22 Φεβ 2011

Το μπαλκόνι στο πέλαγος που ξεπλένει την ασυνειδησία


stayropeda androu_1
Άνδρος, η κατάρρευση της παράνομης χωματερής από τις βροχοπτώσεις
Τι γίνεται όταν καταρρέει μία ολόκληρη παράνομη χωματερή;
Γιατί τέτοια αμέλεια;
Μήπως υπάρχει και δόλος;
Πόσο τελικά συμφέρει όσους σιωπούσαν
το ότι τώρα έχουν μία θάλασσα αιώνια τοξική;
Είναι η χωματερή της Άνδρου μοναδικό φαινόμενο στις Κυκλάδες;

Απορίες που δεν πρέπει να μας απασχολούν: ο Καλλικρατικός Δήμος μας κληρονόμησε τρία αμαρτήματα σε συσκευασία ενός.
Ακονητός, το μπαλκόνι στο πέλαγος που ακόμα ξεπλένει την ασυνειδησία μας.
Κι αν κάποτε η χωματερή καταρρεύσει θα τη σταματήσουν οι πελώριες εξορυγμένες πέτρες.
Κι αν ούτε αυτές τη συγκρατήσουν, δεν πειράζει.
Θα χυθούν στη θάλασσα, να κάνουν παρέα στα κοπρανώδη υλικά.
Αυτά, που όταν βρέχει, χύνονται με χάρη στο πέλαγος και έχουν ήδη κάνει τη θάλασσα τοξική.

Ρεπορτάζ από την Άνδρο:




Οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι δεσμευτήκανε πολλάκις για την ντροπή που ακούει στο όνομα Ακονητός. Έρχεται η ώρα της εκπλήρωσης ή αλλιώς του ελέγχου της αξιοπιστίας. Ο κλήρος έπεσε στο νυν δήμαρχο να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του και να την κάνει αυτό που πρέπει. Κι όλοι πρέπει να βοηθήσουν.
Όποιος δεν ξέρει για τι ακριβώς μιλάμε, ας πάει μια βόλτα. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν έχουν πάει ποτέ στον Ακονητό και μιλάνε με κοπανιστά επιχειρήματα για τους ενόχους συκοφάντες. Λες και όποιος ενοχλείται από τα σκατά και τα σκουπίδια και την εξόρυξη, όλα παράνομα, είναι αυτός ένοχος.
Με την πρώτη ευκαιρία ας ελπίσουμε να έρθει το θέμα σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο. Εντάξει, όχι με την πρώτη ευκαιρία: μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός, καθώς η αποκατάσταση της νομιμότητας θέλει έγκριση από την Περιφέρεια…

-Περισσότερα για τον Ακονητό εδώ και εδώ, ωδή στην απελθούσα Κοινοτική αρχή (και τους νοσταλγούς της).
-Περισσότερα για τα χυμενα σκουπίδια της Άνδρου εδώ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν νομίζω ότι μιλάτε σοβαρά!!Υπάρχει περίπτωση να θίξει κάποιος ένα τέτοιο θέμα από την στιγμή που η λειτουργία του Ακονητού(χωματερή-λατομείο) εξυπηρετεί τόσα συμφέροντα?Μάγε όσες φορές και αν το αναφέρεις δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να βρεθεί λύση.Είναι πολλά τα λεφτά Μάγε!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσα είναι αυτά τα λεφτά επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΥΦΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΗΤΟ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ?ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Αν εχεις αποδειξεις ανωνυμε οτι τα παιρνουν ολοι βγες και πες τι ξερεις αλλιως μη πετας μαλακ.κουβεντες.Εκτος αν τα παιρνεις εσυ και μιλας για αλλους.

Magos Gsisspor είπε...

Προς τον τελευταίο ανώνυμο: Μην εκνευρίζεστε. Αν δεν θυμώνετε πρωτίστως με το χάλι που κληρονομούμε από τετραετία σε τετραετία είστε και σεις και μεις άξιοι της μοίρας μας.

Παρεξηγηθήκατε μήπως εννοεί κανείς ότι τα παίρνετε από τον Ακονητό; Όχι, λοιπόν, ανακουφιστείτε, εσείς δεν τα παίρνετε (εκτός αν είστε ένας από πέντε έξι που τα παίρνουν). Οπότε δεν τα παίρνουν όλοι. Αλλά να πούμε και ότι δεν πλουτίζει και κανένας σε βάρος του Ακονητού είναι λιγάκι στρουθοκαμηλισμός, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

εχεις δικιο μαγε καπου.το ζητημα ειναι αν πλουτιζουν καποιοι τελικα η αν αφηνουν πισω τους χαος.δηλαδη αν υπαρξει μια ταξη εκει πανω π.χ δεντροφυτευση κλπ θα ειναι ολα καλα?οσο για τον αν τα παιρνω εγω σκεψου καλα τι ειπες και περιμενω απαντηση εστω και τηλεφωνικη.φιλακια

Magos Gsisspor είπε...

Ξέρουμε ποιοι κερδίζουν από την περιοχή. Δεν λύνεται έτσι απλά, με το να τους αφορίσουμε και να τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον. Όλα αυτα συμβαίνουν υπό την ανοχή πολλών, της Κοινότητας παλιότερα και του Δήμου συντομα (όταν λήξει η περίοδος χάριτος), αλλά και των πολιτών, που από τον καναπέ και το καφενείο έχουν άποψη για το χάλι του Ακονητού.

Όχι εσύ δεν τα παίρνεις, αν τα έπαιρνες δεν θα ήσουν ο φίλος που σωστά δηλώνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΑΡΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ.ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΜΑΓΕ?

Magos Gsisspor είπε...

Όχι, ακόμα κι αν μπει τάξη δεν θα είναι όλα καλά. Ευνόητο το "γιατί" σε όποιον έχει επισκεφθεί το μέρος στη δεκαετία του 90 και στις μέρες μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 11:13 ΜΗΝ ΕΞΑΠΤΕΣΑΙ!ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ "ΑΡΜΑΡΤΩΛΟ ΒΟΥΝΟ" ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ?ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΧΕΡΣΑΙΑ-ΘΑΛΆΣΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ?