11 Ιαν 2012

ο μέγας αντι - Καζαμίας 2012



(φωτό: Αντώνης Γιαννόπουλος)
Ιανουάριος
Εξαφανίζεται μυστηριωδώς το γαλάζιο έλατο που στόλιζε την πλατεία της Αντιπάρου. Ελλείψει αστυνομικής δύναμης καλείται ειδικό κλιμάκιο που αρχίζει τις έρευνες. Φήμες θέλουν να το έχει απαλλοτριώσει η κ. Μάντρα Σαρινοπούλου για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Αρχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε Πάρο και Αντίπαρο για το θέμα της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Πάρου. Σε ειδικό μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο των δύο δήμων αποφασίζονται πρωτοποριακά μέτρα όπως ανέγερση υπαίθριου σανατορίου δίπλα από το νεκροταφείο, ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζει κρεβάτι ο άρρωστος, προώθηση της βοτανοθεραπείας με τα περίφημα βότανα της Παριανής φύσης, καθώς και συνεργασία με κινέζους και ινδούς για χρήση εναλλακτικών μορφών θεραπείας, προσαρμοσμένης στις τοπικές ανάγκες (μασάζ Κίτσου, βελονισμός δαντελάκι, αρωματοθεραπεία με ανθοϊάματα του Βλαχ, υγροβοθρόλουτρα στους υδροβιότοπους, ομοιοπαθητικό κάπνισμα, κ.ά.) 

Συλλαμβάνεται ο Άη Βασίλης λίγο έξω από την Αράχοβα γιατί δεν είχε πληρώσει το ειδικό σήμα κυκλοφορίας για το έλκηθρο. Απελευθερώνεται μετά από λίγους μήνες, όταν αποφασίζεται να αποσυμφορηθούν οι ελληνικές φυλακές. Στο μεταξύ όμως έχει γίνει βαποράκι και παιδεραστής. Στο ΜΕΓΚΑ η Όλγα τρέμει και ο Πρετεντέρης σκουπίζει το γιαούρτι του, με διάπλατα τα στόματά τους μπροστά στα έκλυτα ήθη των καιρών. Στο Τηλεάστυ ο αδερφός του Άδωνι παρουσιάζει το νέο βιβλίο της αρχαιοελληνικής φανφάρας με τίτλο «Τι λένε για τον Άη Βασίλη οι αρχαίοι ημών πρόγονοι», όπου φιλοξενείται και σχετική δήλωση του Αδόλφου αλλά και του αδελφού Υπουργού του. Το Σταρ διαφημίζει τη «ΒΑΣΙΛΟΠΙΠΑ», νέα ταινία της Sfirigma Productions. Καθείς στο είδος του.

Για ακόμα καλύτερη πρωτοχρονιά, αντί για κοπή πιτών καθιερώνεται η κοπή των μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση Παπαδήμου εξετάζει και το κόψιμο του βήχα.

Φεβρουάριος
Η επιτροπή για την υγεία στην Πάρο προτείνει δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο λιμανιών όποτε έχει απαγορευτικό, κατάληψη σχολείων στις διακοπές του Πάσχα, και άλλα παρόμοιας έντασης μέτρα. Και πάλι όμως τα μέτρα για την αναβάθμιση της υγείας δεν αποδίδουν. Αποφασίζεται κλιμάκιο να μεταβεί στο γραφείο του Υπουργού Υγείας τον επόμενο μήνα. Καλούνται και ξένοι γιατροί να βοηθήσουν. Τελικά έρχονται στα τέλη του μήνα, απευθείας από την Αγκόλα, οι γιατροί του Κόσμου για να κάνουν εμβόλια στα τριτοκοσμικά παιδάκια της Πάρου και Αντιπάρου. 

Το δίκτυο ύδρευσης εξυγιαίνεται επιτέλους στο νησί. Μικρόβια και τοξικές ουσίες εξαφανίζονται με το θαυματουργό φάρμακο «ΑΝΤΗ ΛΕΚΕΣ Β’», ευγενική χορηγία της ΕΛΚΕΔΕ, με τους πράσινους κόκκους που τα κάνουν όλα αόρατα, ακόμα και τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Το καρναβάλι στην Αντίπαρο γίνεται και φέτος αλλά είναι υποτονικό. Οι μισοί ντύνονται Κενάν, Λάμια και Γκιουμούς από τα τουρκικά σήριαλ και οι άλλοι μισοί ζητιάνοι, Τσάκας και Ευφραίμ. Ο δήμαρχος Αντιπάρου ντύνεται ντετέκτιβ για να δει που πάνε οι απευθείας αναθέσεις. Εμφανίζεται κι ο βουλευτής Ρήγας ντυμένος κι αυτός Λάμια, αφού μόνο μασκαρεμένος μπορεί να έρθει στο νησί.

Η Τρόικα βραβεύει σε μία λιτή τελετή τους αριστεύσαντες τη χρονιά που πέρασε μαθητές του Μνημονίου. Βραβεύονται οι κ.κ. Λοβκέρδος, Μπενιζέλος και Παπαδήμιος, ενώ ειδική μνεία γίνεται στον Αντώνη Σαμαρά Δέλτα, που με την υπογραφή του λειτούργησε υπέρ πάρτης, κοινώς έσωσε την παρτίδα και έπνιξε την πατρίδα. 

Μάρτιος
Ο Υπουργός Υγείας αρνείται αρχικά να δει τους ιθαγενείς της Πάρου, μετά την καθιστική διαμαρτυρία όμως και το κλάμα τους έξω από το γραφείο του, αναγκάζεται να τους δεχτεί. Μπροστά στην απελπιστική κατάσταση που προδιαγράφεται, ο κ. Λοβκέρδος προτείνει υποθαλάσσια σήραγγα μεταξύ Αντιπάρου και Πάρου για να μεταβαίνουν οι γιατροί της πρώτης στη δεύτερη για εφημερίες. Το έργο αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο δήμος Αντιπάρου με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία «Σύριγγες ΑΕ». Σε σχετικό ερώτημα της αντιπολίτευσης για το αντικείμενο της εταιρείας ο δήμαρχος δηλώνει «σε ένα γράμμα θα κολλήσουμε τώρα;»

Αρχίζουν τα έργα του βιολογικού στην Αντίπαρο από την εταιρία «Έγνοια και Ναυτία». Με τις πρώτες σκαπανιές όμως ο εργολάβος βρίσκεται εμπρός σε ένα ασυνήθιστο πρόβλημα: εκατοντάδες εθελοντές ξεπετάγονται από κάθε σημείο του παλαιού δικτύου. Το CNN αναμεταδίδει «βρήκαμε τους νέους Χ-ΜΕΝ – είναι και εθελοντές», αφού η χρόνια έκθεσή τους στο βλαβερό νερό του δικτύου τους έχει καταστήσει άτρωτους. Το εύρημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως στο μέλλον.

Εφιάλτης στο δρόμο με τις λευκάνσεις: ο δήμαρχος Αντιπάρου βλέπει όνειρο πως ξυπνάει, όπως κάθε μέρα, για να πάει στο γραφείο του. Με έκπληξη όμως διαπιστώνει –στο όνειρο-πως η πινακίδα γράφει «Κοινότητα Αντιπάρου» αντί για «Δήμος». Πριν ανοίξει την πόρτα του γραφείου του υποψιάζεται ότι στη θέση κάθεται άλλος, επομένως αυτός δεν είναι δήμαρχος. Και πράγματι, η πρώην Κοινοτάρχισσα τον χαιρετάει ηγεμονικά, με κορνιζαρισμένο από πίσω της το πόρισμα που την αθωώνει για τις μεταδημοτεύσεις και Τ-shirt με στάμπα την Μανεταλένα και σύνθημα: «μεταδημοτεύσεις τώρα: τηλεφωνήστε στο xxx». «Σε ήθελα για μια λεύκανση» του λέει και μετά κι από αυτό ο δήμαρχος ξυπνά κάθιδρος και αρχίζει να τσιμπιέται. Το όνειρο θα αποδειχτεί ευχάριστα προφητικό ελάχιστες μόνο μέρες μετά.

Απρίλιος
Ο Αντώνης Σαμαράς Δέλτας γίνεται επιτέλους πρωθυπουργός: για ένα εικοσιτετράωρο τα κανάλια και οι εφημερίδες παίζουν διαρκώς την είδηση. Στο διάγγελμα του ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει «είμαστε ο λιόσπορος που δεν πεθαίνει» και ανακοινώνει την ελληνικότητα του μακεδονικού Πακιστάν. Τελικά ξημερώνει η 2α Απριλίου και ο εφιάλτης περνάει. 

Έχοντας ως μοντέλο το επιτυχημένο πείραμα Ραγκούση, όπου ένας τίμιος και εργατικός ταχυφαγέμπορας έγινε επιτυχημένος δήμαρχος και γρήγορα αναρριχήθηκε ως το υπουργείο Εσωτερικών και τη θέση Νο2 της κυβέρνησης, η Τρόικα εκτιμά ότι και ο δήμαρχος Αντιπάρου μπορεί να διανύσει παρόμοια τροχιά. Έτσι θα σταματήσει και η φρενήρης πτώση του κ. Ραγκούση, που εθεάθη πρόσφατα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου να πουλά καλαμάκια και χοτ ντογκ φωνάζοντας «Όνειρο ζω, μη με ξυπνάααατε…». Εν μια νυκτί χρίζεται λοιπόν ο κ. Λεβεντάκης υπουργός Εσωτερικών και Διαφανούς Διαχείρισης Αποτελεσμάτων Δειγματοληψιών Ύδατος (ΔΔΑΔΥ), τομέας στον οποίο αρίστευσε ως δήμαρχος. «Το καλό διάβασμα του Καλλικράτη είναι το μυστικό για την επιτυχία μου» δηλώνει στην εφημερίδα το «Χωνί της Πάρου».

Οι κινητοποιήσεις για την Υγεία συνεχίζονται, καθώς κανένα μέτρο δεν έχει αποδώσει. Με απόφαση του νέου -και δικού μας- Υπουργού Εσωτερικών (και ΔΔΑΔΥ) θεσπίζονται επιπλέον παρεμβάσεις, εναρμονισμένες με το πνεύμα του εθελοντισμού και την εναλλακτική ιατρική. Έτσι, τα παιδιά εκπαιδεύονται να αυτοεμβολιάζονται, οι χασάπηδες και οι νεκροθάφτες θα αντιμετωπίζουν τα ορθοπεδικά και χειρουργικά περιστατικά αντίστοιχα, οι νηπιαγωγοί τα παιδιατρικά, οι ιερόδουλοι τα γυναικολογικά, οι φαρμακοποιοί θα κάνουν τη συνταγογραφία. Προληπτική ιατρική θα ασκούν αστρολόγοι και καφετζούδες, ενώ Βαλκάνιες και Ανατολικοευρωπαίες γκουβερνάντες θα αναλάβουν τη νοσηλεία.

Ο ΓΑΠ βγαίνει σε ζωντανή σύνδεση από τα Ιεροσόλυμα ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή και διαλύει τους ψιθύρους γύρω από τη διαδοχή του. « Είμαι κι εγώ σαν τον Jesus Christ» λέει στο διάγγελμά του. «Με έστειλε κι εμένα ο father για να σώσω τον κόσμο, αλλά οι αντίζηλοι θέλησαν να με σταυρώσουν. Εγώ όμως είμαι εδώ, αναστηθείς, αθάνατος και απυρόβλητος. Alleluia. » Αμέσως μετά το ΜΕΓΚΑ παίζει σε πρώτη προβολή την ταινία «τα πάθη του Jesus ΓΑΠ», με πρωταγωνιστή στο ρόλο του ΓΑΠ το Γιάννη Πρετεντέρη Κομπλέτ και πατέρα του το Σταύρο Backdoor Ψυχάρη. Υποβολέας ο Πάσχων Μανδραβέλης.

Ο φετινός Επιτάφιος στο νησί είναι μοναδικός: γνωστός λαοφιλής και εργατικότατος δημοτικός σύμβουλος ανεβαίνει το λόφο του Ακονητού αναπαριστώντας με αυταπάρνηση τον Εσταυρωμένο, έχοντας στην πλάτη του φλεγόμενο κάδο σκουπιδιών και στο κεφάλι του στεφάνι από χταπόδια, το δε πλήθος ψάλλει «Ω γλυκύ μου έαρ», καθώς περιδιαβαίνει ανάμεσα στις αιθέριες οσμές του μεταμανταλενικού τοπίου.

Μάιος
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Πάρου προτείνει να παγώσουν οι κινητοποιήσεις και όλα τα νέα μέτρα για την υγεία για να μην πληγεί ανεπανόρθωτα ο τουρισμός. Ο καρδιολόγος του ΚΥ κ. Ανδρόνε αυτοπυρπολείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι Αντιπαριώτες κλείνουν την υποθαλάσσια σήραγγα με μπάζα από τις νεοανεγειρόμενες επαύλεις. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν το φθινόπωρο.

Το ΚΚΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή του τα εγκλήματα των ερυθρών Χμερ ως προς το ιστορικό σκέλος. Για το πολιτικό σκέλος θα βγει νέα ανακοίνωση το 2051. Ο Σύρριζα καλεί σε ενιαία συστράτευση όλες τις δυνάμεις τις αριστεράς και αλλάζει το όνομά του σε Τσίπριζα. Η επανάσταση όμως δεν θα έρθει καθώς η Ε.Ε. χρίζει τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμιο ισόβιο πρωθυπουργό και οι εκλογές αναβάλλονται εσαεί. Εξάλλου ούτε το ΚΚΕ συμφωνεί με μεταμοντέρνες συνεργασίες αντιμνημονιακού περιεχομένου, αφού έχει τα πνευματικά δικαιώματα από το κραχ του ’29.

Στην καθιερωμένη Γιουροβίζιον η χώρα μας συμμετέχει χωρίς επιτυχία με το σπαραξοκάρδιο άσμα «Πούλα με ξεπούλα με και έλα ξεπουπούλα με». Ερμηνευτές οι ΠΥΞ ΛΑΞ, ενδεδυμένοι σε αμπιγιέ ρακκοσυλέκτες, που τους τραβάνε τα κουρέλια, ενώ τραγουδάνε. Αυτή είναι και οριστικά η τελευταία εμφάνιση των ΠΥΞ ΛΑΞ πριν διαλυθούν, αφού μεταναστεύουν στην Αλάσκα για παγκόσμια καριέρα.

Ιούνιος
Οι μαραθωνοδρόμοι του «Μένουμε Αντίπαρο» κάνουν μια πρωτότυπη κίνηση κοινωνικής υποστήριξης κόντρα στη διακοπή του ρεύματος των συμπολιτών τους: δένονται γύρω από μια ειδικά προσαρμοσμένη γεννήτρια στο γήπεδο και αρχίζουν να τρέχουν γύρω γύρω για να παράγουν ρεύμα. Τα σπίτια αποκτούν πάλι φως και τηλεόραση. Η κίνηση βρίσκει μεγάλη απήχηση και στην Πάρο, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ντύνονται γλόμποι και αρχίζουν να τρέχουν πάνω κάτω στην πλατεία Μ. Μαυρογένους, ενώ οι σύμβουλοι του δημάρχου ντύνονται ασθενοφόρα και κάνουν «ουί ουί» πιστεύοντας ότι λύνουν δύο προβλήματα με μία κίνηση. «Μα τα ασθενοφόρα δεν έχουν σχέση με το χαράτσι της ΔΕΗ βρε Γιάννη» γράφει ο Φιλελεύθερος για να του απαντήσει ο δήμαρχος Πάρου με το αμίμητο «εσείς δεν καταλάβατε: ντυθήκαμε ηλεκτροκίνητα ασθενοφόρα». 

Το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα: χιλιάδες εθελοντές, ορκισμένοι να υπηρετούν το νέο Υπουργό, κατακλύζουν κάθε όροφο, διάδρομο και γραφείο του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να παραχθεί έργο.

Η Ελλάδα περνάει με άνεση την πρώτη φάση του Euro, χωρίς να βάλει αλλά ούτε να δεχτεί τέρμα. Στα προημιτελικά πέφτει απέναντι στη Γαλλία και με το ίδιο θεαματικό ποδόσφαιρο την κερδίζει στα πέναλτι. Η εκδίκηση των Ελλήνων συνεχίζεται μέσω του ποδοσφαίρου: στον ημιτελικό συναντά την Ολλανδία, την οποία και αποκλείει με βουτιά πέναλτι του Καραγκούνη, που εκτελεί ο ίδιος. Με τη Γερμανία στον τελικό, οι Έλληνες είναι με σημαίες και τσεκούρια στους δρόμους. Με τον ίδιο τρόπο (βουτιά-πέναλτι) η Ελλάδα υποτάσσει και τους Γερμανούς. Αξεπέραστη θα μείνει η χειρονομία του Καραγκούνη όταν του διαμηνύουν ότι θα χαριστεί μέρος του χρέους της χώρας αν χάσει το πέναλτι, κάτι μεταξύ δακτυλικής εξέτασης και ευλογίας μητροπολίτη. Οι Έλληνες ξεχύνονται σε Σύνταγμα και Ομόνοια, πανηγυρίζοντας για την αρία μας φυλή. Το Τηλεάστυ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το σύστημα της εθνικής Ελλάδας κατά την αρχαιότητα» και ο Λιακόπουλος εκδίδει νέο βιβλίο με τίτλο «Εθνική Ελ-λάδας: Από τον πλανήτη Ελ στην κορυφή του κόσμου – ποιο σύστημα υπέδειξαν τα Νεφελίμ».

Ιούλιος
Τα Μπλου Σταρ αποφασίζουν να αλλάξουν πολιτική στα δρομολόγιά τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης πετρελαίου. Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα δρομολόγια από Πειραιά προς Πάρο θα εκτελούνται όταν φυσάει βοριάς και τα δρομολόγια από Πάρο προς Πειραιά όταν φυσάει νοτιάς. Όταν έχει άπνοια, θα ισχύει απαγορευτικό απόπλου. Η εταιρεία αλλάζει ονομασία και πλέον καλείται Μπλε Πανί.

Ο ΓΑΠ ανακοινώνει πως θα προβεί σε δημόσιο διάγγελμα σε ένα μήνα. Αυτό δίνει έδαφος να αναπτυχθούν σενάρια διαδοχολογίας. Λοβκέρδος, Diamantopoulou, Πάγκαλοους, Μπενιζέλος, αλλά και Λεβεντάκης ερίζουν για το χρίσμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Η Αγγλική Κυβέρνηση ζητά να πληροφορηθεί από τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών τον τρόπο με τον οποίο έλυσε το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στον πεζόδρομο του δήμου Αντιπάρου, προκειμένου να εφαρμόσουν το μέτρο του σε όλο το Λονδίνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. «Άι πουτ μπαρς εντ σολβ δε πρόμπλεμ» τους διαμηνύει ο υπουργός μας. “Oh! Bars!”: μέσα σε λίγες μέρες το Λονδίνο γεμίζει υπαίθρια μπαρ που κερνάνε σφηνάκια τους οδηγούς. Σύντομα οι μεθυσμένοι οδηγοί μπλοκάρουν τους δρόμους, μετά από λίγες μέρες όμως αποσύρονται στα σπίτια τους εξαντλημένοι, οπότε οι δρόμοι ερημώνουν. Η βασίλισσα Ελισάβετ ανακηρύσσει τον Γιάννη Λεβεντάκη Sir για την ανιδιοτελή προσφορά του. Ο Sir Leventakis δηλώνει στην πανηγυρική τελετή ότι διαθέτει τριάντα χιλιάδες αφοσιωμένους εθελοντές του στην υπηρεσία των διοργανωτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αύγουστος

Ο Βλάσης Τσάκας επισκέπτεται την Αντίπαρο. Αρχικά όλοι τον περνάνε για παράνομο μικροπωλητή, μόλις τον αναγνωρίζουν όμως πιστεύουν ότι έχει φέρει πρόταση εξαγοράς της πρωταθλήτριας Πάρου στο 5x5 Λα Κουρούνια, από τον Σαουδάραβα μεγιστάνα Αλ Αφούζ. Οι μέρες περνούν χωρίς πρόταση, στο μεταξύ ο Βλάσης τρώει και πίνει τσάμπα και τελικά αποκαλύπτεται ότι έχει προσληφθεί από την αντιπολίτευση σε θέση νομικού συμβούλου. «Μάκη σου ‘ρχομαι» δηλώνει με θράσος στον Ψυχώ FM, ενώ παραδέχεται ότι είναι κι αυτός άλλος ένας εθελοντής στην υπηρεσία του νησιού. 

Ο τοποτηρητής πρωθυπουργός Παπαδήμιος ανακοινώνει αιφνιδιαστικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά το παίρνει πίσω ο  Μπενιζέλος και τελικά το μεταθέτει ο Καρατζακαταφέρης ένα μήνα μετά. Ακολουθεί πανδαιμόνιο. Γίνεται δημοψήφισμα για την ονομασία του νέου νομίσματος. Οι Έλληνες ψηφίζουν μεταξύ μνας, δραχμής, οβολού και μάρκου. Τελικά πάλι ο λαός δίνει την πρέπουσα λύση και αποφασίζει να ονομάσει το νέο νόμισμα Μάρκο Σεφερλί.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης γιαουρτώνεται και πάλι στον πεζόδρομο της Αντιπάρου. Αυτή τη φορά δηλώνει όμως έτοιμος, αφού έχει φέρει και λίγο μούσλι για να το συνδυάσει.

Η Ελλάδα ανακυρήσσεται γενέθλια χώρα του είδους homo koulourensis. Πρόκειται για το είδος "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;", που βάζει γράσσο στο κεφάλι αντί στα φρένα του αυτοκινήτου του.

Σεπτέμβριος

Διοργανώνεται και φέτος με επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος του νησιού. Νικητής αναδεικνύεται ο γάλλος Χωρίς Συσπανσιόν. Η εκδήλωση στιγματίζεται από τη δολοφονική ενέδρα ομάδας κυνηγών σε δύο αθλήτριες, που τις πέρασαν για πέρδικες. Με μια θαρραλέα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών απαγορεύεται το κυνήγι αθλητριών ποδηλασίας. 
Νέο σκληρό χαράτσι της ΔΕΗ φορολογεί τη σκέψη, το σεξ και το συνδυασμό τους. Οι διανοούμενοι ξυπνούν από το λήθαργό τους και διαμαρτύρονται. Σε μια συμβολική κίνηση αυθόρμητης λεβεντιάς εμπρός στις τηλεοπτικές κάμερες ο Απόστολος Γκλέτσος χορεύει το ζεϊμπέκικο της Εφορίας. Η Άννα Βίσση παίζει σε τηλεταινία για τα 80s και υποδύεται το Νίκο Καρβέλα.

Ιατρική μελέτη βγαίνει στο φως της διασημότητας στα νέα του ΣΤΑΡ, όπου αποκαλύπτεται ότι η η αύξηση του PSI οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση και στο PSA (προστάτης) σε πολιτικούς όπως ο Σαρκοζούνι, ο Παπαδήμιος, o Παπούλης, αλλά ακόμα και η Κάγκελα Μέρκελ, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται το σπουδαίο έργο τους λόγω συχνουρίας.

Οκτώβριος

Το σχολεία ανοίγουν και πάλι. Τα βιβλία χορηγούνται και πάλι σε φωτοτυπίες, αλλά η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι μοιράζεται σε φωτοτυπίες και από ένα i-Pad, πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας Diamantopoulou. «Καλά, σε φωτοτυπίες το i-Pad;» ρωτάει ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Ma einai eghromes» απαντά η υπουργός. Σε ένδειξη συμπαράστασης στη μαστιζόμενη παιδεία ο κ.Πάγκαλοους τρώει δέκα παιδικά σουβλάκια.

Σε απόμερη κρυψώνα στην Ικαρία επιστήμονες δημιουργούν για λογαριασμό του δήμου Αντιπάρου το i-Car, όχημα που κινείται καταναλώνοντας βοθρολύματα και παράγει αντί για καυσαέρια ζεστό χρήμα σε σκληρό νόμισμα, το ευρωσκατό. 

Αρχίζουν πάλι οι κινητοποιήσεις για την υγεία. Για άλλους οκτώ εννέα μήνες θα ακουστούν πολλές πρωτοποριακές προτάσεις, ανιδιοτελείς και με γνώμονα το γενικό καλό.

Η θρυλική Λα Λούνα ανακηρύσσεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα έσοδα του Δήμου αναμένεται να απογειωθούν, το ίδιο και της ντισκοτέκ. Ο πρέσβης καλής οικοδομήσεως κ. Τσάκωνας δηλώνει συγκινημένος και προσφέρεται να ανακαινίσει την τουαλέτα.

Νοέμβριος
Στην Αντίπαρο ξεσπάει μίνι εμφύλιος ανάμεσα στις φατρίες για τη θέση του δημάρχου που χήρεψε λόγω υπουργοποίησης. Επίδοξοι δήμαρχοι σφάζονται υπό την διεθνή διαιτησία του συμβούλου κ. Χανιώτη και τις οδηγίες από τα αποδυτήρια του άτυπου συμβούλου –μουτζαχεντίν κ. Γρίσπου. Αποφασίζεται τελικά να παραμείνει η θέση κενή τιμής ένεκεν, στο δε ταβάνι του δημαρχιακού γραφείου να κρεμαστεί η φανέλα του απελθόντος δημάρχου (και νυν Υπουργού). Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει επίσης να του δοθεί το κλειδί της πύλης του Ακονητού μαζί με μία χειροποίητη μασέλα πελεκημένη από τοπική πέτρα και επενδυμένη με ανακυκλωμένα υλικά της εκεί χωματερής. Ο Υπουργός δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τα ζητήματα της Αντιπάρου, σαν να είναι ακόμα δήμαρχος, αντίθετα με άλλους υπουργούς.

Ο Ακονητός ανακηρύσεται διεθνής προστατευόμενη ζώνη Κατούρα 2012. Υποβάλλεται υποψηφιότητα και για περιοχή Βοθρομαστούρα 2013. 

Αποδρά από τις φυλακές κορυδαλλού ο επενδυτής μοναχός Εφραίμ. Η απόδραση δεν γίνεται με ελικόπτερο, αλλά με Σινούκ. Φήμες ότι κρύβεται κρατικός δάκτυλος κρίνονται ως ανυπόστατες. Ο μοναχός βγαίνει σε αποκλειστική συνέντευξη στη Ζούγκλα, εξομολογεί και κοινωνεί το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και ανακοινώνει ότι θα ιδρύσει προσεχώς χρηματοπιστωτική και μεσιτική οφσόρ εταιρία με έδρα τον Άγιο Δολάριο και ονομασία αυτής Agapoula Poula.

Δεκέμβριος
Παραδίδεται στο κοινό το νέο αναβαθμισμένο σάιτ του δήμου Αντιπάρου. Στην εορταστική τελετή παρευρίσκονται δεκάδες έλληνες χάκερς που εξασκήθηκαν και βελτίωσαν τις ικανότητές τους χακάροντας κατά καιρούς την παλιά ιστοσελίδα. Το site αποκτά γρήγορα τρελή επισκεψιμότητα και αναγκάζει τα τοπικά μπλογκς να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Υπουργός Άμυνας κ.Βορίδης στολίζει το μεγαλύτερο F-16 της Ευρώπης στην πλατεία συντάγματος. Στην κορυφή του αντί για αστέρι τοποθετεί ένα τσεκούρι από το παλαι ποτέ 1984, τότε που έκανε τρελίτσες. 

Προσγειώνεται αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο έξω από τη Βουλή. Ο ΓΑΠ καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για εξωγήινους και εισβάλλει στο διαστημόπολοιο χωρίς χρονοτριβή. Τον ακολουθεί ο Παπούλης, που χαίρεται γιατί νομίζει ότι ξαναγυρίζεται το "ΕΤ-ο εξωγήινος". Μέσα σε ένα τέταρτο έχουν επιβιβαστεί όλοι οι βουλευτές. Όλοι; Η Αλέκα Παπαρήγα και η Λιάνα Κανέλλη αρνούνται πεισματικά να μπουν, δηλώνοντας την αντεπίθεση τους στην συμπαντοποίηση και τον εξωγήινο ιμπεριαλισμό. Τελικά παίρνουν έγκριση από τη Μόσχα και επιβιβάζονται. Δυο μέρες μετά οι εξωγήινοι τους πετούν στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, αφού κρίθηκαν (οι πολιτικοί μας) ως junk δείγματα του ανθρωπίνου είδους.

Στις 12-12-12 το ημερολόγιο σταματάει, ο χρόνος παγώνει και όλοι περιμένουν την εκπλήρωση της προφητείας των Μάγιας. Τελικά ο κόσμος αλλάζει συθέμελα, καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών γίνεται πλανητάρχης, μετατρέπει τη Αντίπαρο σε ανεξάρτητο κρατίδιο - οφσορ παράδεισο και δηλώνει «δεν ήταν η προφητεία των Μάγιας που εκπληρώθηκε, αλλά τα μάγια των προφητών-συμβούλων μου. Σας ευχαριστώ όλους. Θενκ γιου ολ».
Ο ΓΑΠ τραγουδάει αγκαλιά με τον Παπαδήμιο και τον Sir Leventakis στο πανελλήνιο «Μπλακ Κρίστμας Άι Γκέιβ Γιου Μάι Μπανκ» και αποχωρούν συγκινημένοι προς το 2013.

-----------------------------------------------------------------------
Για τους φίλους που θέλουν να το εκτυπώσουν για να το διαβάσουν απρόσκοπτα, εδώ είναι το αρχείο σε pdf: http://www.mediafire.com/?2wohd2ph25o26o1, αλλά και εδώ: http://www.scribd.com/doc/77941042.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το μπλογκ θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά χωρίς άρθρα της τοπικής πολιτικής σκηνής, καθώς αυτά θα δημοσιεύονται πλέον αλλού. Κάποια θα αναδημοσιεύονται κι εδώ, μαζί με άλλα άρθρα, ποικίλης θεματολογίας. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους, ειδικά όμως στους σατιριζομένους, που ως δημόσια πρόσωπα κρίνονται καθημερινά και μάλιστα -συχνά- αυστηρά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λείπει η σάτιρα για τον wannabeδη και για τον χαμένο στην μετάφραση

Magos Gsisspor είπε...

Δεν μπορεί να τα περιλαμβάνει όλα. Είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια, κυρίως για να διασκεδάσει τους αναγνώστες-φίλους και να λειτουργήσει και σαν μίνι οδηγός για πολλά στραβά που είδαμε φέτος. Υποκειμενική μεν, όσο λιγότερο ήταν δυνατό δε. Τίποτα δεν μπήκε τυχαία, το κείμενο ήταν έτοιμο εδώ και καιρό αλλά χτενίστηκε πολύ, αφαιρέθηκαν κομμάτια, και γενικώς είναι το καλύτερο δυνατό ώστε να προκαλεί γέλιο και όχι θυμό.
Δεν ήταν εύκολο, αλλά όπως και να χει, αν υπάρχει κάτι που αξίζει να προστεθεί, έστω και σαν σχόλιο, κάντε το. Λείπει η σάτιρα από τους δύο που πιθανώς αντιλαμβάνομαι ότι εννοείτε, όπως λείπει και για πολλούς άλλους από το νησί. Εστιάζει στο δήμαρχο, όχι γιατί είναι άξιος για να τον εντάξεις στη σάτιρα, αλλά γιατί ως δημόσιο πρόσωπο έχει κάνει μεν αρκετά καλα, αλλά έχει κανει και ατοπήματα, και σίγουρα θα προτιμά να τα βλέπει εδώ, παρά σε ένα αντιπολιτευτικό άρθρο που θα του επιτίθεται δημιουργώντας πόλωση.
Οπότε; ας χαίρονται όσοι δεν μπήκαν στον καζαμία, εσείς μαλλον μπήκατε έστω και για λίγο.
Τα υπόλοιπα από κοντά αν επιθυμείτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά σου εύχομαι μάγε μας. Με «εφτιαξες» το παγωμένο απόγευμα με τον αντι- Καζαμία, νάσαι καλά. Ελπίζω το καλοκαίρι να τα πούμε στο νησί και στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO....
Ο....παγωμένος Βορειοθεσσαλονικιός