28 Δεκ 2010

Μόνο σε LEGO έχουμε ασθενοφόρο στην Αντίπαρο

Μια που όλοι δείχνουν τέτοια όψιμη ανησυχία για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Πάρου αλλά και στις υπομονάδες του (μπλογκς, δημοσιογράφοι, βουλευτές-η επιτομή της ελαφρότητας-, διοικητικοί, κεντρικές υπηρεσίες, υπουργείο και πιθανώς σε λίγο κι ο ίδιος ο πλανητάρχης να κάνει παρέμβαση για το θέμα) μήπως μπορεί κανείς να μας αιτιολογήσει την έλλειψη ασθενοφόρου στην Αντίπαρο εδώ και δύο μήνες; Το σαραβαλάκι παραμένει για επισκευή σε συνεργείο της Πάρου, κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει την επαναλειτουργία του και τελευταία παρακολουθούμε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με τα ασθενοφόρα του ΚΥ Πάρου, τα οποία είναι υποχρεωμένα επιπλέον να καλύπτουν και την Αντίπαρο για όσο διάστημα στερείται του ασθενοφόρου της.

Επειδή στα λόγια όλοι είμαστε ίσοι, αλλά στην πράξη παραμένουμε αποπαίδια, αναζητείται λύση, και μάλιστα γρήγορα, πριν πεθάνει κανένας δύστυχος και μετά γραφτούν άκυροι κόλαφοι καταγγελιών και δριμύτατες εγωκεντρικές παρεμβάσεις υπουργών και αρμοδίων-αναρμοδίων. Εκτός αν το να μεταφέρονται ετοιμοθάνατοι άρρωστοι σε καρότσες και πίσω θέσεις ΙΧ αποτελεί το όραμα του Νοσοκομείου Σύρου και του Υπουργού Υγείας για το νέο ΕΣΥ, που τους περιλαμβάνει όλους εκτός από ΕΜΑΣ.

Υπάρχουν πολλά ακόμα φαιδρά στο ζήτημα της υγείας σε Πάρο και  Αντίπαρο, αλλά ας περιμένουμε το νέο Δήμο, άλλωστε είμαστε σε περίοδο κρίσης. Δυστυχώς και υποκρισίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειδα πουθενα κανενα σχολιο ή αναφορα για το θεμα σε μπλογκ , εφημεριδα απο τους δυο γιατρους της Αντιπαρου ! Η ειμαι λαθος ? Δεν ειναι αρμοδιοι ?

Magos Gsisspor είπε...

Είστε λάθος; Ρωτήστε τους για περισσότερα. Και τους προϊσταμένους τους, γιατί εκεί θα έχουν αναφέρει λογικά το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι ειναι που θα επρεπε να μας πουν . Αμα ξεσηκωθει το Χωριο θα ενδιαφερθουν οι προισταμενοι τους! 800 φωνες ή δυο ???