24 Μαΐ 2010

Καλύτερα καθόλου ενημέρωση από λάθος ενημέρωση


Στα δύο πιο δημοφιλή παριανά έντυπα ("Νέα" και "Φωνή") η Αντίπαρος και οι ζυμώσεις εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών έχουν την τιμητική τους. Δυστυχώς όμως τα δύο κείμενα πάσχουν, το καθένα για το δικό του λόγο.

Έτσι, στα "Νέα Πάρου Αντιπάρου" κατατίθεται μία βαθυστόχαστη και αναλυτική, αλλά διόλου έγκυρη, ανάλυση για τις πρόσφατες εξελίξεις περί του ενιαίου στο νησί. Αν το -ανυπόγραφο- άρθρο δεν αναφέρεται σε άλλο νησί από το δικό μας, τότε έχουμε το φαινόμενο του χαλασμένου τηλεφώνου, γεγονός που προκαλεί δικαίως σχόλια μεταξύ των εμπλεκομένων στη συντονιστική επιτροπή: λάθος ημερομηνίες, ονόματα και παρουσίες στη συνάντηση της Παρασκευής, λάθος δηλώσεις και εκτιμήσεις σχηματίζουν όλα μαζί μία εικονική πραγματικότητα, όχι τόσο για το λόγο που το ενιαίο ψηφοδέλτιο δεν ευδοκίμησε, αλλά για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Σύμφωνα με τα γραφόμενα, ο παρών(;) την Παρασκευή κ. Καραγιαννιώτης, η περίφημη ομάδα(;) του κ.Λεβεντάκη που καθοδηγεί τους πολιτικούς ελιγμούς του και τους τρεις (;) όρους που έθεσε, ο κ.Βασίλης(;) Σκούρτης, που χρίσθηκε από την εφημερίδα συντονιστής (;) της συνάντησης, ο λόγος (;) της απουσίας του κ. Πατέλη από την επόμενη συνάντηση της Δευτέρας (;), και αρκετά ακόμη, δεν ανήκουν στη σφαίρα της δημοσιογραφικής φαντασίας αλλά στην ρεαλιστική ανταπόκριση-απεικόνιση των όσων διαμείφθηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Καλύτερα καθόλου ενημέρωση από λάθος ενημέρωση, τουλάχιστον την επόμενη φορά ας υπάρχει μια διασταύρωση των πληροφοριών...

Η άλλη δημοφιλής εφημερίδα, η "Φωνή της Πάρου", καταγράφει πομπώδεις απαντήσεις των 4 υποψηφίων σε 3 ερωτήματα, που ελάχιστα βασανίζουν το μέσο δημότη, όπως το θέμα της καντίνας του σπηλαίου και το θεωρητικό όραμα του Δήμου Αντιπάρου. Εκθέσεις ιδεών με ξύλινο λόγο, που στην πλειοψηφία τους μπορούν οι απαντήσεις του ενός να γίνουν αντιγραφή-επικόλληση στο κείμενο του άλλου υποψηφίου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξηγήσουν ζωντανά στον κόσμο αυτά που γράφουν (οι ίδιοι ή άλλοι αντί αυτών) στο τρέχον φύλλο. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτές θα τις αναζητήσετε μόνοι σας. Τώρα που το ενιαίο "πάτωσε" θα βγουν στον αφρό οι πολιτικά ελλιποβαρείς ή όχι; Η απάντηση -εμπεριστατωμένη ελπίζουμε- στα επόμενα τεύχη των δύο αγαπημένων εφημερίδων. Και μην παραλείψετε να ρωτήσετε τους
υποψηφίους για τη θέση τους στο θέμα Ακονητός, που σήμερα ήταν στην κυριολεξία ΦΛΕΓΟΝ...


Παρακάτω μπορεί κανείς να διαβάσει και να κρίνει τα δύο επίμαχα άρθρα, με τη σειρά που σχολιάστηκαν.

Πατώντας το τελευταίο σύμβολο δεξιά στην μπλε μπάρα επιλέγετε ανάγνωση σε πλήρη οθόνη







8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος να βάλει τους απίθανους αυτους κυρίους στη θέση τους...

Προβοκάτσια και ίντριγκα στο φουλ...

Καλά αρχίσαμε...

Antipariafwni είπε...

Arxige einai olofanero oti an ginei eniaio sto nisi kapioi 8a pinasoun! Distixos xanete h axiopistia tou eparxiakou typou me tetiou idous ar8ra ta opia agizoun ta oria ths mi8oplasias!!!!

@Mnistires: insert coins alios 8a exei game over!!
Min taizete to adifago kitos ths stoxevmenis dimosiografias!

Magos Gsisspor είπε...

Οι πείνες των χορτασμένων δεν μας νοιάζουν.

Η πρόοδος του χειμάζοντος νησιού πάντως δεν χαράσσεται μέσα από διαπλεκόμενα συμφέροντα και μυθοπλαστικές αναλύσεις.

Αν ήταν έτσι, η Αντίπαρος θα είχε ήδη υπερκεράσει τα άλλα νησιά σε θέματα ανάπτυξης και δεν θα ήταν στοιχισμένη στην ουρά.

Όσο για το "insert coins", οφείλουν οι μεν μνηστήρες να πάρουν θέση για σημαντικότερα θέματα από αυτά που έθιξε η "Φωνή", και μάλιστα μιλώντας ή απαντώντας οι ίδιοι κι όχι άλλοι αντί αυτών, οι δε περιοδεύοντες και τακτικοί στη συντονιστική επιτροπή να αποκαταστήσουν την αλήθεια σχετικά με το άστοχο και προχειρογραμμένο κείμενο των "Νέων".

Ταΐστε τον κόσμο με αλήθειες και προγράμματα κι όχι με ρηχές ασάφειες για ζητήματα ελάσσονα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tubechop.com/watch/70606


OLA TA LEFTA

Ανώνυμος είπε...

το θέμα της καντίνας του σπηλαίου είναι αρκετά σοβαρό και ενδιαφέρει τους δημότες

Magos Gsisspor είπε...

Πράγματι... Κάθε μέρα η Κοινότητα γεμίζει από δημότες που διαμαρτύρονται για την καντίνα στο σπήλαιο, μια που όλα τα σηγμαντικότερα ζητήματα του νησιού είναι λυμένα...

Ανώνυμος είπε...

Τι Καντίνα, Τι Κατίνα, κατινίες δεν θέλω...
P.S. Λευτεριά στην Καντινοκατίνα
Τ.Φ.

μελος επιτροπής είπε...

Κύριοι των ΝΕΩΝ, δηλαδή κ. Δραγάτη καταρχήν και κ. ΔΜΜ ασχοληθείτε με τη λάσπη που εξακοντίζετε καθημερινά για να κάνετε πλάτες στην κυρία Έπαρχο κι αφήστε εμάς στην τύχη μας, που χωρίς εσάς θα είναι σίγουρα καλύτερη.

Κι αν θέλετε να κάνετε ρεπορτάζ άλλη φορά μην τα βγάζετε από την πεζή φαντασία σας ούτε ρωτώντας άσχετους με την πρώην Επιτροπή (σαν τον κ. Λεβεντάκη) για το τι έγινε.

Αυτά κι αν θέλετε επανέρχομαι.