29 Απρ 2011

Καλοδεχούμενοι φουσκωτοί στην Αντίπαρο

pp006

Πρόκειται για φουσκωτούς που δεν είναι απωθητικοί. Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (Ο.Φ.Σ.Ε.) έρχεται στο νησί αύριο παρέα με ΜΜΕ. Αν και δεν είμαστε ακριβώς άγονη γραμμή και ακριτικό νησί, η επίσκεψη των σκαφών και η προβολή του νησιού είναι καλοδεχούμενες.

Η πρόσκληση του Δήμου Αντιπάρου

Το Σάββατο 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου ο  Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας  (Ο.Φ.Σ.Ε.) πραγματοποιεί την ετήσια αποστολή του «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου» που σκοπό έχει την αρωγή στην κοινωνική ανάπτυξη των ακριτικών νησιών.

Φέτος θα επισκεφτούν το νησί μας 50 σκάφη με περίπου 150 άτομα. Θα τους συνοδεύουν δημοσιογράφοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALFA και NET, τις εφημερίδες, τα Νέα, την Καθημερινή, το Έθνος και περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο Δήμος μας στα πλαίσια της Τουριστικής προβολής του νησιού μας θα τους υποδεχτεί το Σάββατο 30 Απριλίου στις 14:00 κατά την εντυπωσιακή είσοδό των σκαφών στο λιμάνι της Αντιπάρου και θα οργανώσει παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 1η Μαΐου και ώρα 20:00 στην πλατεία της Αντιπάρου.

Καλείστε όπως παρευρεθείτε στις δύο αυτές εκδηλώσεις

(σημ blog: ακόμα συναντάμε μικρολαθάκια στα επίσημα δελτία τύπου)

pp007

και το πρόγραμμα από το site του Ομίλου Φουσκωτών (από όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες):

Σάββατο μεσημέρι στις 13.00 συγκέντρωση όλων των σκαφών του ομίλου έξω από το λιμάνι της Αντιπάρου αμέσως μετά την είσοδο του λιμανιού (προσοχή στο δίαυλο – ρότα του Φέρρυ-μπωτ). Η είσοδος όλων των σκαφών του ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 14.00.

Θα ακολουθήσει η τακτοποίηση στα δωμάτια και η υπόλοιπη ημέρα θα είναι ελεύθερη για περιήγηση και διασκέδαση. Την Κυριακή 1/5/2011 στις 11.00 όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Σπήλαιο Αντιπάρου με λεωφορείο που θα διαθέσει ο Δήμος.

Θα ακολουθήσει ομιλία-παρουσίαση των ανασκαφών και των αρχαιολογικών ευρημάτων στο νησί Δεσποτικό, σε χώρο που θα μας ανακοινώσει ο Δήμος. Οι συμμετέχοντες γιατροί του ομίλου φίλοι ή μέλη, σε συνεννόηση με τις αρχές , θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους του νησιού.

Το βράδυ της Κυριακής θα γίνει η παράδοση του εξοπλισμού, που θα έχουμε εξασφαλίσει, στην πλατεία του νησιού και θα ακολουθήσει γλέντι με τοπικά εδέσματα, ποτά και παραδοσιακή μουσική.

Την Δευτέρα 2/5/2011 το πρωί θα αρχίσει η αναχώρηση των σκαφών, όσο γίνεται κατά ομάδες, για την Αθήνα και κάποιων άλλων που μεταφέροντας τους δημοσιογράφους θα σταματήσουν στη Σίφνο.

2 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

τα υποβολιμιαία σχόλια μόνο επώνυμα...

Magos Gsisspor είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 05/2011

Σήμερα την 26/04/2011 ,ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 μ.μ ύστερα από την υπ αριθ.1657/26-04-2011 πρόσκληση του Δημάρχου Αντιπάρου η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αντιπάρου συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση στο Δημαρχείο
Αντιπάρου κατά τις διατάξεις του άρθρου 64 και 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87).

ΘΕΜΑ: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την εκδήλωση της
Πρωτομαγιάς και το γεύμα του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος»



Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής:

"Το νησί μας το Σάββατο 30-04-2011 θα επισκεφθεί ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας και θα μείνει για δύο ημέρες. Από τα 100 φουσκωτά του συλλόγου θα έρθουν περίπου 50 με 150 άτομα. Ο σύλλογος με αυτή του την δραστηριότητα βοηθάει τα νησιά που επισκέπτεται τις περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης.
Μας ρώτησαν τις ανάγκες μας, ως νησί, γιατί συνηθίζουν να κάνουν κάποιες δωρεές στα νησιά που τους φιλοξενούν. Εμείς ζητήσαμε κάποιους υπολογιστές για
το Αστυνομικό τμήμα μας και υλικά για τα ιατρείο της Αντιπάρου, τα οποία όπως μας είπαν επί το πλείστον τα έχουν βρει και θα μας τα φέρουν. Θα έρθουν κατά τις 14:00 το μεσημέρι με σχηματισμό των σκαφών, θα ρίξουν πυροτεχνήματα και το γεγονός θα το καλύψουν δημοσιογράφοι και κανάλια. Εμείς προτείνουμε να κάνουμε την Κυριακή και ώρα 20:00 το απόγευμα, που είναι και Πρωτομαγιά, μια Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση με την ευκαιρία του ομίλου, για τον όμιλο (όπως κάνουν και όλα τα νησιά που επισκέπτονται), αλλά και για όλους
τους πολίτες.

Το γεγονός αυτό συμβάλει στην προβολή και διαφήμιση του νησιού μας ενώ θα επιδράσει θετικά στην κρίση των τουριστών και στην αύξηση των επισκεπτών στο
νησί μας.
Είναι σημαντικό ότι τον συγκεκριμένο όμιλο συνοδεύουν στην επίσκεψή τους στην Αντίπαρο δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου οι οποίοι θα
καλύψουν και προβάλουν το γεγονός δημοσιογραφικά. Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η οργάνωση εκδήλωσης με σκοπό τη φιλοξενία τους και την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών εθίμων. Προτείνουμε λοιπόν στην ανωτέρω εκδήλωση να έχουμε μπουφέ, μεζεδάκια,
χορευτικό και να καλέσουμε τους Αντιπαριώτες μουσικούς..."