3 Αυγ 2009

Αντίπαρος ή Αντιμύκονος; Άρθρο στο “Big Fish”

ex_b_fish

Αν και σπανίως έχει γραφτεί κάτι ακριβές για το νησί από τους ρεπόρτερ σε διακοπές, αυτό που συνάγεται είναι μία τάση η Αντίπαρος να αναδειχτεί σε εναλλακτική Μύκονο.

Το καυχώνται εδώ και καιρό οι συναγελαζόμενοι στα γιάπικα τραπέζια και το αποκηρύσσουν οι νεόπτωχοι θαμώνες του γνωστού κάμπινγκ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η παράλληλη αρμονική συνύπαρξη στον ίδιο δρόμο όλων των φυλών αποτελεί μία γοητευτική εικόνα, που απέχει πολύ από τις θεωρητικές αποστάσεις που καθορίζει η πραγματική κοινωνική θέση του καθενός.

Περισσότερα για τη λαίλαπα των VIPs που έπληξε το νησί τα τελευταία χρόνια χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για το ίδιο το νησί (παρά μόνο για τις τσέπες ολίγων) άλλη φορά.

Στο free press BIG FISH που παρατίθεται παρακάτω η Αντίπαρος έχει την τιμητική της ως μία άλλη Μύκονος, πιθανώς δε και ως Αντι-Μύκονος.

Παράλληλα στο Βήμα της Κυριακής η πλήρης αποικιοκρατική επέλαση των νεοκροίσων καταγράφεται εγκωμιαστικά στο άρθρο “Μαντόνα επί... Αντιπάρω” της “Σίβυλλας”. Επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα αυτό που νιώθουμε σαν διαίσθηση… Ότι στο νησί ζουν δύο παράλληλοι κόσμοι…

BIGFISH_ANTIPAROS
Στα σχόλια θα βρείτε κι ένα ποιοτικό κείμενο από τη φίλη blogger dasjboot που αξίζει πιο πολύ κι απ' το ίδιο το ποστ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΝΤΑΛΑΡΑ, ΠΑΝΟΥΣΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ)ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΦ' ΥΨΗΛΟΥ ΤΟΥΣ ΗΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΥΚΛΑΔΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΗΘΑΓΕΝΕΙΣ)ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΕΡΙΑ.
ΕΡΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!!!

Tatiana Kontouli είπε...

Γι' αυτό πλέον τα μικρά-και έως πριν λίγα χρόνια έρημα- νησιά της πάλαι ποτέ "άγονης γραμμής" έχουν γίνει μικρά Μυκονιάτικα παραρτήματα. Επειδή κάθε καλοκαίρι είθισται να προτείνονται από τους "διαβασμένους" ρεπόρτερ ως "εναλλακτικοί" επίγειοι παράδεισοι. Με αποτέλεσμα να καλύπτεται και το παραμικρό τετραγωνικό εκατοστό της βραχονησίδας από Rayban-άτους λαδοπόντικες με το Μοχίτο ανά χείρας παρέα με τις μπάρμπι τους που συρρέουν ασύστολα, γιατί πήγε ο γείτονας, για socializing, για να δουν και να τους δουν. Διότι είναι της μόδας να αφήνεις την βίλλα σου -και την τεράστια πισίνα σου επίσης- και να βουλιάζεις στην άμμο με τη Manolo Blahnik γόβα, να γρατζουνάς το Chanel μανικιούρ που το χρυσοπλήρωσες στο Μποτέ στα κατσάβραχα, να σιχτιρίζεις που θα φάς μαρίδα με το χέρι -αλλά και πάλι δήθεν το απολαμβάνεις- και να μιλάς με την κολλητή φραγκάτη στο (στολισμένο με ζβαρόφσκι) τηλέφωνο εκθειάζοντας τις εναλλακτικές διακοπές που κάνεις.
Και δεν θα διανυκτερεύσεις φυσικά σε αντίσκηνο χύμα στο κύμα όπως τον παλιό καλό καιρό. Να είμαστε καλά και "πολυτελή" δωμάτια χτίζονται κάθε μέρα, εώς ότου να βουλιάξει το νησί.
Δεν έχω θέμα με τον πολύ κόσμο. Εχω θέμα με την ποιότητα αυτού του κόσμου, σχετικά με τα δεδομένα του νησιού. Και αυτό που ξέρω πια είναι πως η Λα Λούνα αποκαλείται πλέον "ανοικτό κλαμπ" και συρρέουν δεκάδες τζιπ τα Σάββατα από την Πάρο για να διασκεδάσουν. Α. Και πως "παίζουν" φέτος και events με DJs από το εξωτερικό σε γνωστή μοδάτη ψαροταβέρνα.

Με τις υγείες μας και περάστικά μας. Με όλη μου την αγάπη για το αγαπημένο μου νησί που ότι και να γίνει θα είναι πάντα ο δικός μου αγαπημένος προορισμός.

Και όσο για το άρθρο του Big Fish, αφού πάνε τόσοι επώνυμοι πια, μισό να βάλω το Versace μου κι έφυγααααααααααααα!