20 Φεβ 2010

Ο ΗΧΩ FM έκανε εκπομπή “the Antiparos way”

radio


Στην εκπομπή “ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ” στον ΗΧΩ 102,1 τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας για το Αυτοδιοίκητο της Αντιπάρου στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης Γ.Τριαντάφυλλος και Ν. Μαριάνος συζήτησαν με τους δημοσιογράφους της εκπομπής (κ. Καραγιαννιώτη κυρίως και κ.Αρκουλή λιγότερο) για τις εκτιμήσεις της επιτροπής για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουν στο άμεσο μέλλον.
Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ "συνέντευξη" παρακάτω


http://www.mediafire.com/?ntkmzdm5zhn
Μπορείτε να ακούσετε από την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται στην επιστολή που θα αποσταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών και σε άλλους φορείς και την πορεία της συλλογής υπογραφών μέχρι την εκτίμηση για το αν τελικά υπάρχει κι η αντίθετη άποψη και για το ζήτημα της υφαρπαγής των γιατρών για το ΚΥ Πάρου και τον ψαλμό-ύμνο του Ολυμπιακού και τον ύμνο του Απόλλωνα…
Είναι προς τιμή των μελών που δεν παρέκλιναν καθόλου από το θέμα για το οποίο είχαν κληθεί να μιλήσουν ως εκπρόσωποι. Πάντως το μικρόβιο του Ενιαίου Ψηφοδελτίου έχει αρχίζει να επωάζεται…

Απορία: Πόσο επιτρέπει αλήθεια αυτή εδώ η δημοσκόπηση στο ιστολόγιο Νέα Πάρος για να καταλήγουμε σε άκοπες γενικεύσεις;


Ακολουθεί ένα κείμενο του ενός από τα 2 μέλη που μιλήσανε σήμερα στον ΗΧΩ, του κ Ν. Μαριάνου που είναι επίκαιρο (επιλέξτε "full screen" για καλύτερη ανάγνωση):

οι στοχοι του Καλλικρατη

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τη συζήτηση, η οποία εν μέρει κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα και ακούστηκε ευρύτερα η φωνή της Αντιπάρου, συμπερασματικά έκανε δυνατότερη τη φωνή αυτών που από καιρό επιμένουν στην ομόνοια στην μεταξύ μας σύμπνοια και στο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ως προς την δημοσιοποίηση της επιστολής του κ. Μαριάνου, γιατί φαίνεται ότι ο κύριος αυτός μιλά εξ ονόματός του και όχι εκ μέρους της κίνησης των πολιτών, που τόσο πολύ αγκαλιάστηκε από τους αντιπαριώτες, σε διαφορετική περίπτωση οι όποιες σκέψεις του ή θέσεις του θα έπρεπε να συνυπάρχουν σε μια κοινή ανακοίνωση της κίνησης. Η δημοσιοποίηση της επιστολής του έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη άποψη ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει σύμπνοια απόψεων και όχι διασπορά, οι όποιες βλέψεις του συντάκτη της μπορεί να είναι θεμιτές, αλλά θα πρέπει να είναι έξω και πέρα από οποιαδήποτε καπηλεία της κίνησης.
Ευχαριστώ.

Magos Gsisspor είπε...

Η διαφωνία σας ασφαλώς δεκτή, ωστόσο εκεί που ο κ.Μαριάνος έπρεπε να δείξει προσήλωση στις αρχές και στην ιδεολογική γραμμή της Ομάδας το έκανε.
Από εκεί και πέρα είναι ελεύθερος ο καθένας να χρησιμοποιεί το όνομά του όπως νομίζει καλύτερα, και φυσικά ο καθένας μας μπορεί να τον κρίνει, πολιτισμένα όπως εσείς.
Πάντως στις γενικές αρχές του κειμένου δύσκολα διαφωνεί κανείς, γι αυτό και δημοσιεύτηκε.

Ανώνυμος είπε...

Μάγε μου καλημέρα, πάλι σήμερα θα διαφωνήσω μαζί σου, όταν είσαι μέλος μιας ομάδας δρας συλλογικά και όχι ατομικά, υποστηρίζεις τις θέσεις της και δεν τις καπηλεύεσε, ιδιαίτερα αν το θέμα αφορά όλους μας, πέρα ή πάνω από κομματικές ή πολιτικές απόψεις, όσο για τις γενικές αρχές του κειμένου είναι οι ίδιες που διάβασε στο ραδιόφωνο υποστηρίζοντας την ομάδα στην οποία είναι μέλος, γι' αυτό και η διαφωνία μου. Έχεις δίκιο ότι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά του όπως θέλει, αλλά για φαντάσου σήμερα στην Αντίπαρο να είχαμε μία επιστολή από κάθε μέλος της ομάδας, η σύγχυση που θα δημιουργείτο θα είχε σίγουρα αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα, εγώ ένας είμαι και σίγουρα αν αύριο κάνετε και άλλη συγκέντρωση δεν πρόκειτε να έρθω και θα προσπαθήσω να επηρεάσω και άλλους.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο 7.23
μην μας πεις ότι θα αλλαξοπιστήσεις κιόλας

Magos Gsisspor είπε...

Και πάλι θα διαφωνήσουμε. Γιατί όσο δικιο και να έχει η άποψή σας το χάνετε δηλώνοντας την αποστασιοποίησή σας, ίσως και την αντίθεσή σας, για ένα ζήτημα που είναι ασφαλώς πέρα από πρόσωπα.

Και πάλι σας δηλώνω σαφέστατα ότι το κείμενο δεν είναι δημοσιευμένο για να πριμοδοτήσει τον κ.Μαριάνο, στον οποίο του καταλογίζετε λίγο πολύ πολιτικό αριβισμό, αλλά γιατί είναι θέσεις γενικά αποδεκτές και διατυπωμένες και στο κείμενο που θα αποσταλεί προς τον Υπουργό, το οποίο όμως δεν μπορεί ασφαλώς να δημοσιευτεί προτού αποσταλεί επίσημα στους φορείς.

Πάντως η άποψή σας είναι δεκτή, πλην της πρόθεσής σας να αυτομολήσετε από το στόχο του αυτοδιοίκητου επειδή κάποιος κατά τη γνώμη σας φέρεται έξω από τις αρχές σας. Ακομα πιο επικίνδυνη η θέση σας "θα προσπαθήσω να επηρεάσω και άλλους", που χάριν του καλού κλίματος που πρώτος δημιουργήσατε, θα παραμείνει ασχολίαστη.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και αν διαφωνούμε μεταξύ μας η δημοσιοποίηση της επιστολής δεν μπορεί να επιφέρει άλλους συνειρμούς σε αυτόν που την διαβάζει, παρά μόνο αυτό το οποίο εγώ καταγγέλλω και εσείς υπαινίσσεστε. Όσον αφορά τη θέση αποστασιοποίησής μου κάνετε ένα σοβαρό λάθος εγώ πουθενά δεν γράφω ότι "αυτομολώ" από τον κεντρικό στόχο που είναι η διοικητική αυτονομία της Αντιπάρου, απλά γράφω ότι "εγώ ένας είμαι και σίγουρα αν αύριο κάνετε και άλλη συγκέντρωση δεν πρόκειται να έρθω" αν αυτό σημαίνει αυτομόληση στο απέναντι στρατόπεδο τότε θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω να κατανοώ σωστά την ελληνική γλώσσα... Συνεχίζω να πιστεύω ότι η επιστολή είναι χωρίς αμφιβολία καθαρή καπηλεία της επιτροπής και εξυπηρετεί κατά μόνας τις επιδιώξεις του συντάκτη της. Ξαναγράφω για να γίνει κατανοητό ότι, αν αυτή η επιστολή ή οι θέσεις που παίρνει ο συντάκτης της ήταν προϊόν συλλογικής εργασίας και υπογραφόταν ως ανακοίνωση της κίνησης ή ομάδας καμιά ένσταση δεν θα είχα ως προς το περιεχόμενό της.

Magos Gsisspor είπε...

Νομίζω η φράση "αν αύριο κάνετε και άλλη συγκέντρωση δεν πρόκειται να έρθω και θα προσπαθήσω να επηρεάσω και άλλους" δε χρηζει φιλολογου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντάτε σε κανέναν από τους ενδοιασμούς μου, απλά στέκεστε απέναντι από μια φράση μου, "κοιτάτε το δένδρο και δεν βλέπετε το δάσος", αφού όμως ζητάτε μια απάντηση θα σας πω, ότι ναι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να αποτρέψω και άλλους να μετέχουν με μια προσπάθεια την οποία κάποιος προσπαθεί να καπηλευθεί, εκτός και αν η διαφορετική θεώρηση ορισμένων γεγονότων κατ' εσάς είναι αντιδημοκρατική.
ΥΓ: Παραβλέπω τα περί φιλολογίας ως γραφές που χρήζουν ιδιαιτέρας παραφιλολογικής εξέτασης.

Magos Gsisspor είπε...

Νομίζω αρμόδιος να σας απαντήσει από δω και πέρα δεν είναι ο μάγος, ούτε ο φιλόλογος φυσικά που σας εκνεύρισε, ούτε παραφιλόλογος ή παραψυχολόγος, αλλά ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου.

Ίσως να σας απαντήσει λοιπον ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Την ευθύνη δημοσιοποίησης την φέρετε ακέραια εσείς, γι' αυτό και ζητάω από εσάς μια απάντηση, εκτός και αν εν γνώσει σας την δημοσιεύσατε για λόγους που εγώ δεν γνωρίζω και προσπαθώ να μάθω.
Τελικά εσείς συμφωνείτε ή όχι με τέτοιες ενέργειες που προς τα έξω φαίνεται ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της ομάδας;

ωλιαρος είπε...

Νομίζουμε ότι στο ΗΧΩ FM έγινε μια πολιτισμένη παρουσίαση των απόψεων της επιτροπής και γενικότερα των Αντιπαριωτών
. Βεβαίως κάποια μέλη έχουμε διαφορετικές οπτικές για τις προθέσεις του Καλλικράτη στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ( Έλλειμμα δημοκρατίας οικονομίστικος και τεχνοκρατικός Χαρακτήρας έλλειψη απλής αναλογικής κίνδυνος να θιχτεί η ίδια η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης σαν πρώτος βαθμός λαϊκής εξουσίας και σχολειό δημοκρατικής άσκησης των πολιτών ) αλλά αυτά μπορούν να εκτεθούν ανά πάσα στιγμή
Αυτή την ώρα προέχει το ενοποιητικό αίτημα της Αντιπάρου να διατηρήσει το αυτεξούσιο της και τα κύρια επιχειρήματα ειπώθηκαν
Δικαίωμα του Μαριάνου να διατηρεί αρχηγικές φιλοδοξίες έστω και υπέρμετρες κάποια στιγμή θα κριθούν
Δικαίωμα και του blogger να αναρτήσει όποιο κείμενο επιθυμεί(ίσως να έπρεπε να γίνει σε άλλο ποστ για να μην δοθούν λαβές περί καπελώματος )

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ωλίαρε ακριβώς αυτό προσπαθώ να του πω, ότι ήταν άκαιρη η δημοσιοποίηση της επιστολής τώρα, γιατί κάνει κακό σε όλους μας.

Magos Gsisspor είπε...

Πάμε πάλι λοιπόν από την αρχή να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο του δικαιώματος ενός μπλογκ να αναρτά κείμενα πολιτών που είναι και μέλη της συγκεκριμένης Ομάδας.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Αυτοδιοίκητο της Αντιπάρου έχει διατυπώσει τις θέσεις της όπως αυτές εκφράστηκαν και εμπλουτίσθηκαν από δύο μαζικές λαϊκές συνελεύσεις. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η ομάδα, και θα την αποδεχτούμε. Και εσείς, εξάλλου, φαίνεται να συμφωνείτε ως προς αυτό. Εμπνευστές της Ομάδας που θα διερευνούσε τις φήμες του Καλλικράτη(που τα ΝΕΑ Πάρου Αντιπάρου πρωτοδιέσπειραν κι ο βουλευτής Παπαμανώλης συνέχισε) ήταν αρχικά τρεις τέσσερις πολίτες: οι δυο από αυτούς βγήκαν στο ραδιόφωνο.
Αν ακούσατε τη συζήτηση, θα προσέξατε ότι στις παρεμβάσεις του κ. Καραγιαννιώτη για ενιαίο και εκλογές κλπ, οι δύο ομιλητές, αλλά ειδικά ο κατονομαζόμενος από εσάς ως «καπηλευτής», επέμεινε να διατηρηθεί η κουβέντα στην καθορισμένη ατζέντα, δηλ. στον Καλλικράτη. Το κείμενο του κ. Μαριάνου, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, θα έπρεπε να φέρει και τις υπογραφές όλης της ομάδας, ή τουλάχιστον να κάνει σαφές ότι μιλάει ως μέλος της κι όχι ως μεμονωμένο άτομο. Εφόσον συμφωνείτε με τα του κειμένου, αφού υπό τις προϋποθέσεις που μόλις περιγράφηκαν δηλώσατε ότι δεν θα είχατε καμία ένσταση, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν απαξιώνετε το κείμενο, αλλά το χρόνο που δημοσιεύτηκε, τον χώρο που φιλοξενήθηκε, και τις προθέσεις τόσο του διαχειριστή όσο και του συγγραφέα.

Magos Gsisspor είπε...

Ο χρόνος δεν ήταν λάθος, αφού αν το κείμενο δημοσιευόταν μια οποιαδήποτε ημέρα που το θέμα Καλλικράτης δεν ήταν στην ημερήσια επικαιρότητα θα ήταν πολύ πιο εύκολος στόχος σε καλο- ή κακο-προαίρετα σχόλια. Προσωπική άποψη αυτή, εξάλλου ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα παίζοντας την κολοκυθιά ποια μέρα έπρεπε να δημοσιευτεί μία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο ΔΕΝ σας βρίσκει αντίθετους, ανώνυμε και ωλίαρε, που συνταχθήκατε μαζί στο ζήτημα του χρόνου.


Για το γεγονός ότι αναρτήθηκε εδώ δε χωράει και πολλή ανάλυση. Ο διαχειριστής αποφασίζει κατά το δοκούν. Αν εσείς νομίζετε ότι όλο αυτό έγινε για να δώσουμε πόντους στον κ. Μαριάνο, η εκτίμησή σας είναι το ίδιο ευσταθής με την εκτίμηση ότι απαγορεύεται στο κάθε μέλος της Ομάδας να εκφράζει άποψη προσωπική, όπως θα μπορούσε ο κάθε πολίτης. Μπορείτε να το δείτε σα μια μορφή επιβράβευσης του κ. Μαριάνου από αυτό το blog για την τίμια και τεκμηριωμένη παρουσία του στην εκπομπή «Τα Εν Οίκω», αν υπήρχε κείμενο και του Κ. Τριαντάφυλλου, θα το είχαμε κι αυτό στην ίδια περίοπτη θέση.


Ασφαλώς στις προθέσεις του μπλογκ δεν ανήκει η δημιουργία πολιτικού κλίματος και η επώαση κοινοτικών υποψηφίων. Ωστόσο, ο κ.Μαριάνος, που φέρεται ότι θα πολιτευτεί, έχει, αντίθετα από άλλους, τη δυνατότητα να καταθέτει γραπτώς και τεκμηριωμένα τη γνώμη του, γεγονός που του έχει δώσει βήμα κατά καιρούς και στον τοπικό τύπο. Στοιχειοθετεί δεοντολογική παράβαση η ανάρτηση του κειμένου του, από τη στιγμή που συμφωνούμε; Ή μήπως πρέπει να φιμώσουμε και τον κ. Μαριάνο, και τον κ. Τριαντάφυλλο από συζητήσεις περί του Καλλικράτη χωρίς να έχουν πρώτα την έγκριση της Ομάδας; Και βέβαια το ενδεχόμενο ο καθένας να γράφει κι από ένα κείμενο είναι περισσότερο σουρρεαλιστικό παρά υπαρκτό. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι στην κρίση και στο αισθητήριο του πολίτη να καταλογίζει ή όχι καπηλεία των αρχών της ομάδας. Εσείς καταλογίζετε, άλλοι όχι. Κανένας δεν πείθει τον άλλο. Αν από αυτό εδώ το ιστολόγιο, πάντως διαπιστώσουμε σε άλλες ενέργειες ή δημοσιεύματα του κ. Μαριάνου και κάθε άλλου τις προθέσεις αριβισμού, που εσείς διαβλέπετε στο εν λόγω κείμενο, τότε θα συνταχθούμε μαζί σας. Πιο κατακριτέο θα ήταν πάντως να έβγαινε και να κατέθετε την προσωπική του άποψη υπογράφοντας στο τέλος ως «μέλος της Ομάδας …».


Ως προς τις προθέσεις του συντάκτη του κειμένου δεν τις γνωρίζει κανείς. Είναι φαιδρό να καταλογίζουμε αριβισμό σε κάποιον που βάζει την υπογραφή του σε ένα κείμενο. Ίσως αυτό έχει να κάνει με το ότι ζούμε στην εποχή της ανώνυμης καταγγελίας και στοχοποίησης. Εφόσον λοιπόν είναι επώνυμο κείμενο, μπορείτε να βγείτε λίγο από την ανωνυμία σας και να ρωτήσετε τον ίδιο τι ακριβώς επιδιώκει. Αποφασίστε πρώτα όμως αν μπορεί να σας μιλήσει ως άτομο ή ομιλεί πάντα πλέον «με τη βούλα» του μέλους της Ομάδας για το Αυτοδιοίκητο. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να αποκλειστούν όλοι οι πιθανοί κοινοτικοί υποψήφιοι από τη στελέχωση της Ομάδας, ίσως και μέλη άλλων Συλλόγων του νησιού. Γιατί κάθε φορά που κάποιος από αυτούς εκφέρει μία άποψη, δεν ξέρουμε αν νομιμοποιείται να μιλάει με την ιδιότητα του κόμματος, του ατόμου, της ομάδας ή δεν ξέρω τι άλλο.
Είναι φανερό ότι δε μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος θεώρησης των πραγμάτων.


Κλείνοντας και προκειμένου να αποφευχθεί νέος μαραθώνιος διαβουλεύσεων για όλα τα παραπάνω που διαμείφθηκαν στ α σχόλια, σας παραπέμπω στο αρχικό σχόλιο και σας προτρέπω να απαντήσετε ΜΟΝΟ εφόσον έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε κι όχι να επαναλάβουμε τον ίδιο κύκλο επιχειρημάτων που κουράζει και τελικά ισοπεδώνει το διάλογο.


"Η διαφωνία σας ασφαλώς δεκτή, ωστόσο εκεί που ο κ.Μαριάνος έπρεπε να δείξει προσήλωση στις αρχές και στην ιδεολογική γραμμή της Ομάδας το έκανε.
Από εκεί και πέρα είναι ελεύθερος ο καθένας να χρησιμοποιεί το όνομά του όπως νομίζει καλύτερα, και φυσικά ο καθένας μας μπορεί να τον κρίνει, πολιτισμένα όπως εσείς. Πάντως στις γενικές αρχές του κειμένου δύσκολα διαφωνεί κανείς, γι αυτό και δημοσιεύτηκε".

Ανώνυμος είπε...

Μην προσπαθείς πιστέψαμε τις ειλικρινείς προθέσεις τόσο τις δικές σου όσο και του συντάκτη της επιστολής, δεν είμαι όμως ελέφαντας όσο και αν προσπαθείς να αποδείξεις κάτι τέτοιο, το μακρόσυρτο κειμενό σου δεν μπορεί να τύχει καμιάς σοβαρής απάντησης γιατί αντιβαίνει το νόμο της ηθικής, της συλλογικότητας και των καλών προθέσεων.
Πάντως σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να απαντήσεις εσύ και όχι ο συντάκτης της επιστολής, όχι όμως επί της ουσίας αλλά επί υποδεέστερων ζητημάτων.

Ανώνυμος είπε...

κλείνοντας να σου κάνω γνωστό ότι και εσύ αυτοαποκαλείσαι "Οι περιπέτειες του μαγου Γισπορ" και εγώ δεν γνωρίζω κανέναν με αυτό το όνομα στην Αντίπαρο

Magos Gsisspor είπε...

Νομίζω απαντήθηκαν τα πάντα. Απλά η διάθεση κάποιου να βλέπει παντού μηχανορραφίες και συνομωσίες είναι εμπόδιο στο διάλογο. Τα δε περί ηθικής, συλλογικότητας και καλής πρόθεσης δεν παραβιάστηκαν, αντίθετα ενισχύονται...

Οσο για τον τελευταίο υπαινιγμό, ασφαλώς και δεν υπάρχει τέτοιος μάγος στο νησί. Αν υπήρχε θα είχε λύσει πολλά ζητήματα. Οι μπλόγκερς όμως δεν είναι άγνωστοι στη μικρή μας κοινωνία, κι όσοι είναι τέτοιοι ξεσκεπάστηκαν όποτε "χρειάστηκε".

Και βέβαια αγαπητέ ανώνυμε ούτε εσύ είσαι τόσο ανώνυμος, απλά σεβόμαστε την επιθυμία σου να γράφεις ανώνυμες βαρυσήμαντες απόψεις κάνοντας πως δεν σε καταλαβαίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ Η ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ...
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!!!!!!
ΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΗΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΧΩ F.Μ.
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΟΙ(ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ)
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΑΡΚΕΤΑ.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ......ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΡΧΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ,ΣΩΤΗΡΗΣ,ΧΟΧΛΑΣ(ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.
ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΛΙΓΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΡΗΓΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΟΠΟΤΕ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΜΑΖΙ............
ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ-ΠΡΩΤΟΣ.
ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος ναι, αλλά σε τι???

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ..ΕΧΩ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΩΝΥΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ <>
ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΑΣ .........
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ...!!!!???
ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Kύριε και βασικέ σχολιαστή, απ'οτι κατάλαβα δεν σας αρέσει ο κ.Μαριάνος και δικαιωμά σας, μα το μόνο που πετύχατε ειναι να τον διαφημίσετε, γιατι ας μη ξεχνάμε οτι και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση.
Πραγματικά νομίζω πως η συζήτηση ξέφυγε του θέματος. Ισως φάνηκε λάθος ο χρόνος της επιστολής αλλα δεν νομίζω ότι έγινε για πολιτικούς λόγους, τη στιγμή που μέρος της επιστολής ειπώθηκε στο ράδιο με θέμα το ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Τώρα αν υπάρχουν άτομα στην "επιτροπή" που δε χαίρουν της εκτιμησής μας δεν είναι και λόγος για μη προχωρήσουμε σε κινήσεις που κατα ένα μεγάλο ποσοστό μας βρίσκουν σύμφωνους.΄

ωλιαρος είπε...

@ Γιάννη Τριαντάφυλλο
Συγχαρητήρια για την παρουσία στην εκπομπή και για την ψύχραιμη και τεκμηριωμένη παρουσίαση των επιχειρημάτων υπέρ του αυτοδιοίκητου της Αντιπάρου
Όμως η επιστολή ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗ προς όλα τα τοπικά blogs, τυχαία ??????
@ Mάγο Γισσπορ

.Το ίσως στο θέμα του χρόνου ήταν αμφιβολία υπέρ της ενότητας εξάλλου εσείς αποφασίζετε για τα του οίκου σας και των απόψεων σας

Magos Gsisspor είπε...

Επειδή πολλοί από αυτό το χρονικό σημείο και πέρα θα φτάσετε ως εδώ αναζητώντας το πολιτικό λάθος τακτικής της Ομάδας Πρωτοβουλίας, που καταλογίζει στα σχόλια αυτής της ανάρτησης ο κ.Δ.Μ.Μ. μέσω του blog Φιλελεύθερος (http://fileleutheros.pblogs.gr/2010/02/584032.html ), καλό είναι πριν κρίνετε να λάβετε υπόψιν τα εξής:

-οι προθέσεις ενός διαχειριστή blog δεν συνιστούν τακτικό πολιτικό λάθος, αλλά προσωπική κίνηση που αναδεικνύει ή κατακρημνίζει την αξιοπιστία του blog και μόνο, κι όχι της οποιαδήποτε ομάδας. Ειδικά δε στα συγκεκριμένα σχόλια όπου σχεδόν αποκλειστικά παρατίθεται η άποψη του διαχειριστή κι ενός ανωνύμου σχολιαστή, δεν μπορεί παρά αδίκως να γίνονται ύποπτοι υπαινιγμοί για την Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Αυτοδιοίκητο της Αντιπάρου.

-οι προθέσεις του κ. Μαριάνου δεν είναι γνωστές, αφού δεν συμμετείχε ενεργά με την άποψή του στα σχόλια, αλλά ήταν απών από αυτά. Στις εικασίες που μπορεί να κάνει ο καθένας δεν υπάρχει σωστή απάντηση παρά μόνο από τον ίδιο τον συντάκτη του κειμένου. Κάθε άλλη θεώρηση, και ειδικά αυτή περί "λάθους τακτικής" ειδικά για τα σχόλια περί του κειμένου είναι ψυχανεμίσματα.

- στην εφημερίδα "Τα Νέα Πάρου Αντιπάρου", που συνδέεται στενά με το Blog Φιλελεύθερος, επρόκειτο να δημοσιευτεί κείμενο του κ. Μαριάνου που από την επιτροπή κρίθηκε ως άκαιρο και λάθος στοχευμένο. Συνεστήθη τότε στον συντάκτη να δηλώσει σαφώς ότι δεν εκφράζει μέσω του κειμένου του την Ομάδα, αλλά προσωπική άποψη. Το κείμενο δεν έχει δημοσιευτεί στο τρέχον φύλλο κι ενδεχομένως δεν θα δημοσιευτεί ποτέ. Στη δε παρουσία των 2 μελών στον ΗΧΩ FM όχι μόνο δεν υπήρξε λάθος τακτικής αλλά έπεισαν και τον πιο δύσπιστο ότι ομιλούσαν εκ μέρους πολλών άλλων.
Αυτά προς αποσαφήνιση της «λάθος τακτικής» που μπορεί να υφίσταται ασφαλώς σε ενέργειες της  Ομάδας, καθώς δεν απαρτίζεται από κομματικούς μισθοφόρους αλλά από ενεργούς πολίτες. Ακόμα κι έτσι όμως αυτό δεν εμπόδισε την Ομάδα να κινητοποιήσει τους κατοίκους και να τους συσπειρώσει, ούτε να κατακεραυνώσει τα μηρυκαστικά της συνένωσης.

Το κυριότερο; Η σωστή ή λανθασμένη τακτική στις δραστηριότητες της  Ομάδας Πρωτοβουλίας δεν έχουν καμία σχέση με τα σχόλια της παρούσας ανάρτησης.  Αν έχετε απορίες σχετικά με την Ομάδα, ακούστε προσεκτικά τη συνέντευξη στον ΗΧΩ , που αποτέλεσε και το κυρίως θέμα αυτής της ανάρτησης .

Και μια παραίνεση: αν αναζητείτε πρακτικές λάθος τακτικής εστιάστε καλύτερα στο νησί της Πάρου, που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα όχι απλά λασπώδεις κινήσεις τακτικής αλλά και πέρα από κάθε είδους δεοντολογία. Ξαφνικά δε μοιάζει η Αντίπαρος να είναι εκκλησία μπροστά στα ανδραγαθήματα, τις συμμαχίες και αποσκιρτήσεις και τις δηλώσεις και ενέργειες πολιτικών και  εκδοτών-δημοσιογράφων της Πάρου.

Τα σχόλια θα κλείσουν εδώ. Υπήρχε χρόνος πολύς για όποιον ενδιαφερόταν να καταθέσει την άποψή του... Δεν υπάρχει λόγος να αναμασάμε τα ίδια ή να συνεχίζουμε να κινούμαστε πολύ πέρα από τις προθέσεις της ανάρτησης.