25 Ιουλ 2009

Συμβαίνουν κι αλλού, άραγε κι εδώ;

Ποινική δίωξη σε βάρος του αντιδημάρχου Μαρκοπούλου

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του αντιδημάρχου καθαριότητας Μαρκοπούλου Σπύρου Κλεφτογιώργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος συνελήφθη την Τρίτη όταν αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στα λατομεία Μαρκοπούλου, εντόπισαν δυο απορριμματοφόρα του δήμου να εναποθέτουν σκουπίδια σε ανεξέλεγκτη χωματερή μέσα στο χώρο των λατομείων. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της περιοχής Φώτης Μαγουλάς ανέφερε ότι το απορριμματοφόρο εντοπίστηκε στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου, και όχι μέσα στα λατομεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγουλάς, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχε πρόβλημα με τον συσσωρευμένο όγκο σκουπιδιών από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, καθώς ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΚΔΝΑ) είχε απαγορέψει στη δημοτική αρχή να μεταφέρει τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ της Φυλής λόγω οικονομικών οφειλών.

Ο κ. Μαγουλάς κατηγόρησε τον ΕΣΔΚΝΑ για την απόφαση να αποβάλλει από τον ΧΥΤΑ της Φυλής αρκετούς δήμους της ανατολικής αττικής, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στην κοινή υπουργική απόφαση του 2003, σύμφωνα με την οποία οι δήμοι και οι κοινότητες οφείλουν να αποθέτουν τα απορρίμματα τους σε νόμιμο ΧΥΤΑ.

Η οφειλή του δήμου Μαρκοπούλου προς τον ΕΣΔΚΝΑ, ύψους περίπου 400.000 ευρώ, έχει πλέον εξοφληθεί και έτσι ο δήμος από την Παρασκευή μεταφέρει πλέον τα σκουπίδια του στη Φυλή.

 

Στο θέμα που θα ανεβεί συντομότατα –σήμερα- θα γίνει αντιληπτό το σχετικό της ανάρτησης με τα του οίκου μας.

Μέχρι τότε:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγειά την χωματερή!
Αυτα που δεν φαίνονται, δεν μας απασχολούν φαντάζομαι ε?
Ενω αμα ήταν δίπλα σε κανα σπίτι κανενός μας, ουαι και αλίμονο!

3,39

Ανώνυμος είπε...

Ανθρώπων έργα.

Θνητός.

apneagr είπε...

Ελάτε ρε παιδιά πως κάνετε ετσι "σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων" της κοινότητας είναι... δεν το καταλάβατε; αμάν πια αυτή η καχυποψία σας!!!!

apneagr