25 Μαΐ 2011

Σχόλια χωρίς απάντηση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει απόψε στις 10μμ. Μπορεί και αργότερα. Θα συνοδευτεί με γλέντι μέχρι πρωίας με ποτό και τραγούδι, τομέας στον οποίο διαπρέπουμε όλοι  έτσι κι αλλιώς. Ο δήμαρχος θα βαράει ντέφι στο ρυθμό του εργολάβου κι ο εργολάβος θα κάθεται στην ταμειακή να κόβει εισιτήρια. Έξω από την αίθουσα Καλουδά θα υπάρχει φωτεινή επιγραφή με την ώρα της συνεδρίασης, η οποία και θα αλλάζει κάθε 30 λεπτά. Ο ευρών την ακριβή ώρα θα κερδίζει  ένα μπουκάλι νερό, μια “πάπια” κι ένα εισιτήριο για το σπήλαιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έρθουν με αμπιγιέ εμφανίσεις και τα φώτα των δημοσιογράφων θα πέσουν επάνω τους για να στολίσουν τα φύλλα της επόμενης εβδομάδας. Για το δρόμο καρμανιόλα θα προταθεί η θέσπιση διοδίων εισόδου-εξόδου και άλλων για μετοίκηση στον Άγιο Πέτρο. Μη γελάτε, μόνο με σάτιρα μπορεί κανείς να αντιπαρέλθει τα κακώς κείμενα και επιπλέον να αποφύγει τις αιχμές που θα εξαπολυθούν και πάλι περί “αδέκαστων κριτών” και παραπονιάρικων blogs.
Πρώτο σχόλιο: κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Αν και ως γνωστό δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, επομένως δεν υπάρχουν  και άγιοι. Παρόλα αυτά σήμερα, λίγες ώρες πριν το έκτακτο συμβούλιο αναρτήθηκε και στο σάιτ του Δήμου η ανακοίνωση για το σημερινό συμβούλιο. Η ημερομηνία της οικονομικής επιτροπής παραμένει ακόμα λάθος. Λογικά μετά από την ανάρτηση αυτή θα διορθωθεί όμως (26 αντί για 25 Μαΐου)
Δεύτερο σχόλιο: το ότι αναρτήθηκε στο σάιτ του Δήμου η ανακοίνωση για το σημερινό συμβούλιο δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει κιόλας, αφού ήδη διερευνάται το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα (λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά). Ο λόγος; το τρίτο σχόλιο. Ας είστε σε εγρήγορση όσοι ενδιαφέρεστε, μπορεί ξαφνικά να μάθετε αύριο ότι ξεκίνησε η συνεδρίαση σήμερα μες στο μεσημέρι κι έτσι τη χάσατε.
Τρίτο σχόλιο: Σήμερα στον Αρχίλοχο γίνεται η νέα συγκέντρωση για τα ζητήματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας και τις προβληματικές δομές του ΕΣΥ στην Πάρο και την Αντίπαρο. Πότε; Μα την ίδια σχεδόν ώρα (6.30μμ). Στην Επιτροπή συμμετέχει δικαίως και ο Δήμαρχος Αντιπάρου, όμως  για να παρευρεθεί και να παρουσιάσει και την άποψη από πλευράς Αντιπάρου (γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα κι εδώ, κι αυτό θα φανεί το καλοκαίρι) πρέπει να κλωνοποιηθεί. Από πλευράς επιστημονικής τεχνογνωσίας δεν έχουμε ακόμα τη λύση. Επομένως σε ένα από τα δύο θα λείπει, εκτός αν… (βλέπε δεύτερο σχόλιο)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προηγούμενα γράψατε ότι έγινε ατύχημα στον δρόμο ισχύει η όχι ?

Ανώνυμος είπε...

O.K. ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ.......
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ...
ΠΑΡΤΕ ΑΙΓΟ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΡΕΣ(ΒΡΑΧΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ.

Magos Gsisspor είπε...

έγινε, αλλά στον παράδρομο. Αν και το κείμενο λοιπόν δεν ισχύει γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. θα μπορέσει να ισχύει για την επόμενη φορά, που ελπίζουμε όλοι να μην έρθει ποτέ.

το κείμενο που αφαιρέθηκε πάντως ήταν:

Το βράδυ που μας πέρασε έγινε και το σοβαρότερο μέχρι σήμερα τροχαίο δυστύχημα στον πολύπαθο περιφερειακό δρόμο, αυτόν που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο (μετά από το συμβάν αυτό πράγματι έχει το χαρακτήρα του εκτάκτου). Προφανώς οι πινακίδες με τα όρια ταχύτητας δεν συνετίζουν, αλλά δεν θέλει έτσι κι αλλιώς πολλή λογική για να υποθέσεις ότι και με 20 ή 30 χλμ/ώρα μπορείς κάλλιστα να βρεθείς βαρύτατα τραυματισμένος και διακομιζόμενος με ελικόπτερο στην Αθήνα αφήνοντας πίσω σου μία λίμνη αίματος που τρομάζει όποιον διέρχεται. Η λύση για το δρόμο έπρεπε να είχε βρεθεί μήνες τώρα, πριν φτάσουμε ως εδώ. Ερχόμενος όμως στο διά ταύτα αναρωτιέται κανείς εναντίον ποιου θα κινηθεί ο παθών ή οι συγγενείς του; Στον εργολάβο που έχει αποσυρθεί αλλά έφερε το δρόμο σε αυτή την κατάσταση ή στο Δήμο και την πρώην Κοινότητα που συμμετείχαν σε αυτό το μνημείο κακοδιοίκησης και κακοτεχνίας;


Αφαιρέστε το ότι δεν έγινε το συμβάν στον περιφερειακό αλλά πολύ κοντά του κι όλα τα άλλα ισχύουν...

Ανώνυμος είπε...

τελικα δεν ηταν τροχαιο.ηταν ξυλο πολυ ξυλο.τουλαχιστον αυτο ακουγετε.αυτο ομως οπως πολυ σωστα τονιζει ο μαγος δεν αναιρει τη σοβαροτητα του προβληματος.οσο αφορα τωρα το συμβουλιο τι να πει κανεις.ετσι οπως παει σε λιγο θα εργαζονται πιο πολυ εθελοντες απο αυτους που εχουν μισθο.την ωρα που ολη η Ευρωπη βραζει απο ανεργεια στην Αντιπαρο δουλευουν δωρεαν.οεο.

Magos Gsisspor είπε...

Για το δρόμο ας ελπίσουμε ότι όντως θα γίνει το "αεροδρόμιο" που μας υποσχέθηκε ο δήμαρχος. Υπάρχει ένα ζήτημα με το κόστος, τους χειρισμούς και αρκετά άλλα, όμως από την άλλη κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ομάδα του δημάρχου δεν προσπαθεί. Είναι ένα ζήτημα αν αυτό που κάνει είναι το μέγιστο που μπορεί, κι αυτό το γράφω κρίνοντας όχι εκ της προσπαθείας αλλά εκ του αποτελέσματος (πάντως προσπαθεί).

Σχετικά με το κωμικοτραγικό επίπεδο της δημόσιας συζήτησης που προηγήθηκε και συνεχίστηκε στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο δεν χρειάζεται να δώσουμε έκταση. Όσο δεν εφαρμόζεται κανονισμός και όσο υπάρχουν παράπονα, μπηχτές και υπονοούμενα που προηγούνται των συμβουλίων τόσο θα υπάρχει ένταση. Με γηπεδικές τακτικές πάντως δεν διασφαλίζεται η σύμπνοια και η συνεργασία.

Τέλος για τους εθελοντές: εφόσον δεν είναι παρανόμως προσληφθέντες, όπως διατρανώνει ο δήμαρχος, δεν μπορεί κανείς να διατυπώσει κατηγορία με νομικό υπόβαθρο. Για την ώρα είναι πράγματι εθελοντές: αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι θα μονιμοποιηθούν τελικά έναντι κάποιων άλλων που δεν εκδήλωσαν το εθελοντικό τους φρόνημα, δε παύουν να είναι ενδείξεις. Τουλάχιστον μέχρι τότε ας το γυρίσουμε στην πλάκα: είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα του Μνημονίου η Αντίπαρος δείχνει το δρόμο να βγούμε από την κρίση ανέξοδα...