7 Μαρ 2010

Άρωμα άλλης εποχής...

Εξάντας 03/03/2010 - ΑΡΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

exandas

TRAILER



Όλο το ντοκυμαντέρ (πληροφορίες εδώ) μπορείτε να το δείτε εδώ



Αφιερωμένο στους νεοσσούς μικροαστούς μαθητές Λυκείου ΕΠΑΛ Παροικιάς,

και στο κείμενό τους που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στα ΜΜΕ και προκάλεσε ποικίλα σχόλια εδώ: http://fileleutheros.pblogs.gr/2010/02/diamartyria-toy-15meloys-toy-epal-paroikias-gia-toys-allodapoys.html

αλλά και μια προβοκατόρικη(;) απάντηση από το ΓΕΛ Νάουσας



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ:

tanea

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ:
fwni

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην χώρα μας, τη χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που έχει δώσει τόσους αγώνες με τόσα θύματα κατά του φασισμού , τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της δύναμης των νεοφασιστικών οργανώσεων και των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων. Κύριο μέλημα τους είναι ο διωγμός των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας .Ο λαϊκισμός των πολιτικών και οι απάνθρωπες δηλώσεις των ψευτοπαπάδων δημιουργούν μια αρνητική εντύπωση για τους συνανθρώπους μας . Ακόμα και στο νησί μας είδαμε τελευταία να αποκαλύπτονται ξενοφοβικές διαθέσεις με την ανακοίνωση του 15μελούς του ΕΠΑΛ. Αίσχος !!!!!!
Πόσες χιλιάδες Έλληνες ήρθανε πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία; Πόσοι Έλληνες έφυγαν για να βρουν δουλειά και ζουν στο εξωτερικό; Και πόσες φορές έχουν δεχτεί ρατσιστικές συμπεριφορές ; Πόσες ταμπέλες υπάρχουν σε Γερμανία και Αμερική ‘’απαγορεύονται οι Έλληνες’’ ;
Την ίδια συμπεριφορά έχουμε και εμείς , σε ανθρώπους που ήρθαν στην χώρα μας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, γιατί αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους εξαιτίας των πολέμων και της φτώχιας τους . Άλλωστε αυτούς τους ανθρώπους χρησιμοποιήσαμε για να τονώσουμε το εθνικό μας φρόνημα στους ολυμπιακούς αγώνες. Ξαφνικά ξεχάσαμε την βοήθεια τους; Ξεχάσαμε τους μηδαμινούς μισθούς που παίρνουν οι μετανάστες στις δουλειές μας ; Ξεχάσαμε πόσοι τους εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν περισσότερα λεφτά;
Οι συμπεριφορά μας είναι ανεπίτρεπτη . Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δικαίωμα στην εργασία , στην μόρφωση και στην ……ταυτότητα!!!!! Καλούμε όλους να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε όλοι μαζί να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία μας και να αποκτήσουν τη ζωή που ονειρεύονται. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς.

Συντονιστικό Μαθητών Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος Πάρου



syntonistikogrigoropoulos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Πάρος 11 Μαρτίου 2010



Μετά από συνειδητή ή προφανώς ασυνείδητη παρανόηση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πρώτης επιστολής που δημοσιεύσατε και μετά την επίθεση που δεχθήκαμε ως φασίζοντες και ρατσιστές έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:



1) Με πολύ απλό και αγνό τρόπο χωρίς αιχμές και στόχους εκ του πονηρού, εκφράσαμε το παράπονο μας και την δυσαρέσκεια μας για την έλλειψη της απαραίτητης ασφάλειας που πρέπει να νιώθει κάθε πολίτης. Με λιτό τρόπο είπαμε αυτό που είναι πραγματικότητα ότι κατά κύριο λόγο, «αλλοδαποί παρενοχλούν ανήλικες κοπέλες» και διαμαρτυρηθήκαμε γι' αυτό το γνωστό φαινόμενο, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Ξαφνικά ξεσηκώθηκε το «Δημοκρατικό» φρόνημα πολλών, οι οποίοι είπαν ότι εκφράζουμε νεοφασιστικές αντιλήψεις και ότι αποτελούμε φαινόμενο για την Παριανή κοινωνία.

Δεν ξέρουμε τι σκοπιμότητα εκφράζει αυτή η άδικη επίθεση εναντίον μας και πως γίναμε ρατσιστές και φασίστες επειδή ζητήσαμε ασφάλεια και προστασία.



2) Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλεύεται την Δημοκρατία και να χαρακτηρίζει νέα παιδιά ως φασίστες. Θα θέλαμε να κάνουμε ένα βιογραφικό του καθένα μας, όπου θα απεκαλύπτετο η δική μας πραγματική διαδρομή και των οικογενειών μας.

Ας μάθουν λοιπόν όσοι τόλμησαν να χυδαιολογήσουν σε βάρος μας με χαρακτηρισμούς που τους επιστρέφουμε, ότι η διαδρομή των οικογενειών μας αποτελεί δίδαγμα δημοκρατικότητας και ηθικής, αυτές δε τις αρχές μεταλαμπάδευσαν και σε εμάς τα παιδιά τους.

Κατά συνέπεια, ας ξαναδιαβάσουν το κείμενο, ας διαβάσουν τα λιβελογραφήματα εναντίον μας και αν έχουν ίχνος γενναιότητας να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Στη Δημοκρατία που επικαλούνται είναι πράξη γενναιότητας η αναγνώριση των λαθών.



Θα τελειώσουμε με την ιδεολογική μας έκφραση, που δεν κάνει διαχωρισμούς σε άσπρους, μαύρους, κίτρινους και που η αγάπη για τον πλησίον μας, αποτελεί το στίγμα ζωής μας.



Με τιμή

Το δεκαπενταμελές του ΕΠΑΛ Πάρου.