28 Μαρ 2009

Ζητείται νοσοκόμα μέρος 2ο...


Επιστολή ανώνυμου:

Σίγουρα αυτό το χάλι που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Πάρου δεν είναι τωρινό μόνο φαινόμενο, αλλά όχι, επειδή προϋπήρχε, να επαναπαυθούμε και να δεχτούμε ότι «έλα μωρέ έτσι είναι αυτή η κατάσταση» και να καταληφθούμε από το σύνδρομο του ωχαδερφισμού. Είμαστε τυχεροί γιατί ένας συμπολίτης μας άφησε παρακαταθήκη μία κληρονομιά σε αυτόν τόπο, ένα ίδρυμα το οποίο πολλές φορές μας έχει ξελασπώσει «βλέπε αεροπλανάκι» και εμείς σαν Ελληνάρες το μόνο που ξέρουμε είναι το πώς θα αξιοποιήσουμε(;) τα χρήματα του για ημέτερους σκοπούς ή ακόμα και για προσωπική προβολή......


ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Ή ΕΔΩ


Διαβάστε και το ρεπορτάζ από "Τα Νέα Πάρου Αντιπάρου" : Τα θάυματα του ΕΣΥ στην Αντίπαρο

κι εδώ το 1ο μέρος:


Φαίνεται πως ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι η Αντίπαρος είναι ένα ψαρονήσι...

(από Αντιπάρια Φωνή):

Μετά τη λήξη της σύμβασης με δύο νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας (και την αδυναμία συνέχισης της εργασίας τους μέσω πληρωμής από το Βελέντζειο Ιδρύματος), αποφασίστηκε από την διοικούσα επιτροπή του ΚΥ και τη διοίκηση του νοσοκομείου Σύρου η μετακίνηση της νοσηλεύτριας του Ιατρείου Αντιπάρου για όλο το μήνα Μάρτη.

Φαίνεται πως ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι η Αντίπαρος είναι ένα ψαρονήσι που δεν έχει ανάγκη επαρκούς υγειονομικής φροντίδας. Το "πολυδύναμο" Ιατρείο είναι πλέον σε κατάσταση αδικαιολόγητη, εξετάσεις που γίνονταν εκεί τους προηγούμενους μήνες δεν γίνονται, ασθενείς με ενδοφλέβιες θεραπείες καθυστερούν αδικαιολόγητα, ενώ ακούγεται ότι ούτε αποστείρωση των υλικών δεν μπορεί να γίνει. Όλα λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Φαίνεται πως δεν υπάρχει μάλιστα διάθεση το πρόβλημα να λυθεί άμεσα, οπότε και το μήνα Απρίλη το νησί ίσως τον περάσει δίχως νοσηλεύτρια....

1 σχόλιο:

Magos Gsisspor είπε...

Θα ήθελα και εγώ ως πολίτης αυτού του τόπου να εκφράσω την άποψή μου:

Σίγουρα αυτό το χάλι που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Πάρου δεν είναι τωρινό μόνο φαινόμενο, αλλά όχι, επειδή προϋπήρχε, να επαναπαυθούμε και να δεχτούμε ότι «έλα μωρέ έτσι είναι αυτή η κατάσταση» και να καταληφθούμε από το σύνδρομο του ωχαδερφισμού. Είμαστε τυχεροί γιατί ένας συμπολίτης μας άφησε παρακαταθήκη μία κληρονομιά σε αυτόν τόπο, ένα ίδρυμα το οποίο πολλές φορές μας έχει ξελασπώσει «βλέπε αεροπλανάκι» και εμείς σαν Ελληνάρες το μόνο που ξέρουμε είναι το πώς θα αξιοποιήσουμε(;) τα χρήματα του για ημέτερους σκοπούς ή ακόμα και για προσωπική προβολή.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο βγαίνει ένα κονδύλι για το Κέντρο Υγείας το οποίο άλλες χρονιές έφτανε και περίσσευε για την εποχιακή πρόσληψη μέχρι και 4 ατόμων και τώρα φτάσαμε να χρησιμοποιούμε την νοσοκόμα άλλου νησιού (το οποίο ετσιθελικά αφήνουμε ακάλυπτο γιατι εκείνοι είναι πολίτες β’ κατηγορίας), για να καλύψουμε τις βάρδιες που απ’ ότι είμαι σε θέση να ξέρω ούτε και αυτή φτάνει για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Και έρχεται Πάσχα και τουριστική σεζόν. Τι θα γίνει εάν πέσουν ταυτόχρονα 2 επείγοντα περιστατικά στο Κ.Υ. απόγευμα ή νύχτα; Αλλά ξέχασα…: σ’ αυτήν την περίπτωση θα φωνάξουμε την αντιπρόεδρο που συνταξιοδοτήθηκε από νοσηλεύτρια και θα κάνει χρέη νοσοκόμας. Τις δύο νοσοκόμες που άφησαν να φύγουν επειδή τέλειωσε η σύμβασή τους δεν μπορούσανε να τις πληρώσουνε; Τόσα χρήματα έπαιρναν (οι ανασφάλιστες νοσοκόμες) που ήταν ασύμφορη η παραμονή τους στο νοσοκομείο; Και μην απαντήσει ο κάθε αφελής ότι δεν υπάρχουν χρήματα γιατί θα του απαντήσω ότι χρήματα για να πληρώνουν τον Αγροτικό Ιατρό που κατεβαίνει στα χωριά υπάρχουν. Και με ποια ιδιότητα πληρώνεται ο ιατρός αυτός; Δεν έχει τελειώσει το Αγροτικό του; Πως γράφει φάρμακα στα βιβλιάρια από την στιγμή που δεν είναι Δημόσιος Λειτουργός; Δεν έχει άλλους αγροτικούς ιατρούς το Κέντρο Υγείας να στείλει; Αλλά πρέπει φαίνεται να πληρώνει το κάθε ίδρυμα τις παραλείψεις της Διοίκησης ή ακόμα και την ανευθυνότητα του κάθε πολιτικού προϊσταμένου. Μήπως πρέπει να ιεραρχηθούν κάποια πράγματα μετά από σοβαρή και υπεύθυνη σκέψη κι όχι με τις προτεραιότητες που θέτει η κάθε ανεγκέφαλη; Και προσοχή δεν είναι μομφή για τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας γιατί και σοβαρός άνθρωπος είναι και μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει αλλά δυστυχώς περιβάλλεται από «κυρίες» που του πριονίζουν την καρέκλα με σκοπό την φαινομενικά βέβαιη αποτυχία του. Και να μην ξεχνάει ο πολίτης της Πάρου ότι οι δικές του προσπάθειες και διασυνδέσεις προχωράνε το νέο νοσοκομείο της Πάρου, όπως προχωράνε.

Τελειώνοντας θα θέσω και ένα άλλο ερώτημα που έχω στο μυαλό μου και το μοιράζομαι μαζί σας για να σας προβληματίσω. Τόσα χρόνια, τόσα χρήματα που δίνονται σε αυτό το κτίριο από το προαναφερόμενο ίδρυμα και από άλλους φορείς, δεν θα έπρεπε να αντιστοιχούν και σε ανάλογες υπηρεσίες; Δεν ζητάω να έχουμε Μετροπόλιταν στην Πάρο (αν και θα μπορούσαμε) αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι οργανωμένο σαν το «κοφτήριο» - ιατρείο, που βρίσκεται ακριβώς από πίσω από το Κ.Υ., και όχι να είναι έτοιμο προς κατεδάφιση και από πλευράς στελέχωσης και από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων προς τέρψιν των ιδιωτικών ανταγωνιστών.

Που πάνε τα λεφτά οεο!!!!