30 Οκτ 2010

Ομιλίες των τριών υποψηφίων δημάρχων στο Σύλλογο Αντιπαριωτών

TO HXHTIKO ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

Καταρχήν η απουσία αρκετών (ανάμεσα στους οποίους και τα τίμια και κοπτόμενα για την μία και μοναδική αλήθεια ΜΜΕ – περισσότερα στο τέλος) ήταν εμφανέστατη, παρότι επρόκειτο για την πρώτη ταυτόχρονη συνάντηση των τριών υποψηφίων σε θέματα θέσεων του προγράμματος του κάθε συνδυασμού. Λόγω καιρού και ίσως και ωχαδερφισμού μόνο 70 περίπου μέλη προσήλθαν. Η συνάντηση ήταν ουσιαστική, πιο ουσιαστική από κάθε άλλη μέχρι σήμερα, και οφείλουν ΟΛΟΙ οι χθεσινοί ομιλητές να καλέσουν τον σεμνό Πρόεδρο του συλλόγου και τα μέλη του σε μία αντίστοιχη συνάντηση, στην Αντίπαρο αυτή τη φορά.
DSC00164 [640x480]
Το τι ειπώθηκε μπορείτε να το ακούσετε “κατεβάζοντας”  το αρχείο από εδώ

Χαρακτηριστικά σημεία:
-Η παρότρυνση-έκκληση του προέδρου του Συλλόγου κ. Βιάζη να “μονιάσει το νησί”. Ο κ. Βιάζης μοίρασε ακριβοδίκαια το χρόνο κι έδειξε το λόγο που χαίρει γενικότερου σεβασμού. (00:00 - 03:45)

-η διαφορετική προετοιμασία των ομιλητών για την περίσταση. Ο κ. Σφαλαγκάκος μοίρασε φυλλάδια τυπωμένα ειδικά για τα μέλη του Συλλόγου, ενώ κι ο κ. Μαριάνος μοίρασε το επίσημο πρόγραμμά του (υπάρχει και στο blog του συνδυασμού). Ο κ. Λεβεντάκης, με τη σιγουριά του βετεράνου της πολιτικής, δεν παρουσίασε κάτι παρόμοιο, παρότι, όπως δήλωσε, είχε φτιάξει ένα τετρασέλιδο, αλλά αποφάσισε να πει αλήθειες (σσ. δηλαδή στο τετρασέλιδο τι έγραφε;). Μέλη του Συλλόγου πάντως ομολόγησαν ότι ήταν η πιο σοβαρή και εμπεριστατωμένη ομιλία υποψηφίων ως σήμερα.

-Οι ατάκες του κ. Λεβεντάκη γενικά. Μίλησε για ενδιαφέροντα ζητήματα σε ένα πιο λαϊκό/μπρουτάλ ύφοςDSC00163 [640x480] (Μερικές μόνο: “νιώθω μια αγαλλίαση ψυχής” – υπονοώντας τους δύο προηγούμενους ομιλητές και αργότερα καταλογίζοντας ως “γλύψιμο” το “άνοιγμα” που διέκρινε στην ομιλία του κ. Μαριάνου-,  “Να σας πω για ανιδιοτέλεια; Ότι δεν στηριζόμαστε; Θα με πιστέψετε; Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων”, “η αλήθεια είναι μαλώτρα”, “γαργαλήθηκα από τους προηγούμενους ομιλητές”) που δεν ήταν απαραίτητα κακό, ας το αποκαλέσουμε απλά διαφορετικό και χαρακτηριστικό της απλότητάς του.

-Η απορία του κ. Μαριάνου για το λόγο που, ενώ συγκλίνουν τόσο πολύ οι θέσεις του συνδυασμού του με αυτόν του κ. Σφαλαγκάκου, δεν κατάφεραν να συμπράξουνε σε ένα συνδυασμό.  Η απάντηση υπάρχει βέβαια… 

-Ο ζήλος κι ο ερασιτεχνικός (αφού όπως δήλωσε δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής) DSC00157 [640x480]ορθολογισμός του κ Σφαλαγκάκου (03:45-30:20), που καταμέτρησε τους λόγους που μια ομάδα αποφάσισε να ενεργοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, η μετρημένη και σοβαρή εξήγηση του κ. Μαριάνου (30:30-64:36) για τη σημασία που έχει η αξιοκρατική ψήφος και οι αρχές “υπερκομματικότητα-λαϊκή συμμετοχή-διαφάνεια”, έννοιες που αναφέρθηκαν αρχικά κι από τον κ.Σφαλαγκάκο.

-Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Λεβεντάκης (65:00-85:39) επέλεξε ένα άλλο ύφος στην ομιλία του, λίγο πιο ειρωνικό και επιθετικό, πάντως ειλικρινές, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως: πρόβαλλε την εμπειρία του συνδυασμού του στην τοπική αυτοδιοίκηση (άποψη του μπλογκ και αρκετών άλλων: με την ανάπτυξη που δεν παρουσίασε το νησί, όποιος συμμετείχε στα κοινά αυτό το διάστημα φέρει ευθύνη, όχι ισόποση, αλλά φέρει), έκανε νύξη στο ενιαίο και στους πονηρούς σκοπούς αυτού, υπενθύμισε την ηρωική του πράξη έναντι του κ. Παπαμανώλη που κύλισε τον τροχό της αυτονομίας του νησιού,  αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη –ως έσχατη και μόνο σε ανάγκη- λύση των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). (ΣΔΙΤ = το μεγαλύτερο φαγοπότι του ιδιωτικού τομέα - η διεθνής εμπειρία είναι αποκαλυπτική).

DSC00161 [640x480]-Τόσο ο κ. Σφαλαγκάκος όσο και ο κ. Μαριάνος δήλωσαν ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στις εκλογές αυτές. Αντίθετα ο. κ. Λεβεντάκης υποστήριξε ότι τα κόμματα έχουν θέση στις εκλογές, αφού μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε αντί να μας εκμεταλλευτούνε. Μμμμμ… Μπερδευτήκαμε….
-Και οι τρεις επέμειναν στην αδυναμία του νησιού να αυξήσει τον τουριστικό του όγκο τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο. Επομένως η έννοιες εναλλακτικός τουρισμός, επιμήκυνση σεζόν, αειφορία, αποανάπτυξη γίνανε οι καραμέλες που θα πιπιλάνε όλοι, ειδήμονες και αδαείς, τα επόμενα χρόνια.
-και οι τρεις αμφέβαλλαν για την αξιοπιστία της εξαγγελίας για το βιολογικό και την αφαλάτωση. Μήπως η κ. Μανέτα οφείλει αύριο στον απολογισμό της να δώσει εξηγήσεις για τη δυσπιστία αυτή;

Αξίζει να ακούσετε και τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους. Εκεί κρύβονται και:
- η δέσμευση όλων ότι ο Ακονητός δεν κλείνει, αλλά νομιμοποιείται, αναπλάθεται και φορολογείται, κι εν πάσει περιπτώσει το μέλλον του πρέπει να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση
-η δυσκολία διάνοιξης των προσβάσεων στις κλειστές παραλίες αν δεν υπάρξει λαϊκή συμμετοχή - ξεσηκωμός 
-η αδυναμία λήψης δραστικών μέτρων για τα βοθρολύματα του Ακονητού (όταν αρχίσει να πληρώνει ο Δήμος πρόστιμα θα υπάρχει και τότε αδυναμία;)
-η αγωνιώδης ανάγκη των κατοίκων να ακούσουν μέτρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους

Μην ξεγελιέστε από όλα τα παραπάνω. Είναι μία υποκειμενική θεώρηση ενός blogger και μόνο, που έχει προτίμηση αλλά φροντίζει να μην την αφήνει να ξεχειλίσει μέσα από τα γραπτά του. Άλλη άποψη ίσως εκφράσουν τα άλλα ιστολόγια Πάρου-Αντιπάρου. Δεκτή, εφόσον είναι ειλικρινής, η υποκειμενικότητα στα μπλογκς είναι αυταπόδεικτη. ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.
Έχει διατυπωθεί πολλές φορές από εδώ αυτή  η θέση, δεν αρκεί μόνο το ενυπόγραφο ενός δημοσιογραφικού άρθρου, που κι αυτό δεν υπάρχει πάντα, μόνο υπονοείται.
Δείτε ενδεικτικά:

“Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση Λεβεντάκη στην Αντίπαρο” γράφει ο ένας δημοσιογραφικός πόλος,
“Εποικοδομητικός διάλογος Μαριάνου – Αντιπαριωτών” γράφει ο άλλος και τελικά πρέπει να ρωτήσουμε τους ίδιους τους υποψηφίους για το τι ακριβώς συνέβη στις ομιλίες τους…

Δείτε και το σημερινό φύλλο της “Φωνής”. Τι να πιστέψει κανείς;
Untitled-1

Η υποκειμενικότητα στα μπλογκς είναι αυταπόδεικτη. ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ. Κι αν λέμε βλακείες ας μας εξηγήσει κάποιος βάσει ποιου κώδικα μπορεί να γράφει ένας δημοσιογράφος κατά το δοκούν, κείμενα υποκειμενικά και άρα συχνά αποπροσανατολιστικά. Τελικά με αυτή την στάση είναι που τα μπλογκς γίνανε πύλες ενημέρωσης πιο αξιόπιστες καμιά φορά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, που μπλέξανε την αλήθεια με το συμφέρον και την εκτίμηση με την προτίμηση.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μαγε λες μεγαλες αληθειες αλλα ομως αφηνεις και τεραστια ερωτηματικα στην παραπανω αναρτηση σου.

Theodosis Roussos είπε...

Αγαπητέ μάγε, ευχαριστώ κατ'αρχήν για την ενημέρωση σχετικά με την ομιλία της Τετάρτης στην Αθήνα.
Όσον αφορά τώρα τα blogs, την ενημέρωση και την αντικειμενικότητα, τεράστιο θέμα...
Θα πω μόνο το εξής, όταν ο ίδιος ο blogger μετατρέπει το blog του σε ειδησεογραφικό, κάνοντας τουλάχιστον 2 αναρτήσεις τη μέρα, γυρνόντας όλη μέρα με τη φωτογραφική μηχανή και ενημερώνοντας για τα δρώμενα του χωριού, όπως μεταξύ άλλων το γάμο μου (κι ευχαριστώ πολύ γι'αυτό), αναπόφευκτα δημιουργεί ένα κοινό που περιμένει να ενημερωθεί, αφού άλλωστε καλύπτει ένα κενό στο συγκεκριμένο θέμα στο νησί μας. Εκεί λοιπόν είναι το πρόβλημα, όταν ο blogger-άθελά του(;)-ρεπόρτερ, για πολιτικούς λόγους αποποιείται την αντικειμενικότητα του και αποφασίζει ότι είναι μόνο blogger και όχι ειδησεογραφικό πρακτορείο, κι ότι δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν (και είναι σωστό αυτό).
Εγώ προσωπικά θεωρώ τον αντιπάριο κορυφαίο blog, και όπως πολλοί άλλοι τον διαβάζω ΚΑΙ για ενημέρωση επί των εκλογικών θεμάτων και ίσως γι'αυτό πειράχτηκα λίγο όταν άρχισε να διαφαίνεται η υποκειμενικότητά του. Διότι, μπορεί ο διαχειριστής να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Λεβεντάκη, το blog όμως όχι. Και όπως ορθά μου είπε ο ίδιος, "μην προσωποποιείς το blog".

Magos Gsisspor είπε...

@ανώνυμος:

Είμαι βέβαιος. Αποταθείτε στα επίσημα ειδησεογραφικά όργανα για πληρέστερη αντικειμενική ενημέρωση...
Σοβαρά τώρα, αν ακούσει κανείς το ηχητικό αρχείο θα πρέπει οι απορίες του να απαντηθούν...

@Τhe O:

Στα μισά συμφωνούμε: το μπλογκ του φίλου αντιπάριου είναι πράγματι εξαιρετικό και πύλη ενημέρωσης. Παράλληλα μας σαγηνεύει τακτικά με τις υπέροχες φωτογραφίες του και ξετρυπώνει για χάρη μας όλο τον Καλλικράτη.
Ωστόσο παραμένει μια προσωπική σελίδα, είναι αδύνατο να περιμένει κανείς να βγει και να στηλιτεύσει κάποιον που πιστεύει, μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι είναι αντικειμενικός. Το ίδιο και άλλα ιστολόγια... Κανείς μπλόγκερ δεν οφείλει να είναι 100% αντικειμενικός, μόνο ειλικρίνεια απαιτείται και τιμιότητα. Το ήθος στο χώρο των μπλογκς, ειδικά στην περιοχή μας ποτέ δεν περίσσεψε, απλά τώρα στην προεκλογική περίοδο το βλέπουμε να χειμάζει.

Και παλι όμως το κείμενο δεν αφορούσε πρωτίστως τον αντιπάριο...

ωλιαρος είπε...

Αγαπητέ The O σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αντικειμενικότητα που να βολεύει την δική σας υποκειμενικότητα δεν έχουμε εξάλλου υποκειμενικότητα και αντικειμενικότητα λέξεις για φιλοσοφικές αναζητήσεις.
Κατά τα άλλα
Ενδιαφέρουσα η συνάντηση των Αθηνών και μάλλον σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αντιπάρου
Ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα και λέξεις όπως διαφάνεια συμμετοχή βιώσιμη ανάπτυξη που συνήθως βέβαια ξεχνιούνται μετά τις εκλογές
Είναι καλή η καταγραφή των προβλημάτων ,οι εκθέσεις ιδεών, τα ευχολόγια, και οι μεγαλόστομες υποσχέσεις αλλά η επομένη μέρα θέλει δουλειά δουλειά δουλειά αυτοδιοικητικη γνώση ,συνεργασία, πολιτική βούληση, διεκδίκηση ,ισχυρή συμμαχία με τους δημότες Και χρήματα για να στήσεις ένα δήμο που θα τα αντιμετωπίζει
Τα προβλήματα της Αντιπάρου δεν είναι ορφανά έχουν τις ρίζες τους στις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας για την περιφέρεια και στην πλήρη ανεπάρκεια της διοίκησης του νησιού(εδώ να τονίσουμε ότι μάλλον δεν λειτουργεί το ευθυνομετρο του αγαπητού blogger)
O ασαφής και με έλλειμμα δημοκρατίας Καλλικράτης το μνημόνιο και οι περικοπές πόρων
Κάνουν το τοπίο γκρίζο
Για τους ομιλητές
Σφαλαγκακος Με ηθικοπλαστικό λόγο αλλά σαφή έλλειψη εμπειρίας έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και αυτός και ο συνδυασμός Μένουμε Αντίπαρο στον τόπο μέσα από το δημοτικό συμβούλιο
Από τις ατάκες του Σαν νέος Καραμανλής μίλησε για επανίδρυση του κράτους
Τα λάθη του Εποχική κινητή πλωτή μαρίνα και η διγλωσσία για το ενιαίο
Μαριανος σοβαρός αλλά μάλλον ντεμεκ (όπως λέει και ένας φίλος) απαραίτητος για τον καινούργιο Δήμο σε θέση που θα ορίσει η κυρίαρχη γνώμη των δημοτών
Ατάκα καμία
Τα λάθη του χάραξη και δημιουργία δρόμου περιμετρικά του νησιού καμία γνώση για το νομικό καθεστώς ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες
Λεβεντακης με πιο Λαϊκό ύφος με εμπειρία (μάλλον δύσκολη) στην τοπική αυτοδιοίκηση της Αντιπάρου και με ελλείψεις στις γνώσεις του και αυτός για τις παραλίες αναμένει την κρίση των Αντιπαριωτων
Το λάθος του μέσα στην αγωνία του για τον βιολογικό μίλησε για ΣΔΙΤ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ)
Για τον Ακονητο χρειάζεται τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος 732/93 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ γεγονός που είναι σε γνώση της διοίκησης αλλά ποιεί την νήσσα
Για τις παραλίες υπάρχει ο νόμος ΤΡΙΤΣΗ 1337/83 και αρκετή νομολογία όποτε χρειάζεται ένας Δήμος με πολιτική βούληση να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον
Για την εφημερίδα απαράδεκτος εδώ ο εκδότης (παρά του αναγνωρίζουμε την αναδειξη προβλημάτων του νησιού ) βλέπει κολοτουμπες του Λεβαντακη εκεί που δεν υπήρξαν και το ξέρει και μάλλον δεν θα δει τον κΠατελη δίπλα στην κΜανετα που υποτίμησε για τελευταία φορά την νοημοσύνη των Αντιπαριωτων στον χθεσινό απολογισμό και τον κ.Μαριανο να την χειροκροτεί για ψηφοθηρικούς λόγους

Ανώνυμος είπε...

δεν βλέπει Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ τον συνδυασμό του Μαριανου που έχει μέσα αντιδήμαρχο τον αντιπρόεδρο της Μανετας καθώς επίσης και τον άνθρωπο που προσπαθούσε να εμποδίσει την κυκλοφορία της εφημερίδας όταν έγραφε για τα κατορθώματα της προέδρου?

Magos Gsisspor είπε...

Σωστή η παρέμβαση του Ωλίαρου σε γενικές γραμμές.

Προσθέτω με τη σειρά μου:

-το άκυρο "άνοιγμα" του κ. Μαριάνου προς τον κ. Σφαλαγκάκο, που κακώς δεν του απάντησε, πιθανώς από τακτ. Ωστόσο, κι αυτό αφορά και τις δύο παρατάξεις που "πλευρίσανε" τον καινούριο τρίτο πόλο, η παρουσία του συνδυασμού "Μένουμε Αντίπαρο" καλείται να δράσει ενάντια στη διχοτόμηση του νησιού. Η σύμπραξή της με στελέχη που δοκίμασαν κι απέτυχαν θα ήταν καταδικαστέα, περισσότερο κι από την αυτόνομη παρουσία της στις δημοτικές εκλογές. Κανένας δεν αρνήθηκε κανέναν στο συνδυασμό, εφόσον είχε το σθένος να εισέλθει γυμνός από αρχηγικές φιλοδοξίες (που θα μπορούσε να διεκδικήσει από μηδενική βάση) και απεμπλεγμένος από οικογενειοκρατικά συμφέροντα. Το γιατί δεν το έκανε κανένας είναι στην κρίση του καθενός. Είναι πάντως ίδιοι οι λόγοι που δεν "έτρεξε" και το ενιαίο.


-την ελλιπέστατη προετοιμασία του κ. Λεβεντάκη για την περίσταση, συγκριτικά με τους άλλους δύο. Φυλλάδια μηδέν, επίπεδο λόγου καφενειακό, και μερικά άκυρα, όπως τα περί ΣΔΙΤ (για τα οποία μάλιστα απόρησε που δεν τα ανέφεραν κι οι άλλοι δύο!), τα περί απαλλοτρίωσης για πρόσβαση στις κλειστές παραλίες (οι δύο δικηγόροι που ήταν παρόντες από τους άλλους δύο συνδυασμούς μπορούν να σας πουν περισσότερα για την έκπληξη που ένιωσαν), αλλά και η αδυναμία απάντησης στο θέμα των βοθρολυμάτων στον Ακονητό. Δυστυχώς τα φάουλ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την -έγκαιρη είναι αλήθεια- απεμπλοκή του από την προσπάθεια του Ενιαίου δήλωσε πάλι το κλισέ "καλύτερα μία κακή αντιπολίτευση παρά μία καλή χούντα" (αγνοώντας πως ο ενσαρκωτής της κακής αντιπολίτευσης ήταν ο ίδιος, το ευθυνόμετρο του blog το έχω ζυγοσταθμίσει).


-Έχει κι άλλα, ακόμα χειρότερα, όταν ο κ. Λεβεντάκης δήλωσε "Όλοι οι συμμετέχοντες στο ενιαίο ήταν για την καρέκλα,αφού όλοι είναι σήμερα υποψήφιοι. Όλοι!", λησμονώντας ότι στο ενιαίο μετείχαν και τουλάχιστον 4 συμπολίτες που δεν συμμετέχουν σήμερα πουθενά,και, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ένας βασικός συνομιλητής για το ενιαίο, που σήμερα δεν είναι μαζί μας... Και που αν παρ' ελπίδα ήταν, θα ήταν ακόμα δριμύτερος.


-Όσο για τις δύο τοπικές εφημερίδες, δεν μπορεί κανείς παρά να τους βγάλει το καπέλο: παρότι τις θεωρούμε συχνά διαπλεκόμενες, παρότι η μία (τα Νέα Πάρου) χτυπάει το Μαριάνο και στηρίζει το Λεβεντάκη και η άλλη (Φωνή της Πάρου) χτυπάει το Λεβεντάκη και το Σφαλαγκάκο και πριμοδοτεί το Μαριάνο, παρότι ακόμα και στις προβλεψεις τους είναι συχνά άστοχες (παραδειγματα πολλά), όλοι ριχνουμε μια κλεφτή ματιά τι γράφουν. Αυτό όμως δεν τις καθιστά και αξιόπιστες.

Όπως είπε κι ένας νεαρός φίλος "τώρα που μαζέψανε όλο το χαρτί με τις προεκλογικές καταχωρήσεις των υποψηφίων, μήπως να τους δώσουμε από την τσέπη μας άλλα τόσα για να πάψουν να ασχολούνται με την Αντίπαρο;"


Και να μην ξεχασω: η ντρίπλα του κ. Λεβεντάκη στο θέμα της ιστοσελίδας προσωπικά μου φάνηκε πολύ ύποπτη. Ή έχουμε ιστοσελίδα και την κρατάμε με τον διαχειριστή της ή είναι για τα σκουπίδια και ζητάμε πίσω τα διαχειριστικά δικαιώματα του antiparos.gr. Όχι τίποτα άλλο, αλλά κυκλοφορεί μια φήμη ότι έχει ήδη τάξει την ιστοσελίδα σε γνωστότατο εκδοτη. Δεν θέλω να το πιστέψω...


Και μια που άνοιξε το θέμα, ας γράψει με επιχειρηματα όποιος άλλος θέλει την άποψή του. Χίλιες εκατό αναγνώσεις έχει ως τώρα αυτό το ποστ, δεν μπορεί όλοι να είναι μουγκοί...

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά! ΔΕΝ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ που ο κ. Λεβεντάκης -και ως αντιπολίτευση αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος- δεν
εμφανίστηκε στον οικονομικό απολογισμό της κοινότητας;;;
Και για ποια "ΕΜΠΕΙΡΙΑ" μιλάμε όταν αδικαιολόγητα για πολλά χρόνια ήταν εκτός κοινότητας και συμβουλίων αντί να βρίσκεται εκεί
και να αντιπροσωπεύει αν μη τι άλλο τους ψηφοφόρους του.

Magos Gsisspor είπε...

Φαίνεται ότι και το δικό σας ευθυνόμετρο δεν είναι ακριβές σύμφωνα με το σύστημα μονάδων oliaros, κι ας το θεωρούν αρκετοί (κι εγώ) ζυγοσταθμισμένο.

Όσο για τον απολογισμό της νυν Προέδρου υπάρχουν αρκετές απορίες, αφού άλλοι χειροκροτούσαν εκεί που δεν έπρεπε, κι άλλοι δεν ρώτησαν αυτά που όφειλαν λόγω δειλίας, δισταγμού, συστολής ή υπεροψίας-οι ερμηνείες δικές μας. Κι άλλοι απουσίαζαν για δικους τους λόγους.

Κανένας δεν μπορεί να μας περιγράψει τι έγινε εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Μολις ακουσα τις ομιλιες των υποψηφιων.Τι να πω?Τρεις λαλουν και δυο χορευουν.Ειδικα του τριτου υποψηφιου ηταν ..........Καληνυχτα.

Magos Gsisspor είπε...

Όχι και καληνύχτα... Κακή ψυχρή κι ανάποδη. Εσείς όμως που βάζετε στο ίδιο σακί και τους τρεις, μήπως μπορείτε να εμπλουτίσετε το διάλογο αναφέροντάς μας τι δεν ακούσατε ενώ θα έπρεπε, και τι ακούσατε ενώ δεν έπρεπε;

Ανώνυμος είπε...

Σε βλεπω λιγο φορτωμενο μαγε γιατι?Επειδη δεν συμφωνουμαι μαζι σου?Και τελος παντων εαν θες μπορω να στα πω αυτοπροσωπος.Καλη σου μερα.

Magos Gsisspor είπε...

Φορτωμένος μπορεί αν είναι ο καθένας. Τεκμηριωμένα όμως; Εδώ τουλάχιστον τεκμηριώνεται η δική μου θέση, κι ας εκλαμβάνεται ως "φορτωμένη".
Γιατί δεν καταθέτετε κι εδώ τεκμηριωμένα την αντίθεσή σας; Κι αν θέλετε και προσωπικά, κανένα πρόβλημα, κι ας είστε "ανώνυμος" εδώ. Μόνο που θα χάσουν οι υπόλοιποι την ευκαιρία να ακούσουν την επιχειρηματολογία σας.

Υπάρχει κάτι που είναι ψευδές; Κάτι ανυπόστατο; Ανέντιμο; Οργίλο; Καταδείξτε το, αντί για ανώνυμα σχολιάκια που απλά πασχίζουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

ωλιαρος είπε...

Αγαπητέ blogger
O ρόλος της αντιπολίτευσης σε ένα Δήμο είναι ο συνεχής και τεκμηριωμένος έλεγχος , η υποβολή προτάσεων για την καλύτερη αναπτυξιακή πορεία ενός τόπου και η συμφωνία σε θέσεις της πλειοψηφίας όταν αυτές κρίνονται θετικές.Στην Αντίπαρο τα τελευταία χρόνια η πολύπαθη τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργούσε σε συνθήκες νοσηρότητας .
Μια κοινοτική αρχή χωρίς την δημοκρατική νομιμοποίηση είχε μετατρέψει το κοινοτικό συμβούλιο σε όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της προέδρου προέβαλε παρελκυστικές δικαιολογίες για την άρνηση χορήγησης εγγράφων δημιουργώντας κλίμα αδιαφάνειας απέρριπτε ακόμη και θετικές προτάσεις οδηγώντας τον τόπο σε αναπτυξιακή στασιμότητα
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αλλά και ο συνδυασμός Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία συνολικά όλα αυτά τα χρόνια παρά τις όποιες αδυναμίες και ανεπάρκειες προάσπισε την δημοκρατική νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον συμφώνησε σε κάθε προοπτική έργου για το νησί μας έλεγξε την πλήρη ανεπάρκεια της κοινοτικής αρχής έκανε θετικές προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου και επεμβάσεις σε θέματα περιβάλλοντος .
Τέλος προάσπισε την Αυτοδιοικητική Αυτονομία της Αντιπάρου από τον οδοστρωτήρα του Καλλικράτη.
Μερικά παραδείγματα
1.Ομιλία του επικεφαλής Γιάννη Λεβεντάκη σε μια από τις λογοδοσίες της προέδρου εδω
2.Ομιλία του κοινοτικού συμβούλου Φαρούπου Κώστα σε συνεδρίαση στο κοινοτικό κατάστημα παρουσία του πρώην περιφερειάρχη κ.Κόκκινου εδω
3.Προσπάθεια ακύρωσης της αύξησης κατά 80% των ανταποδοτικών τελών εδω
4.Προτάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αντίπαρο εδω
5. Πρόταση για ένταξη στο δίκτυο Δάφνη εδω
6. Επιστολή προς την εφημερίδα Κοινή Γνώμη εδω
Μερικές από τις για κάθε ζήτημα του νησιού παρεμβάσεις και προτάσεις των κοινοτικών συμβούλων και μελών του συνδυασμού με αιτήσεις προς την κοινότητα μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ http://rapidshare.com/files/428292804/antipoliteusi.zip
Επομένως οι λεκτικές επιθέσεις προς τον επικεφαλής του Συνδυασμού Γιάννη Λεβεντάκη και οι ανυπόστατες φήμες περί του ιστότοπου της Κοινότητας δεν προάγουν τον απαιτούμενο προεκλογικό πολιτικό πολιτισμό.
Ο Καθένας κρίνεται από τους πολίτες για την συμβολή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενός τόπου
Τέλος πιστεύω ότι η δημιουργία ενός Καλλικρατειου Δήμου στο μικρό νησί μας που θα μπορέσει να διαχειριστεί τα του οίκου του προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και την συνεργασία όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Με Εκτίμηση
Γρίσπος Κώστας υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία και συνεργάτης του blog Antiparios

Magos Gsisspor είπε...

Ως τεκμηριωμένη θέση ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και μπλόγκερ με αξιόλογη δράση και στους δύο τομείς δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με σεβασμό. Υπάρχει επομένως κατ' εσάς μία λανθασμένη και διαστρεβλωμένη άποψη σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχετικά με τον επιτυχή ή όχι ρόλο της Αντιπολίτευσης στην πραγματικά πολύπαθη Κοινότητα Αντιπάρου. Το μανιφέστο που παραθέσατε δεν χωρεί αμφισβήτησης-η αντιπολίτευση ήταν παρούσα καθ'όλη τη διάρκεια της νοσηρής -όπως την κατονομάζετε- τετραετίας και ως τέτοια δικαιούται τα εύσημά μας. Ή μήπως όχι;

Δυστυχώς ένας Γρίσπος δεν φέρνει την άνοιξη.

Οι λεκτικές επιθέσεις που καταλογίζετε δεν είναι αναίτιες, ωστόσο τεκμηριώθηκαν και αφήνονται στην κρίση του καθενός. Εξάλλου δεν διατυπώθηκαν αυτόματα, αλλά μόνο αφού κάνατε ο ίδιος παρέμβαση για το πώς τα πήγαν οι υποψήφιοι στην ομιλία τους, από την οποία απουσίαζαν στοιχεία που πρόσθεσα στο αμέσως επόμενο σχόλιο μου.

Όσο για την ιστοσελίδα: δεν σκόπευα να αναφέρω τέτοιες κακόβουλες φήμες, αλλά όταν ο επικεφαλής λέει δημόσια ότι χρειάζονται άλλες δράσεις στο θέμα της προβολής του νησιού καθώς ιστοσελίδα έχουμε, έστω και κακή, μπήκανε ψύλλοι στα αυτιά. Ζητώ συγνώμη ως μπλόγκερ κι ως πολίτης, όντως η υπόνοια για συμφωνίες υπόγειες δεν προάγει το διάλογο και περιμένω από τον επικεφαλής σας να επαναδιατυπώσει τη θέση του για την χείριστη ιστοσελίδα των Κυκλάδων.

Οι θέσεις για την "κοινωνία αγγέλων" και τις υποσχέσεις προς τους πολίτες που δεν μπορεί να αρνηθεί ο επικεφαλής σας, έτσι όπως διατυπώθηκε στην επίμαχη ομιλία, προάγουν τον απαιτούμενο προεκλογικό πολιτικό πολιτισμό ή όχι;

Καλή επιτυχία στον αγώνα σας, η μη εκλογή σας θα είναι πλήγμα. κι αυτό δεν είναι ειρωνικό.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΑΓΟ,
ΕΝΑΣ ΓΡΙΣΠΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΧΘΕΙ.....)ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΩΦΟ...ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ 2-3 ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΙΔΙΟΧΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΣΠΟ............
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ.