25 Ιαν 2012

Οι μητέρες του νησιού δείχνουν το αληθινό πρόσωπο του εθελοντισμού

Μακάρι να εμπνευστούν από το παράδειγμά τους και άλλοι σύλλογοι, φορείς, αιρετοί και απλοί πολίτες. Στην εποχή του μνημονίου η κοινωνική προσφορά αποτιμάται διπλά και η αγάπη είναι πάντα αυτή που ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων.

clip_image002

 Ευχαριστήριο

Αυτό το γράμμα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που έδειξε έμπρακτα την καλοσύνη και την στήριξή του στις ενέργειες που κάναμε τον τελευταίο χρόνο.

Δεν είμαστε κάποιος σύλλογος, ούτε επαγγελματίες. Είμαστε απλά μητέρες που ενώσαμε τις ιδέες μας, τις δυνάμεις μας και με οδηγό την αγάπη για τα παιδιά μας καταφέραμε αυτά τα λίγα αλλά σημαντικά για μας επιτεύγματα.

Σε συνεργασία με την ομάδα της Φιλοστοργίας που επαναλειτούργησαν το πνευματικό κέντρο της ενορίας μας κάναμε τα εξής:

Αρχίσαμε τα Χριστούγεννα του 2010, λέγοντας τα κάλαντα με τα παιδιά μας και το χρηματικό ποσό που μαζέψαμε το δωρίσαμε, στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αντιπάρου και στο Πνευματικό κέντρο.

Το Πάσχα 2011, φτιάξαμε λαμπάδες με χειροποίητα στολίδια, κάνοντας ένα παζάρι για κοινωφελή σκοπό. Τα χρήματα δόθηκαν:

-Για την αλλαγή ενός παραθύρου στην Γ τάξη του δημοτικού σχολείου Αντιπάρου.

-Δωρεά ενός ποσού, το καλοκαίρι στο Π.Π. ιατρείο Αντιπάρου για την άμεση αγορά αναλώσιμων υλικών περίθαλψης.

-Δωρεά στο πνευματικό κέντρο Αντιπάρου και στην εκκλησία Αγίου Νικολάου, ανταποδίδοντας την βοήθεια, μιας και τα κεριά και οι λαμπάδες για τον σκοπό αυτό ήταν από την ενορία μας. Επίσης με την βοήθεια του Πατήρ Δημήτριου και της Πρεσβυτέρας κας Στυλιανής, βάψαμε τα αυγά της Ανάστασης για την εκκλησία με παραδοσιακό και οικολογικό τρόπο.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς, μαζέψαμε ‘’ασκέλες’’ για το καλό του χρόνου και πουλώντας τις, καταφέραμε να αγοράσουμε και να δωρίσουμε στο Π.Π. ιατρείο Αντιπάρου τα παρακάτω:

-Ένα παιδιατρικό στηθοσκόπιο.

-Ένα παιδιατρικό πιεσόμετρο.

-Παιδικά κολάρα και παιδικές πατερίτσες.

Για όλα τα παραπάνω σας ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: