Ελληνική ιστορία, το ζήτημα των μεταναστών και ότι ο κομμουνιστής Καζάκης είναι εχθρός της χώρας, πρόλαβε μάλιστα να μνημονεύσει δις το όνομα του κ.Κοντομηνά, σα να ήθελε να προλάβει τα νέα της μεθεπόμενης ημέρας, δηλαδή το “κόψιμο” της εκπομπής). Τουλάχιστον αυτός μέσα στην αφέλεια του και την παρότρυνση των διαδικτυακών παλικαριών του τόλμησε και βγήκε να εκτεθεί. Υπάρχουν τόσοι άλλοι βουλευτές που δεν μιλάνε για να μην εκτεθούν, κάποιοι μάλιστα επισκέπτονται και τα νησιά μας τακτικά.

-Η μία από τις πολλές ομιλίες του Δημήτρη Καζάκη, ενός –θυμίζουμε- οικονομολόγου που έχει προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί αρκετούς μήνες πριν, υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη υπό σαφείς προϋποθέσεις (που τώρα είναι δύσκολο  να πραγματοποιηθούν άμεσα), εξηγεί γιατί ακόμα και με τα διαδοχικά μνημόνια οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μία ακόμη εθνική χρεωκοπία. Ο Δημήτρης Καζάκης δεν κρύβεται, έχει γυρίσει όλη τη χώρα από μία και δύο φορές, κάθε φορά μιλάει για δυο και τρεις ώρες με στοιχεία και νούμερα, χωρίς να φοβάται κανένα. Ακόμα κι αν δεν τον πιστέψει κανείς, τουλάχιστον ενημερώνεται με νούμερα κι όχι με φοβέρες τύπου Βενιζέλου και Παπαδήμου. Δείτε και αυτό, απαντά σε πολλά, απλά θέλει υπομονή, αλλιώς βολευόμαστε με τους αφορισμούς του Βενιζέλου.

Υπάρχουν κι άλλες χώρες που βαδίζουν στα χνάρια μας, πολλοί θα έχουν δει τον αφέντη Σόιμπλε να κανακεύει προχτές τον Πορτογάλο Υπουργό. Κάποτε παρακαλάγαμε εμείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: