14 Μαΐ 2010

Όλοι κρύβουν ένα Ασπρονήσι…

studio3ten

12/05/2010


Προς: Όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους
Τοπικά ΜΜΕ

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργία Ενιαίου Ψηφοδελτίου
Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες, έχοντας εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει

(α) τις σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές που δημιουργεί η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης με τη συνένωση των Δήμων,

(β) το μέγεθος των προβλημάτων του νησιού μας που παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα και

(γ) τη διαφαινόμενη αδυναμία των μέχρι σήμερα ενδιαφερομένων «υποψηφίων Δημάρχων» να καταρτίσουν ισχυρά και πειστικά ψηφοδέλτια,


Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους, όσοι μέχρι σήμερα έχετε εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον σας για ενεργή συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα ή προτίθεστε στο μέλλον να το πράξετε, να τολμήσετε να θέσετε στο περιθώριο ενδεχόμενες κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες και να συστρατευτούμε όλοι μαζί, για να δημιουργήσουμε ένα ενωτικό κίνημα αυτοδιοίκησης για τον νέο Δήμο που θα προκύψει από τον «Καλλικράτη».

Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ψηφοδελτίου με όλα εκείνα τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο μας και αγωνιούν για το μέλλον του, που είναι υπεύθυνα, συνεργατικά, έχουν γνώσεις και οράματα, διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες.

Γιατί στον κοινό μας στόχο δεν περισσεύει κανένας.


Προτείνουμε να τεθεί επικεφαλής του ενιαίου ψηφοδελτίου πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα αναζητηθεί συλλογικά και υπερκομματικά για τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου.


Πιστεύουμε ότι τα κόμματα δεν έχουν καμία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι και θα πρέπει να παραμείνει ευθύνη των τοπικών κοινωνιών. Η συγκρότηση ενός Ενιαίου ψηφοδελτίου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην επιλογή εκείνου του ανθρώπινου δυναμικού που θα διασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα στη διοίκηση του νέου δήμου.


Επιτέλους, έχουμε χρέος και ευθύνη να συστρατευτούμε για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία, όπως όλοι την ονειρευόμαστε.


Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Νάξου)

Φυσικά δεν αφορά την Αντίπαρο… Αλλά θα μπορούσε…

Ακολουθεί και μια άποψη του ιστολογίου αυτού

που φιλοξενήθηκε στο parospress

και θα ισχύει για καιρό, όπως δείχνει…

Στη νέα εποχή για το νησί-δήμο χρειάζονται νέες ιδέες, άφθαρτα πρόσωπα, στιβαρά μυαλά, ορθολογιστικές προσεγγίσεις και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Μόνο από ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως αγαπήσανε αυτό το νησί μπορεί να περιμένει κανείς λύση και γρήγορα μετρήσιμα αποτελέσματα.


Ούτε από αλεξιπτωτιστές υποψηφίους, ούτε από επαγγελματίες αριβίστες και ναρκισσιστές καρεκλοκένταυρους, ούτε από χρεωκοπημένους ιδεολόγους δημοκράτες, ούτε από λιπαρά έντυπα που περιποιούν τιμή αναλόγως τιμής, ούτε από οικογενειοκρατικά χρίσματα μπορεί κανείς να περιμένει κάτι ουσιώδες.


Η αγάπη για τον τόπο είναι αναγκαία συνθήκη για τους υποψηφίους που αυγατίζουν. Και μάλιστα, αυτή η αγάπη που αναζητούμε στα επίμαχα πρόσωπα είναι αντιστρόφως ανάλογη του ναρκισσισμού του καθενός. Πέρα από αυτό, ο καθένας θα κριθεί για την ως τώρα προσφορά του, την εν γένει παρουσία του στην τοπική κοινωνία, τις ιδέες που φέρει και τη δυναμική που απορρέει από την πολιτική του σκέψη. Και τουλάχιστον στη μπλογκόσφαιρα τα πράγματα θα είναι σκληρά και αυστηρά.


Το ενιαίο είναι ακόμα λύση. Αρκεί να πειστεί ο κάθε υποψήφιος για την αναγκαιότητα αυτού που εδώ και μήνες συζητά όλο το νησί: η συστράτευση κόντρα στον Καλλικράτη έφερε πολύ πιο κοντά τους κατοίκους, απ΄ όσο μπορεί να θυμηθεί κανείς τα τελευταία χρόνια, και μορφοποίησε αυτόματα τη σπάνια αυτή συγκυρία ομοψυχίας σε αίτημα για ενιαίο ψηφοδέλτιο.


Μένει να αποδειχτεί και στην πράξη πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι όταν είναι κομμάτι από το πλήθος και πόσο αλλιώτικοι, υπερόπτες και εγωκεντρικοί γίνονται στη θέα της Καρέκλας. Ή και να καταρριφθεί (δεν είναι όλα απαισιόδοξα)…


Αν η καρέκλα λοιπόν δεν κάνει τον άνθρωπο, αλλά το αντίθετο, μένει να μας το αποδείξουν, αρχής γενομένης απόψε, οι φερόμενοι σωτήρες.Καλοί και κακοί, είναι όλοι κρινόμενοι αυστηρά μέχρι αποδείξεως του εναντίου...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά πριν κλείσει το κύκλο της η συντονιστική επιτροπή για το σχέδιο "Καλλικράτης", έπρεπε να οργανώσει και συνάντηση για τους υποψηφίους?
Να ετοιμάσει τη λίστα και να γίνει πάλι μια συνάντηση να τους ψηφίσουμε όμορφα και δημοκρατικά όπως μας αρμόζει και να μπεί το νερό στο αυλάκι?
Ας το ξανασκεφτεί, για καλό θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

AYTO ΓΙΝΕΤΑΙ...ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ !