2 Οκτ 2010

Δελτίο Τύπου από το συνδυασμό “Μένουμε Αντίπαρο”

MENOYME ANTIPARO LOGO [800x600]

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη νέα διοικητική περίοδο που μεταβαίνει το νησί μας στεκόμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την ποιότητα ζωής που οφείλουμε να διεκδικήσουμε. Η εποχή που ξεκινά με την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτης είναι ιδιαίτερα απαιτητική και εμπεριέχει πολλές προκλήσεις.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας δημιουργίας ενιαίου ψηφοδελτίου που θα σηματοδοτούσε την αλλαγή εποχής στο νησί μας, έγινε φανερό ότι τα δημοτικά δρώμενα ολισθαίνουν ξανά στο δρόμο της στείρας σύγκρουσης και κομματικής αντιπαράθεσης που τόσο έχουν στοιχίσει στο νησί. Για όλους εμάς προκύπτει επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και προσωπικές σκοπιμότητες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αναζήτηση της πολυφωνίας.

Ο συνδυασμός μας δεν αποσκοπεί στην περαιτέρω διαίρεση αντιπαλευόμενη τις υπόλοιπες παρατάξεις -άλλωστε δε διεκδικούμε την αποκλειστικότητα ούτε στην ικανότητα, ούτε στην αγάπη για το νησί- αλλά αναζητά τη σύνθεση απόψεων και τη συναίνεση, με αποκλειστικό γνώμονα την ευημερία του νησιού, την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια. Η ίδια η εμπειρία του νησιού απέδειξε αφενός ότι η αυτοδιοικητική εμπειρία δεν αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη, αφετέρου ότι οι πολίτες πρέπει να είναι περισσότερο συμμετοχικοί στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπό το πρίσμα αυτό γεννήθηκε η ομάδα πολιτών "Μένουμε Αντίπαρο", από ανθρώπους με γνώσεις, ιδέες και διάθεση για προσφορά, φιλοδοξώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Αντιπάρου και να αποτελέσει τη φωνή τους για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής όλων μας.

Ο συνδυασμός μας είναι ανοικτός σε όλους όσοι συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας και έχουν προτάσεις, ιδέες και όραμα για το νησί και τη διάθεση να είναι παρόντες στη δημοτική ζωή και μετά το τέλος των εκλογών, σαν την απαρχή μιας ενεργής ομάδας πολιτών της Αντιπάρου.

www.menoumeantiparo.wordpress.com

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Σφαλαγκάκος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: