30 Ιουν 2011

Η μέρα της μαρμότας έχει ήδη ξεκινήσει…

pict18Στη σημερινή συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο θίασος της Βουλής επιδόθηκε σε μια αχαλίνωτη αοριστολογία, με επίπεδο λόγου και αντεγκλήσεις που δεν αρμόζουν σε βουλευτές. Με προεξοφλημένο το αποτέλεσμα αναλώθηκαν σε εθνικά σώβρακα και φανέλες, δογματισμούς και αναπόδεικτα θέσφατα και σε αφορισμούς και κινδυνολογίες. Τίποτα ουσιαστικό δεν ακούστηκε. Μόνο η έκκληση να σταματήσουν τα χημικά των ΜΑΤ στο παράλληλο σύμπαν που συνέβαινε πενήντα μέτρα παραέξω. Δεν εισακούστηκε.

Η πιο βάναυση αστυνομία των τελευταίων δεκαετιών, ανακόλουθη με την κοινωνία των πολιτών που η σημερινή κυβέρνηση με το σύνθημα “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα” ευαγγελίστηκε και οραματίστηκε, απώλεσε σήμερα και τα τελευταία ερείσματα της στην ελληνική κοινωνία. Λίγες μέρες πριν, οι αγανακτισμένοι της πλατείας 327472κάλεσαν τα σώματα ασφαλείας σε κοινή στάση κόντρα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, πολίτες οι μεν και οι δε της ίδιας κακοποιούμενης κοινωνίας από τους πουλημένους που θέλουν να πουλήσουν τη χώρα. Σήμερα, οι πλαστικές σφαίρες, το αδιάκριτο ξύλο, οι προβοκάτσιες από ασφαλίτες κουκουλοφόρους (δείτε το βίντεο εδώ), τα επικίνδυνα δακρυγόνα και τα τοξικά και ληγμένα χημικά, κάνουν να αναρωτιέται κανείς τι νους κρύβεται πίσω από τα γουρουνοειδή κράνη: είναι ο ίδιος που λίγες μέρες πριν διαδήλωνε για τα μέτρα λιτότητας του κλάδου τους ή παραμέρισαν τις αντικυβερνητικές αμφιβολίες τους για να κάνουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο από όλα, να περιφέρουν την ανώνυμη ολιγόωρη εξουσία τους και τον σικέ ανδρισμό τους; Μήπως δικαίως πρέπει να καταργηθεί η πρόωρη σύνταξη που απολαμβάνουν προνομιακά; Ας μείνουν μέχρι τα 80 να φυλάνε με μαγκούρες τη Βουλή του ΔΝΤ.

Η περίφημη προεκλογική αυτοσύσταση του Πρωθυπουργού ως αντιεξουσιαστής εξηγεί τώρα τις προθέσεις της. Ορίζοντας τον εαυτό του ως αντιεξουσιαστή, αποκρύπτοντας δηλαδή τη σημερινή μετριοπάθεια και 25ce25ba25ce25b125ce25bb25ce25b911υποτέλειά του στους ξένους τοκογλύφους, δίνει και το μέτρο της επιτρεπόμενης αντιεξουσιαστικής παρέμβασης στους πολίτες: οτιδήποτε παραπάνω από τη δική του αντιεξουσιαστική περσόνα είναι κατακριτέο και άρα ξυλοφορτωθέν. Με μόνη εξαίρεση τους προβοκάτορες με τα πολιτικά και τις κουκούλες που συναγελάζονται με τα ΜΑΤ στα σκοτεινά δρομάκια και τους λοιπούς γηπεδικούς χουλιγκάνους που όσο δρουν μπροστά στη Βουλή, τόσο αποδυναμώνεται το διαμαρτυρόμενο πλήθος. Κι αυτό έχει ξεκάθαρα συγκεκριμένες πλευρές που συμφέρει και ευνοεί, κι αυτοί δεν είναι οι “αγανακτισμένοι”. Παράλληλα είναι πλέον σαφές ότι ο κόσμος δεν θα ηρεμήσει: όταν του στερείς το όνειρο, τότε ζει σε ένα μόνιμο εφιάλτη. Κι όταν η ειρηνική διαμαρτυρία του  γίνεται αιτία για αγριότητες της αστυνομίας και του κράτους, δεν θέλει πολύ και ο απλός πολίτης, ο μη κουκουλοφόρος, να αρπάξει την πέτρα.

Παράλληλα, έγινε σαφέστερο από ποτέ πως η στρατηγική ψήφος καταλύει την βουλευτική προσωπικότητα, pasok_provataεπιτρέπει δε στους βουλευτές να είναι το πρωί γαλαζοπράσινα πρόβατα και το βράδυ ροδοκόκκινοι αγανακτισμένοι. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιζόταν κατά πλειοψηφία, ωστόσο η σημερινή κομματική ψήφος -σε μία σκηνοθετημένη παράσταση για την πιο σημαντική ψηφοφορία των τελευταίων δεκαετιών- ακυρώνει το λόγο που ο λαός τους επέλεξε: αν είναι να λένε ό,τι προστάζει το κόμμα, ας τους διώξουμε κι ας βάλουμε στη θέση τους σημαιάκια της παράταξης που θα τα μετράμε στις ψηφοφορίες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έδωσαν την ευκαιρία σε άσημους βουλευτές να κερδίσουν πέντε λεπτά επαναστατικής δημοφιλίας, η μούντζα της πλατείας τους ανήκει δικαιωματικά. Όχι σαν χειρονομία καθύβρισης, αλλά σαν καθαρτήρια επωδός: “Να! Πάρτε τα να μη σας τα χρωστάω!”. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους χρωστάμε πολλά όταν η ιστορία τους κρίνει. Πεδίο δόξης λαμπρό –οι κυβερνητικοί αντιρρησίες των καναλιών- που δεν ακολούθησαν οι δικοί μας -νησιωτικοί- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να γίνουν λίγο αντιεξουσιαστές, μήπως και αποφύγουν το γιουχάισμα όταν επισκεφθούν τα δυο νησιά. Αλήθεια, έχει κανένας τους, από όσους ψήφισαν υπέρ, διαβάσει τον εφαρμοστικό νόμο; Ή συνεχίζουν να είναι αδιάβαστοι, όπως έκαναν με τη δανειακή σύμβαση που αγνοούσαν όλοι τους σχεδόν, μέχρι που δημοσιοποιήθηκε μέσα από επαρχιακά κανάλια, μπλογκς και ένα μόνο αθηναϊκό ραδιοσταθμό; Διαβάστε εδώ τις υποσημειώσεις του ρούχου που καλείται η χώρα να φορέσει: δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα είναι φτιαγμένο από κουρέλια για τους περισσότερους.

pict10

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, βάρβαρο, άδικο κι αντικοινωνικό δεν υπήρχε περίπτωση να μην ψηφιστεί. Και στην κοινωνία έγινε μια σαφής προσπάθεια από τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες να εξωραϊστεί η επίδρασή του και να τονιστεί η ανασφάλεια του σεναρίου καταψήφισής του. Αφού πρώτα το μήνυμα των μήντια ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και αργότερα το άλλο για τους τεμπέληδες Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους γίνανε καραμέλα ακόμα και στα χείλη του απλού πολίτη, σειρά είχε να πειστούμε για τη σωτηρία μέσω του Μεσοπρόθεσμου. Διλλήματα τύπου “μεσοπρόθεσμο ή τανκς” και “ΔΝΤ και ευρώ ή Σαμαράς και δραχμή” αποπροσανατολίζουν σκοπίμως.  Όπως και να ‘χει, είναι διαφορετικό ζήτημα η υπερψήφιση ενός νόμου στη Βουλή από μία κυβέρνηση μειοψηφίας και άλλο η εφαρμογή αυτού στην κοινωνία, όπου προβλέπονται λυσσαλέες αντιδράσεις.

Εδώ, στη μικρή μας κοινωνία βέβαια η κρίση γράφεται με –οι-. Τα πολυάριθμα αυθάδη κότερα και ελικόπτερα, τα απέριττα πάρτι και τσιμπούσια σε ταβέρνες,  βίλλες και παραλίες, οι απόρθητες επαύλεις στις διαδρομές προς τις παραλίες που υποτίθεται θα βλέπαμε να απελευθερώνονται φέτος, είναι μια εικόνα της Ελλάδας που δεν κρύβει τη φαυλότητά της, αντίθετα την περιφέρει και υπερηφανεύεται που φοροδιαφεύγει, παρανομεί, απομυζεί και κυβερνά εκ των έσω δια του προξεπλυμένου χρήματος. Τους δύο επόμενους μήνες αξίζει να τους παρατηρήσετε πώς συμπεριφέρονται στον πεζόδρομο: είναι μια μοναδική ευκαιρία να αντικρίσει κανείς και τις δύο λέξεις (κρίση και κροίσοι) στα ίδια τετραγωνικά μέτρα…

Η μέρα της μαρμότας έχει ήδη ξεκινήσει…

 

327522Αξίζει να διαβάσετε: Γιατί θα ψήφιζα «όχι» του Γιάνη Βαρουφάκη

Προϋποθέσεις για ένα σχέδιο που θα βοηθούσε ουσιαστικά την Ελλάδα” του Π.Παναγιώτου

πηγή των φωτό: cryptome

sp2--3-thumb-large

 

Ακούστε την ομιλία του αντιρρησία βουλευτή που αν και τυφλός είναι ο μόνος που βλέπει καθαρά αυτό που εξυφαίνεται. Φυσικά η ομιλία του θάφτηκε από τα ΜΜΕ. Ο κ Κουρουμπλής είναι ίσως κι o μόνος που μπορεί να βαδίσει στη Βουκουρεστίου και το Σύνταγμα με άνεση:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://amaliada-news.blogspot.com/2011/06/video-video.html


http://www.exandasdocumentaries.com/gr/news/interesting-articles/241-flertarontas-me-ton-thanato

ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ