12 Απρ 2011

Κοντή μνήμη, καθαρή συνείδηση και τα Πάθη του Ιησού

 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η απόφαση σας για την επιβολή αμοιβής στα Κέντρα Υγείας, μας βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετους. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία είναι ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή.
Είναι εντελώς ανεφάρμοστη, δεδομένης της ανυπαρξίας ταμειακής υποστήριξης στα Κέντρα Υγείας και προφανώς άνευ εισπρακτικής ουσίας.

Κατόπιν τούτου ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Επίσης θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για δραστική αύξηση των ιατρών ειδικοτήτων που θα συμπληρώνουν το υπάρχον δυναμικό του Κέντρου Υγείας Πάρου. Η τελευταία απόφαση τουRad Den Plir Υπουργείου Υγείας να διαθέσει μόνον οκτώ ιατρούς για τις Κυκλάδες (εκ των οποίων ο ένας για την Πάρο) προφανώς δεν είναι άξια λόγου.

Στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία


Με τιμή
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου
Γιάννης Ραγκούσης
(και η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “Ενότητα για το μέλλον”)
30-9-2002


αραιγ«Αναστέλλουν τη λειτουργία τους δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι των νοσοκομείων, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τρόφιμα, ούτε για καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα. Τα δύο νοσοκομεία δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις εφημερίες και αποφασίστηκε να σταματήσουν να κάνουν εισαγωγές ασθενών

(τελικά η απόφαση για τα δύο νοσοκομεία ανεστάλη, αλλά μόνο μετά από την δημοσιοποίηση του ζητήματος, το επικείμενο μέγιστο πολιτικό κόστος για δύο υπουργεία και την δημόσια κατακραυγή)



Πολλοί μπερδεύουν την κοντή μνήμη με την καθαρή συνείδηση (Αγγλική παροιμία: “A lot of people mistake a short memory for a clear conscience”), άλλοι τη χρηστή διοίκηση με του Χριστού τα Πάθη. Κι εμείς εδώ; Ακόμα περιμένουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου να δώσει λύσεις; Ακόμα περιμένουμε τον Δον Κιχώτη που θα αναλάβει διοικητής του Κέντρου Υγείας; Η 2η ΔΥΠΕ υπάρχει; Οι βουλευτές; Πόσες παρανομίες κάθε μήνα διενεργούνται από το καθεστώς των εφημεριών που πραγματοποιούνται σε Πάρο και Αντίπαρο; Ως πότε θα κωφεύουν όλοι; Πού είναι οι λάβροι χειροκροτητές του Νοσοκομείου να απαιτήσουν τουλάχιστον ένα στοιχειώδες ΕΣΥ; Πόσο υποκριτές είμαστε όλοι όταν περιμένουμε νεκρούς για αν βγούμε στους δρόμους και δυσφημιστικά άρθρα για τα δύο νησιά για να αρχίσει η προσπάθεια αποκατάστασης του κύρους; Η εικόνα παντού μυρίζει πτωμαΐλα, νοσοκομεία κλείνουν, κέντρα υγείας στοιχειώνουν, γιατροί ΕΣΥ παραιτούνται, την ίδια στιγμή που το ιδιωτικό σύστημα Υγείας απερίσπαστο διογκώνει τα κέρδη του και διεκδικεί και ρόλο σωτήρα (όπως στην δική μας κοινωνία, που, ελλείψει δημοσίων γιατρών ειδικοτήτων, είμαστε ευγνώμονες στους ιδιώτες που υπάρχουν).

Το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται δυσάρεστο, όχι μόνο γιατί νοσεί το ΕΣΥ της Πάρου, αλλά και γιατί υπάρχει οργή, τόσο στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, όσο και –κυρίως- στον πληθυσμό που τους πληρώνει. Ας κλείσει ο διοικητής Σύρου το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας για λίγες μέρες, ας καλέσει τα κανάλια να εξηγήσει το γιατί, ας συνταχθούν μαζί του όλοι οι τοπικοί φορείς και ίσως έτσι βρεθεί κάποια λύση. Αν σκεφτεί κανείς ότι απαραίτητη προϋπόθεση για όλη αυτή τη λογική ακολουθία είναι να ενεργοποιηθεί ο νεοδιορισμένος διοικητής Σύρου και να δράσει κόντρα στους προϊσταμένους του, μάλλον δεν ελπίζει σε πολλά.

Ας ελπίσουμε δε τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας να είναι του Ιησού κι όχι κανενός κακορίζικου ασθενή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: