6 Μαρ 2009

Το δύσκολο και το δυσκοίλιο...


Κάποιοι από την τοπική κοινωνία αναρωτιώνται όλο και συχνότερα τι ακριβώς ρόλο παίζουνε αυτά τα καταραμένα μπλογκς στη γειτονιά μας. Αυτή είναι μια υγιής σκέψη, στο βαθμό που ο καθένας έχει μια προσωπική άποψη την οποία και δικαιούται να εκφράζει (όπως κι εμείς εδώ).

Απόψεις που εκφέρονται ωστόσο από αδαείς και ασύνδετους (με το διαδίκτυο φυσικά), ή από τσιφλικάδες πολίτες που βλέπουν να θίγονται κεκτημένα ετών δεν χρήζουν ερμηνείας ούτε προβληματισμού. Τα μπλογκς, ως προσωπικά ημερολόγια εκφράζουν προσωπικές απόψεις και μόνο. Κάποιοι τα διαβάζουν τακτικά συμφωνώντας ή μη. Άρα πότε πότε είναι και μια μορφή διαλόγου. Στη βάση τους όμως είναι μια προσωπική σελίδα κατάθεσης προσωπικών απόψεων. Δεν είναι δημοσιογραφικές πύλες. Αν ήταν θα γράφαμε επώνυμα.

Όλοι όσοι καταφέρονται εναντίον των τοπικών ιστολογίων ας αναρωτηθούν αν στις κοινωνικές τους συναναστροφές (στα καφενεία, τις καφετέριες, τα κομμωτήρια, τις εορταστικές επισκέψεις, κλπ) ακούγονται υψηλότερου περιεχομένου ζητήματα από αυτά που παρουσιάζονται εδώ.

Και για τελευταία φορά όποιος πιπιλά προκλητικά την καραμέλα της δυσφήμισης του νησιού από τα μπλογκς ας την καταπιεί αμάσητη και για πάντα. Δυσφήμιση είναι όλα αυτά που σε αυτό το ιστολόγιο (και στα γειτονικά) παρουσιάζονται κατά καιρούς ως πλήγμα για την ζωή στο νησί.
Όχι γιατί παρουσιάζονται εδώ στα blogs, όμως, αλλά γιατί υπάρχουν. Αν θέλει κανείς να τα αναφέρουμε ξανά δεν έχει παρά να αναζητήσει τις ετικέτες "εν οίκω", "κλαυσίγελως" και "πολιτίκ-ασιχτιρίκ". Δυσφήμιση δεν είναι η ανάδειξη των ζητημάτων αλλά τα ίδια τα ζητήματα. Ή μήπως η κεραία στον προφήτη Ηλία υπήρχε μόνο αφού την ανακαλύψαμε εμείς οι ρημαδομπλόγκερς; Ή το ρυπαρό λιμάνι βρώμισε από εμάς; Ή μήπως η καύση της χωματερής δεν θα μας είχε μολύνει αν δεν την είχαμε στηλιτεύσει όλοι οι bloggers; Και τόσα άλλα...

Από την άλλη αν κάποιος δεν μπορεί να δει τι υπηρεσία προσφέρουν τα τρία μπλογκς μάλλον εθελοτυφλεί. Ή δεν γνωρίζει. Καλείται λοιπόν στην ετικέτα "περιήγηση" να διαπιστώσει την εικόνα που αντικρύζει για το νησί ο επισκέπτης του antiparos-blog και μετά να τη συγκρίνει με αυτήν του επισήμου site της Κοινότητας (www.antiparos.gr).

Κι αν πάλι κάποιοι δυσανασχετούν και διαφωνούν με τη θεματολογία και τον τρόπο προσέγγισης των ζητημάτων, τότε δεν έχουν παρά να μας ακυρώσουν σταδιακά, μη επισκεπτόμενοί μας. Κάποια στιγμή που δεν θα μας διαβάζει κανένας θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε. Επειδή όμως μάλλον το αντίστροφο συμβαίνει (
210ο μπλογκ ανάμεσα σε 40000 στην Ελλάδα-βάσει συνδέσμων-, 200-400 επισκέψεις ημερησίως, εύσημα από όλο και περισσότερους), καλούμε όλους τους αντιρρησίες να συμπράξουν κι αυτοί σε ένα νέο μπλογκ, προσπαθώντας να εκφέρουν άποψη, να τηρούν τα προσχήματα, να είναι ειλικρινείς, να αυτοψυχοθεραπεύονται μέσω των κειμένων τους, και παράλληλα να είναι και ποιοτικοί -κατά το δοκούν. Δύσκολο;

Καλύτερα αυτό το δύσκολο παρά το άλλο το δυσκοίλιο...



Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρόσφατη εκπομπή του Κ.Βαξεβάνη για το φαινόμενο "blogs". Αφού το ανακάλυψε μέχρι κι η τηλεόραση τα πράγματα είναι σοβαρά. Ακούστε το Νίκο Δήμου να υμνεί αυτή τη μορφή δημιουργίας με τρόπο αναπάντεχο.
Το Μανώλη Σφακιανάκη, διευθυντή του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να θεωρεί τα Blogs ως την πιο δημοκρατική όψη του διαδικτύου. Και άλλους πολλούς.

7 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Τι πιστεύουν αλήθεια οι διάσημοι αναγνώστες-επισκέπτες των τοπικών μπλογκς;

Ρυπαίνουμε και μολύνουμε, δυσφημούμε και προσβάλλουμε, είμαστε τελικά, επειδή κρατάμε ποντίκι-mouse- τόσο ρυπαροί όσο τα αληθινά ποντίκια;

Antipariafwni είπε...

Kentises pali ARHIGE! AFTA EINAI ! PISO LAMOGIA!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί αδιαμφισβήτητα όχι ρυπαροί

ωλιαρος είπε...

Γιατί δεν ανοίγουμε ένα blog κομμωτήριο να μαζεύουμε κάτι σουργελα και κάτι φρόκαλα να ξεκατινιαζομαστε και να ξεμαλλιαζόμαστε ανέτως? Να έχουμε τζερτζελο να ρίχνουμε και την χοληστερίνη μας.
Πας να συγκρίνεις ορέ antiparos-blog την δουλειά που έχεις ρίξει με το site διαφήμιση για ηλίθιους του προηγούμενου αιώνα
Και όμως η βλακεία αναπτύσσει τα τοπικά blogs μην τους χάσουμε....

Ανώνυμος είπε...

απαντάω ευθέως επειδή μου απευθύνεται προσωπικά η ερώτηση [διάσημοι αναγνώστες-επισκέπτες]
Είστε εξαιρετικοί!!! πηγαίοι, αυθόρμητοι, ανιδιοτελείς και ευχάριστοι!!!
αφήστε το φθόνο και το δηλητήριο να τους πνίξει..

Ανώνυμος είπε...

keep blogging!
ευχαριστώ και για την εκπομπή του Βαξεβάνη γιατι τη είχα χάσει.

Διαφωνώ με την αποψή σου Ωλίαρε.
Να συγκρίνει-νουν, γιατι έτσι θα δούν και την άλλη άποψη.Είναι θετικό αν μπορέσουν να δουν και λιγο παραπέρα.Θα τους έχεις δώσει την ευκαιρία, δεν ειναι καλό αυτο?
V.

apneagr είπε...

Συνεχίστε και μην μασάτε...

http://apneagr.blogspot.com/2009/03/blog-post_9759.html