13 Σεπ 2008

Πατρίς, Θρησκεία, Μπίζνες





...Θα υπάρχουν βέβαια και στο Άγιον Ορος, όπως και στον έξω κόσμο, άνθρωποι πνευματικοί που όταν ακούνε για τα πετεινά του ουρανού, για τους δύο χιτώνες ή για την ανοησία να θησαυρίζουμε θησαυρούς της γης δεν θα ζορίζονται για να μην ξεσπάσουν σε γέλια. Αν είναι λίγοι ή πολλοί, ένας Θεός το ξέρει.

Αυτό που εμείς ξέρουμε μέσα στη θνητότητά μας, αυτό που (ξανα)βλέπουμε τούτες τις μέρες, είναι ότι το επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει παραρτήματα ακόμα και μέσα στο λεγόμενο Περιβόλι της Παναγίας. Σε οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες προσευχή και οχτώ ώρες ύπνο μοιράζεται εκεί το εικοσιτετράωρο, εκ παραδόσεως, για κάποιους ηγούμενους όμως παραδόσεις όπως αυτή είναι γράμμα κενό, όπως και οι Γραφές γενικότερα και οι αυστηρές εντολές τους. Προσεύχονται βέβαια, και παραπάνω από οχτάωρο, όχι όμως υπέρ ευκρασίας αέρων και ευφορίας των καρπών της γης αλλά υπέρ εμπορίας αγροτεμαχίων, όχι υπέρ πλεόντων και οδοιπορούντων αλλά υπέρ τοκιζόντων και οικοδομούντων.

Από το παλιό τρίπτυχο της βαριά υποκριτικής εθνικοφροσύνης μας, «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», που το χάραζαν στο μυαλουδάκι μας σχολεία, κατηχητικά και στρατός, διαπιστώνουμε τώρα, όχι πάντως με ιδιαίτερη έκπληξη, ότι η πατρίς και η θρησκεία, έτσι όπως εμψυχώνονται από πρόσωπα υψηλά, έχουν ιδιαίτερη έφεση στο επιχειρείν.

Μπίζνες οι υπουργοί (οι οποίοι μάλιστα επικαλούνται τις ανάγκες του τρίτου σκέλους του τριπτύχου, της οικογένειας δηλαδή, για να δικαιολογήσουν τα πεπραγμένα τους), μπίζνες και οι ηγούμενοι, προφανώς για να μην αφήσουν τους μητροπολίτες μόνους τους στο παιχνίδι της αγοράς. Μπαινοβγαίνοντας από τα παραθυράκια της πιο σύγχρονης νομοθεσίας ή εκμεταλλευόμενοι βυζαντινά χρυσόβουλλα και κιτάπια της Τουρκοκρατίας, οι πολιτικοί και θρησκευτικοί μας ταγοί (ο Θεός να τους κάνει) εμπορεύονται, φοροδιαφεύγουν ανενδοίαστα και αναιδώς, πλουτίζουν, ανταλλάσσουν λίμνες με ολυμπιακά χωριά, δίνουν εν πάση περιπτώσει το καλό παράδειγμα της χρηστότητας, της αρετής, της ολιγάρκειας...

(το υπόλοιπο κείμενο θα το βρείτε εδώ)

(Παρεπιπτόντως στα links δεξιά υπάρχει η καθημερινή εκπομπή του αντιπάριου Τζιμάκου στον CITY 99,5)


Οι μοναχοί το 1430 παίξανε την άλωση της Πόλης στάνταρ άσο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα κύρίες μου και κύριοι,
προφητικός αποδείχθηκα όταν έγραψα σε παλαιότερο σχόλιο (βλ. θέμα με τραγικό τροχαίο) ότι θα επανέλθω με κάποια σχόλια για τους επί χρήμασι εκπροσώπους του θεού επί γης...το αρθράκι της καθημερινής σχεδόν με κάλυψε για το βατοπέδι και τα bussines plans του. όμως το ζήτημα έχει κι άλλο ψωμάκι...και είπα να ξεκινήσω με κανα δυό πράματα-ερωτήματα, που κατά καιρούς μου καρφώθηκαν στο φτωχό μου μυαλουδάκι και αμα βεριέστε μου λέτε: 1. πώς γίνεται οι εκπρόσωποι μιάς θρησκείας που η όλη φιλοσοφία της διαπνέεται από την ΑΓΑΠΗ, είναι παγκόσμια και έχει πιστούς σε όλον τον κόσμο, να σκάνε στα στρατόπεδα στις ορκομωσιες πχ και να ευλόγάνε τα...όπλα. τί δουλειά έχουνε οι παπάδες και ο χριστιανισμός με τα όπλα και το στρατό? όχι πείτε μου..
αυτά για την ώρα και θα επανέλθω.
ο ναυαγός της αντιπάρου

Ανώνυμος είπε...

Στα φορομπηχτικά νομοσχέδια δεν μας
πιάνει κανείς! Έχουμε μεγάλη εμπειρία από τότε που οι
παππούδες μας μαζεύανε λεφτά για τον σουλτάνο. Πα-
πάδες, εφοριακοί και κομματόσκυλα δουλεύουνε ρολόι
και συνεργάζονται με μεγάλη επιτυχία πάνω στου κασίδη
την καμπούρα. Βέβαια, κάποια στιγμή η καμπούρα γίνε-
ται κουμπούρα και μπαίνει κάποια τάξη, αλλά αυτά είναι
ψιλά γράμματα, αυτά που κόβει ο χασάπης της αντιπρο-
σωπευτικής δημοκρατίας.

τζιμακος στο πουστευε και μη ερευνα

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_4047.html

Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2008
Αλαβάνε,δώσε κάτι από την περιουσία σου και σε κανένα φτωχαδάκι
Ο Αλέκος Αλαβάμνος είναι ο πιο πλούσιος βουλευτής της χώρας. Και όμας μιλάει για οικόπεδα-φιλέτα, όταν αυτός έχει όλα τα...σαγανάκια! Γιατί δεν κάνει αυτό που λέει για τους άλλους; Ας παραχωρήσει κάποια ξενοδοχεία ή οικόπεδα για να μένουν άστεγοι. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ.Αλαβάνε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε εισοδήματα από

βουλευτική αποζημίωση 82.760,79 και από άλλες πηγές 34.709,36 ευρώ Μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης (14.000 ευρώ) διέθεσε ως ενίσχυση στο κόμμα του. Η σύζυγός του Αικατερίνη Χαραλαμπάκη δήλωσε εισόδημα 42.783,80 ευρώ. Δεν υπάρχει μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Αλαβάνου, πλην της απόρριψης νομής οικοπέδου 1.511 τμ στο Πασακρωτήρι Τήνου, στο οποίο είχε δικαίωμα 4,16%. Διατηρεί το ένα δωδέκατο ξενοδοχείου 1.293 τμ στην Παραλία Τήνου. Στα Δύο Χωριά Τήνου, οικόπεδο 951 τμ με οικία (1994-από 50% με τη σύζυγο). Στην Καζανόβα Τήνου, διαμέρισμα 61,70 τμ (1992). Μαζί με τη σύζυγό του, στον Πανέθυμο Χανίων αγροτεμάχιο έκτασης 5.000 τμ (1999), και στο Σαρακύνηγο Χανίων, αγροτεμάχιο 6.000 τμ (2004)

Η σύζυγός του κ. Αλαβάνου, Αικ. Χαραλαμπάκη κατέχει στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής οικία 190 τμ σε οικόπεδο 570 τμ (1973), στα Χανιά μία οικία 180 τμ (1994), στην Αθήνα ένα διαμέρισμα (50% πλήρης, 50% ψιλή κυριότητα) 84 τμ (1994), στον Πλατανιά Χανίων μία εξοχική κατοικία (25% πλήρης, 25% ψιλή κυριότητα) 150 τμ (1987), στο Ηράκλειο μία αποθήκη 35 τμ σε έκταση εδάφους 240 τμ (1998), στις Βρυξέλλες ένα διαμέρισμα 60 τμ (1996), στον Πανέθυμο Χανίων αγροτεμάχιο 11,8 στρ (1995).

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Αλαβάνου περιλαμβάνει μετοχές αξίας 60.019 ευρώ και της συζύγου του αξίας 27.743 ευρώ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται στα 452.600 ευρώ και της συζύγου του στα 62.400 ευρώ. Διαθέτει ένα ΙΧΕ 1400 κε (1995) και η σύζυγός του δύο ΙΧΕ 1400 κε (1989) και 1600 κε (2002).



Αναρτήθηκε από troktiko στις 9:10 πμ

Ανώνυμος είπε...

κυρίες μου και κύριοι καλημέρα,
είπα να συνεχίσω με τα των αγαπητών εκπροσώπων του Κυρίου επί γης, αλλά μου κέντρισε το ενδιοαφέρον το αρθράκι του φίλου naxiou. δηλαδή μου κέντρισε ελαφρώς το ενδιαφέρον. δηλαδή τελικά το μόνο ενδιαφέρον που έχει αυτό το αρθράκι είναι ότι σε γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. τις εποχές που όλοι οι δεξιοί, νεοδημοκράτες, αντιπασόκοι, αντιξερωγω, φιλελεύθεροι, νέοφιλελεύθεροι και δεν συμμαζεύεται σε καφενειακές ή καφενειακού τύπου συζητήσεις (που αν συνεδεύονται με κανα τσιπουράκι και χαβαλέ είναι μιά χαρά δηλαδή)
προέβαλαν περήφανοι επιχειρήματα τέτοιου, ως του φίλου naxiou, τύπου...αγαπητέ μου φίλε, ο Αλαβάνος και ο κάθε Αλαβάνος δεν στερείται την ιδιότητα του σοσιαλιστή επειδή δεν μοιράζει την περιουσία του στους φτωχούς. κανείς και ποτέ στην ιστόρία, ανάλυση και φιλοσοφία του σοσιαλισμού δεν είπε τέτοιο πράμα. μα ποτέ, αγαπητέ μου. το επιχείρημα αυτό είναι λίγο ως πολυ αφελές και άστο μωρέ. γιατί δείχνει, εκτός των άλλων, ότι κατηγορείς κάποιον ή τον ειρωνευεσαι ή τον ψέγεις, όπως θες πές το, χωρίς να τον ξέρεις, ουτε αυτόν, ούτε κυρίως αυτά που πιστεύει (αν τα πιστεύει κι αυτός βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). και σκασίλα μου εμένα για τον Αλαβάνο. αλλά μη λέμε κι ό,τι θέμε αδελφέ. Σου γνωρίζω τέλος (γιατί για να πω σου θυμίζω, δύσκολο το βλέπω...) ότι οι μεγαλύτεροι σοσιαλιστές ανα τους αιώνες, πχ. Μάρξ, ένγκελς, λένιν, Τσε κλπ, ων ούκ έστι αριθμός, ήταν πλούσιοι και αριστοκράτες. και κανείς δεν μοίρασε ποτέ την περιουσία του. και κανείς δεν τους το ζήτησε φίλε μου. και αυτό τους δίνει και μεγαλύτερη αξία αγαπητέ μου. εκτός αν υποστηρίζεις ότι ο λένιν δεν ήταν σοσιαλιστής, οπότε το μονο που απομένει είναι να σου ευχηθώ καλά ταξίδια, καλές θάλασσες και καλούς οίνους.
ευχάς
ο ναυαγός της αντιπάρου

Ανώνυμος είπε...

Symfwnw kai epafxanw

Ανώνυμος είπε...

μην ανησυχεις αγαπητε ναξιε
θα του τα παρουμε
ΑPIΣTOTEΛHΣ ΠAYΛIΔHΣ (Συνολικό εισόδημα 167.411,02 ευρώ)
Bουλευτική Aποζημίωση Φορολογητέο Ποσό: 43.641,24
Aφορολόγητο Ποσό: 64.608,78
Λοιπά Eισοδήματα: 59.161,00 Ο κ. Παυλίδης διαθέτει 34 ακίνητα από τα οποία τα τρία είναι στην Kω, το ένα στη Pόδο, 11 στη Aττική, ένα στη Σαλαμίνα και τα υπόλοιπα 20 βρίσκονται στην Aρκαδία ! Ο υπουργός Aιγαίου διαθέτει καταθέσεις στην Eθνική Tράπεζα και στην EUROBANK . Aναλυτικά οι καταθέσεις έχουν ως εξής: EΘNIKH TPAΠEZA : 6.363,54 ευρώ EUROBANK: 22.000 ευρώ O κ. Παυλίδης έχει στην κατοχή του τέσσερα αυτοκίνητα από τα οποία το ένα σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού αγοράστηκε το 1987 από τον OΔΔY. Tα υπόλοιπα οχήματα αγοράστηκαν το 1993 και το 1994.
ΥΓ.για οσους δεν γνωριζουν ο συναγωνιστης κατα δηλωση του
της κυρα μανετας
κανει μεταπτυχιακο πανω στο συριζα
του ευχομαι να το τελειωσει.
και ενα πρωινο συνθηματακι
ανατροπη και πεναλτι στη γκομενα απεναντι.

Ανώνυμος είπε...

κυρίες μου και κύριοι,
επανέρχομαι στα περί ιερέων (βοηθειά σας).
δηλαδή, ο κάθε ιερός ναός (όχι παρεκκλήσια, ξωκλήσια, κειθεκλήσια κλπ), δεν είναι μία εταιρία, μπίζνα, πομονοστ? μα εκεί που πάμε όλοι για να παντρευτούμε, βαφτίσουμε τα παιδιά μας, εκκλησιαστούμε, δεν πάμε στην έδρα μιας εταιρίας και μάλιστα ανώνυμης? δεν πληρώνετε στην είσοδο (κεριά)? δεν πληρώνετε "ό,τι θέλετε" τον ιερέα?, δεν σας κόβει απόδειξη ο λαβών (εσχάτως το κάνει και αν..)? δεν ρίχνετε τον όβολό σας στον περιφερόμενο δίσκο? η μητρόπολη που πατε δεν έχει ακίνητα? δεν τα μισθώνει? δεν έχει άλλους πόρους, πχ από δωρεές υπερηλίκων, που ήλπιζαν στο 90+ λεπτό του αγώνα να εξαγοράσουν τον παράδεισο? δεν λαμβάνει επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση, που τα λαμβάνει από άλλα ακίνητα και περιουσιακά της στοιχεία? αμα έχει μία εταιρία? ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ? αδυνατώ να το πιάσω...και δηλαδή, ρε ναυαγέ της αντιπάρου, πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες, πώς θα πληρωθούν οι μισθοί των παπάδων, της καθαρίστριας, το ρεύμα, νερό κλπ? μα έτσι φυσικά, όπως γίνεται έως τώρα...εγώ μαζι σας σεβάσμιοι ιερείς...εγώ θεωρώ ό,τι κάνετε απόλυτα φυσιολογικό. εγώ σας θεωρώ εταιρία και μπίζνα, άλλοι σας βγάζουν στις εφημεριδες...και μάλιστα μία από τις καλύτερες και πιο ασφαλείς σαν επένδυση, αφού στηρίζεστε στον αιώνιο φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο και το θάνατο. δηλαδή, κατ' αναλογία, είστε τόσο καλή μπίζνα, όσο η loreal λχ, που στηρίζεται στη ματαιοδοξία και στο φόβο της γυναίκας για τι γήρας...δεν πτωχεύετε ποτέ! εγώ μαζί σας! προτείνω μάλιστα να μπείτε στο χρηματιστήριο...μετοχή για long term investment...θραύση θα κάνετε...
ευχάς!
ο ναυαγός της αντιπάρου