31 Ιουλ 2009

Οι Σούπερ Ήρωες του νησιού μας

 

Χάρη στα αστραπιαία αντανακλαστικά τους οι Σούπερ Ήρωες του νησιού μας, αυτοί που δικαίως σατιρίζουμε στα παραμύθια αυτού του ιστολογίου, κατάφεραν το ακατόρθωτο: εξαφάνισαν μέσα σε λίγα 24ωρα το σωρό από ογκώδη σκουπίδια που είχε συγκεντρωθεί κατά μυστήριο τρόπο στην περιοχή  του Ακονητού και μετέτρεψαν την περιοχή σε ένα υπέροχο οικόπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς εποικοδομητικούς τρόπους:

(α) μπορεί να γίνει οικολογικό πάρκο, αντάξιο της κοινοτικής πολιτικής όλων

(β) μπορεί να μετατραπεί σε μια υπέροχη παιδική χαρά, παρόμοια με αυτήν που τα τυχερά μανταλενάκια απολαμβάνουν μήνες τώρα στη θέση Σιφνέικο

(γ) μπορεί να αποτελέσει το χώρο ανοικοδόμησης του Νέου Νοσοκομείου Πάρου Αντιπάρου, που, παρότι ο Υπουργός Ιδιωτικής Υγείας έχει με στόμφο εξαγγείλει, υπάρχουν πάντα εωσφόροι αντιρρησίες που βάζουν τρικλοποδιές. Στη θέση Ακονητός, κανένα μοναστήρι δε θα χρειαστεί να στερηθεί από το υστέρημά του, κανένας πολίτης δε θα βρεθεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας με κίνδυνο λιντσαρίσματος από τους πολύ πιο πατριώτες συντοπίτες του, κι επιπλέον θα υπάρχει και ευρύτατος χώρος απόρριψης των υγειονομικών αποβλήτων στην παραδίπλα χαράδρα.

(δ) τώρα που στον αρχαιολόγο Πολύ Κουράγιο έχει επιβληθεί εμπάργκο στις ανασκαφές του Δεσποτικού, μπορεί να του παραχωρηθεί μια έκταση για να σκάβει και να διατηρεί τη φόρμα του, μέχρις ότου ο υπουργός κ. Σαμαράς και η υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων αποφανθούν για το μέλλον των ανασκαφών στο νησί του Απόλλωνα. Λίγα μέτρα κάτω από το έδαφος η αξίνα του αρχαιολόγου μπορεί να αποκαλύψει πολύτιμα ευρήματα από την προμανταλενική και ύστερη μανταλενική περίοδο, όπως ποδήλατα, στρώματα, καρέκλες, ψυγεία, πλυντήρια, και πολλά άλλα ογκώδη είδη της καθημερινότητας των κατοίκων.  

Το δε άρθρο της εφημερίδας “Φωνή της Πάρου” έμεινε να συκοφαντεί για “περιβαλλοντικά εγκλήματα” που δεν υπάρχουν πια. Απόδειξη το κείμενο της εφημερίδας και οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που μας στείλανε αρκετοί φίλοι του blog σχετικά με το πριν και το μετά:

Photobucket

ΠΡΙΝDSC02052 [1024x768]

ΜΕΤΑ DSC02082 [1280x768]

--------------------------------------------------------------------

ΠΡΙΝDSC02041 [1024x768]

 

  ΜΕΤΑ P1010476 (Large)[6]

---------------------------------------------------------------

ΠΡΙΝ  DSC02050 [1024x768]

ΜΕΤΑ DSC02085 [1280x768]

--------------------------------------------------------------- 

 

Και προς επίρρωση της πραγματικά τιτάνιας προσπάθειας των σούπερ ηρώων παρατίθενται προς τέρψιν των επισκεπτών και οι παρακάτω φωτογραφίες, όλες μετά την επιτυχή και 100% φιλική προς το περιβάλλον παρέμβαση:

 

 DSC02073 [1280x768]

προετοιμάζοντας ακόμα περισσότερο χώρο για το οικόπεδοDSC02083 [1280x768]

Νέοι τάφοι ανακαλύπτονται καθημερινά στην περιοχή από τον αρχαιολόγο Πολύ Κουράγιο.

Εδώ η σκαπάνη έφερε στο φως ένα σημαντικό εύρημα,

ένα ψυγείο πολτοποιημένο μεν, σε καλή κατάσταση δε.  Διατηρούνται ατόφια τα χερούλια και οι μεντεσέδες του.

DSC02086 [1280x768]

Οικοτουρισμός στην Αντίπαρο του 2009: Η δαγκάνα σε μια συμβολική θέση ετοιμάζεται να κατασπαράξει

ό,τι υπάρχει εμπρός της, μέχρι και το Δεσποτικό  και το Στρογγυλό στο βάθος.

Ευτυχώς, στο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος υπάρχει η διευκρινιστικότατη ταμπέλα σε περίοπτη θέση, που αποτρέπει κάθε επίδοξο παραβάτη από την ασύδοτη βεβήλωση του χώρου που μόλις περιγράφηκε:

DSC02093 [1280x768]

 

Το παρόν ποστ θα ήταν αδύνατο χωρίς τη συνδρομή όλων όσων φωτογράφισαν την κατάσταση και κατέδειξαν το μέγεθος της παρέμβασης.

Σαν τελευταία φωτογραφία, συμβολική και ως προς το νόημα και την εντύπωση που μένει τελικά, παραθέτουμε αυτήν από τη παραδιπλανή ευωδιαστή χαράδρα, σημερινή αλλά απαράλλαχτη σε σχέση με αυτήν στο ίδιο σημείο λίγες μέρες πριν. Είναι φανερό πως κι εκεί οι Σούπερ Ήρωες θα δράσουν.  Άγνωστο πως ωστόσο, καθώς το έδαφος μοιάζει να έχει υπερκορεστεί από το τα κοπρανώδη απόβλητα. Να τα φάνε; Τς τς τς… Συκοφάντες…

DSC02087 [1280x768] 

φωτό της 27-7-09

Για όσους δεν κατάλαβαν πολλά υπάρχει και το προηγηθέν σχετικό ποστ:

Αμαρτωλό βουνό: μακριά από μένα κι ας είναι…

Και μία κατάθεση προτάσεων για το θέμα που φιλοξενήθηκαν στο “antiparios”: 

Μερικές σκέψεις για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αντιπάρου

6 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Και πριν πει κανείς ότι η απλή καταγραφή και λοιδωρία των υπευθύνων δεν είναι λύση, ας σημειωθεί ότι η επιλογή λύσεων που δεν είναι περιβαλλοντικά εγκλήματα αποτελεί υποχρέωση των αιρετών κι όχι των πολιτών.

Παρόλα αυτά, ακόμα κι ένα παιδί μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα "τι να τα κάνουμε τα πλυντήρια και τα ψυγεία και τα ποδήλατα που είναι πεταμένα σε ένα βουνό; Να τα θάψουμε βαθιά να μην τα βλέπουμε ή να τα χωρίσουμε σε ομάδες και να τα δώσουμε εκεί που τα πηγαίονει όλοσ ο κόσμος, ή τουλάχιστον ο γείτονας;"

Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;
Είμαστε εμείς περίεργοι ή αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις άχρηστοι;
Υπάρχουν όλα αυτά στην πραγματικότητα ή είναι μερος της φαντασιας μας;

Στα πόσα καίγεται η πολιτική ανυπαρξία;

apneagr είπε...

Είναι στραβός ο γιαλός σιγά μην αρμενίζουμε εμείς στραβά...
apneagr

Ανώνυμος είπε...

Ένα παιδάκι μπορεί να απαντήσει σ'αυτό το ερώτημα εύκολα.Οι μόνοι που δυσκολεύονται είναι οι ιθύνοντες.Η απάντησή τους, όσον αφορά τη διαχείρηση των απορριμμάτων 'ε και τι να τα κάνουμε' φανερώνει άτομα με όραμα,ιδέες,υπευθυνότητα, αγάπη για το νησί και πάνω απ' όλα οικολογική συνείδηση!

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=10504

Magos Gsisspor είπε...

http://www.econews.gr/2009/08/01/dumped-landfill-antiparos/

http://avragioz.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

http://egersis.blogspot.com/2009/08/blog-post_4007.html?zx=6226d792e2884952

http://prasino-hamomilaki.blogspot.com/2009/08/cyclades-antiparos-akonitos.html

κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/08/blog-post_7036.html