17 Δεκ 2008

ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΧΩΔΕ: Υπάρχει Θεός!!!


Η πρώτη νίκη ενάντια στο Χωροταξικό του Τουρισμού

ΧΘες το λέγαμε και τολμούσαμε να αμφιβάλουμε για την ανώτερη δύναμη που θα σταμάταγε τον μέγα άσπιλο χωροτάκτη Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ (Πανωσήκωμα Εξοχικών ΧΩρίς Δράμι Ευθιξίας), την Αυτού Μεγαλειότητα Σουφλιά και τα γιουσουφλάκια του... Τελικά κάτι υπάρχει εκεί ψηλά...

Μετά από τη μαζική αντίδραση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων* (Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Mom, Greenpeace, WWF), κοινωνικών φορέων (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ, ΣΕΠΟΧ, ΣΑΔΑΣ, ΓΕΩΤΕΕ)*, πολιτικών κομμάτων και χιλιάδων πολιτών, το ΥΠΕΧΩΔΕ αιφνίδια χθες ανέβαλε επ’αόριστον την προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για το Χωροταξικό του Τουρισμού.

Ο αγώνας είναι δριμύς, τα συμφέροντα είναι τεράστια και οι πιέσεις προκειμένου να επιτραπεί μέσα από το Χωροταξικό η αλλεπάλληλη διάσπαρτη δόμηση τουριστικών χωριών σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά και στις ακτές με επιδότηση έως και 50% και πολλαπλάσια δόμηση από ότι επιτρεπόταν έως σήμερα θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Βοήθησε και εσύ να μην τσιμεντωθούν οι ακτές και τα νησιά μας

Υπόγραψε για την απόσυρση του Χωροταξικού:
http://www.diktioaigaiou.gr/contents/chorotaxiko.php?lang=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: