28 Φεβ 2009

Το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Παρασκευής...

Τέσσερα χρόνια τώρα οι προβολές ταινιών της Παρασκευές στο σχολείο (τα μεσημέρια για τους μικρούς και τα βράδια για τους ενήλικες) πασχίζουν να καθιερωθούν ως μία άλλη πρόταση στο μονοδιάστατο τρόπο διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου κατά τη χειμερινή περίοδο.

Οι φετινές κινηματογραφικές βραδιές στην αίθουσα Καλουδά αποτελούν πλέον αυτό που από την αρχή ήταν σκοπός τους. Να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγήσουν, να κινητοποιήσουν αδρανή συναισθήματα και να κεντρίσουν το πνεύμα σε έναν ευρύ αριθμό ατόμων.

Ένας σταθερός πυρήνας 30 ατόμων, που κάποιες φορές έφτασε και τους 90 θεατές, έκανε τις χειμωνιάτικες Παρασκευές πιο ζεστές. Ντόπιοι, επισκέπτες από τη Πάρο, αγγλόφωνοι αλλοδαποί, δημόσιοι υπάλληλοι, έδωσαν το τακτικό παρόν τους στις προβολές. Όλα δείχνουν ότι ο θεσμός των προβολών έχει πλέον καθιερωθεί.


Οι προβολές συνεχίζονται. Όσοι πιστοί και σινεφίλ προσέλθετε. Έχουμε και μεζέδες στο διάλειμμα...

2 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Μετά από τέσσερα χρόνια που ώρες ώρες μοιάζανε και πέτρινα - ποιος ξεχνάει τους 3 θεατές στο Little Miss Sunshine ή τους 6 στο into the wild?- φαίνεται πως δικαιώνεται η πρωτοβουλία του δασκάλου Ηλία Κανετούνη, που ξεκίνησε δειλά δειλά και σήμερα αποτελεί πράγματι θεσμό.

Μην περιμένετε δυστυχώς πρόγραμμα των προβολών. Είπαμε, κάποια πράγματα αποτελούν μυστικό για τον έξω κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ιδέα,την υλοποιήση και την υπομονή όσων προσπάθησαν και προσπαθούν για την κινηματογραφική βραδιά.
Παρεπιπτόντως και οι δυο ταινίες που αναφέρεις ειναι καταπληκτικές!
Για την ολοκλήρωση του θεσμού απαιτείται και μια βραδιά για την βραβευση της καλύτερης ταινίας των δικών μας προβολών.

V.