25 Ιουλ 2008

Πρόσκληση για μια νέα μεταπολίτευση




ΟΙ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

(αν και μακροσκελή αξίζουν μιας ανάγνωσης)
Ευχαριστούμε το φίλο Σ.Τ. που μας ανέδειξε το θέμα


Οι Έλληνες πολίτες, που υπογράφουμε αυτήν την διακήρυξη, εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι οι σημερινές κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας:
  • Έχουν παύσει να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις αξίες του ελληνικού λαού, με τους αγώνες και το αγωνιστικό φρόνημα του οποίου αποκαταστάθηκε το 1974 το δημοκρατικό μας πολίτευμα,
  • Βρίσκονται σε κατάσταση ηθικής και πολιτικής σήψης,
  • Έχουν εξελιχθεί σε πελατειακή ολιγαρχία τριτοκοσμικού τύπου, με κύρια χαρακτηριστικά την οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, την ημετεροκρατία, την συναλλαγή και την ιδιοτέλεια,
  • Όχι απλώς αδυνατούν να επιλύσουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν είναι σε θέση ούτε καν να διεκπεραιώσουν την στοιχειώδη διαχείριση των κοινών,
  • Έχουν αποκοπεί από τα δυναμικά και προοδευτικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και δεν εκφράζουν παρά μόνον τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους,
  • Έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης, όπως αποδεικνύεται από τα πρωτοφανή ποσοστά απόρριψης του κομματικού συστήματος σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις,
  • Επιβιώνουν μόνον λόγω της δύναμης της αδράνειας και διότι δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Τα σημερινά πολιτικά κόμματα, μικρά και μεγάλα, εκφράζουν λογικές του παρελθόντος και αδυνατούν να συλλάβουν τις ανάγκες και τα προβλήματα του σήμερα. Η δομή, η λειτουργία και η νοοτροπία τους υστερούν δραματικά σε σχέση με την διεθνή πραγματικότητα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη τους είναι κατά κανόνα προϊόντα κομματικών φυτωρίων και μηχανισμών και δεν έχουν προκύψει από την σκληρή πραγματικότητα της εργασίας και της βιοπάλης ούτε μέσα από την κοινωνική προσφορα. Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκαν πολιτικά σε περιβάλλοντα όπου η συνδιαλλαγή θεωρείται αυτονόητη και η διαφθορά όρος αναπαραγωγής του συστήματος εξουσίας.

Σήμερα, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, με κυριότερα: την καταλυτική οικολογική καταστροφή και την διαρκή ανάδειξη νέων απειλών, όπως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής ή οι αλλεπάλληλες διατροφικές κρίσεις, την εντεινόμενη νέα φτώχεια, που απειλεί τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους νέους της «γενιάς των 700 ευρώ», τη μεγάλης έκτασης εγκληματικότητα, την εγκληματική οδική ανασφάλεια, την αποσύνθεση της δημόσιας παιδείας, του συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας, τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, την απειλητική για το βιοτικό επίπεδο τροπή που έχει λάβει η πορεία της οικονομίας, την ασφυκτική κοινωνικοοικονομική πίεση που υφίστανται οι Ελληνίδες, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή υπογεννητικότητα, η οποία υπονομεύει την προοπτική ύπαρξης έστω και του μισού πληθυσμού της χώρας τον 22ο αιώνα, συνδυάζονται με την εξαιρετικά επικίνδυνη διεθνή και περιφερειακή αστάθεια, υπονομεύουν τις ίδιες τις προϋποθέσεις της συλλογικής μας επιβίωσης και απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις. Λύσεις τις οποίες το σημερινό καταρρέον κομματικό σύστημα αδυνατεί να δώσει.

Σ' αυτό το κλίμα, οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις για εξαγορές συνειδήσεων και χρηματισμό πολιτικών προσώπων και κομμάτων και η ανάδειξη της διαφθοράς ως εθιμικού και γενικευμένου όρου λειτουργίας της πολιτικής διαδικασίας αποτελούν πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, που αντιμετωπίζει το φάσμα της επερχόμενης σοβαρής οικονομικής κρίσης, πλήγμα στην λειτουργία της δημοκρατίας και απιστία στο δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα, δημιουργούν κλίμα πολιτικής αστάθειας, που εγκυμονεί κινδύνους αποσταθεροποίησης, ανάπτυξης ακραίων πολιτικών τάσεων και ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών.


Οι υπογράφοντες:

  • Θεωρούμε ότι η ηθική έκπτωση και η πολιτική χρεωκοπία των σημερινών πολιτικών σχηματισμών μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον από την κοινωνία των πολιτών και μέσω της προσφυγής στην πρωτοβουλία και στον πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών, όπως επιτάσσει η ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος,
  • Ζητούμε την πολιτική καταδίκη όσων πολιτικών σχηματισμών και μεμονωμένων προσώπων αποδειχθεί δικαστικά ότι χρηματοδοτήθηκαν παρανόμως από ιδιωτικές εταιρείες με αντάλλαγμα συμβάσεις ασύμφορες για το ελληνικό κράτος.
  • Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και απαιτούμε την επιστροφή των χρημάτων στο δημόσιο ταμείο και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
  • Ζητούμε την εφαρμογή των μη εφαρμοζομένων νόμων αλλά και τη θέσπιση θεσμών που να εγγυώνται την διαφάνεια, την εντιμότητα και την αποτροπή των νοσηρών και ποινικά κολάσιμων φαινομένων στον χώρο της πολιτικής. Επίσης θεωρούμε απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της ευρείας, διαρκούς και άμεσης συμμετοχής των πολιτών στην διακυβέρνηση της χώρας, όπως η κατάργηση της οικογενειοκρατίας, ο διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, η ανακλητότητα των αξιωματούχων, η δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για διενέργεια δημοψηφίσματος, η εφαρμογή του πόθεν έσχες στους πολιτικούς, η κατάργηση των απαράδεκτων προνομίων των βουλευτών και του ισχύοντος αντισυνταγματικού νόμου περί ευθύνης υπουργών, η δημοσιοποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών κ.ά.
  • Καλούμε τους δημιουργικούς και σκληρά εργαζόμενους πολίτες, τους βιοπαλαιστές, τους επιστήμονες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους αγρότες, τους εργάτες και κυρίως τη νεολαία να εγκαταλείψουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς σχηματισμούς, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη τους και να αναλάβουν την αναπαλλοτρίωτη δημοκρατική ευθύνη τους.
  • Απευθύνουμε πρόσκληση για την άμεση δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών, με κοινό παρονομαστή την υπευθυνότητα και την εντιμότητα, αποτελούμενων από πρόσωπα εκτός του σημερινού φθαρμένου κομματικού δυναμικού, πρόσωπα με παιδεία, όραμα, επαγγελματική εμπειρία και ικανότητα, που να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών.
  • Ζητούμε από τις κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη διανόηση, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και την ομογένεια να στηρίξουν την προσπάθεια ριζικής πολιτικής αναμόρφωσης και αναγέννησης της χώρας, διότι το μέλλον είναι κοινό για όλους. Μπορεί οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις να μην διαθέτουν άλλες εφεδρείες, αλλά η κοινωνία διαθέτει.

Οραματιζόμαστε:

  • Ένα ελληνικό κράτος αξιοκρατικό και λειτουργικό, με διεθνές κύρος, σύγχρονο, εξυπηρετικό και φιλικό προς τον πολίτη, με στελέχη πεπαιδευμένα, ικανά και έντιμα.
  • Μια κοινωνία δημιουργική, παραγωγό πολιτισμού αντάξιου της ιστορικής κληρονομιάς μας.
  • Μία εθνική οικονομία διεθνώς ανταγωνιστική, που να στηρίζεται στις αρχές της αειφορίας και της αλληλεγγύης.
  • Πολιτικές δυνάμεις που θα συγκεντρώνουν τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας, ικανές να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα της εποχής μας.
  • Μια Δημοκρατία των Πολιτών, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ακμής.

Η ομάδα πρωτοβουλίας θα συνεχίσει τη συλλογή υπογραφών μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2008, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτών που έχουν αντίστοιχους προβληματισμούς. Όποιος επιθυμεί να υπογράψει μπορεί να στέλνει e-mail στη διεύθυνση: metapolitefsi@gmail.com ή info@ppol.gr, fax στο 210 6142769 ή να αφήνει μήνυμα στην τηλεφωνική θυρίδα 210 6812723. Παράκληση, στην κοινοποίηση της υποστήριξης να αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο η ιδιότητα και (προαιρετικά) κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας


Πηγή: http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=4397

Όλο το θέμα ανακινήθηκε από το σοβαρό άρθρο
Q&A: η νέα μεταπολίτευση / του Νίκου Ράπτη
http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=4342



και δημοσιοποιήθηκε από το άρθρο του Χ. Γιανναρά
http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_20/07/2008_278353



ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΑΣ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ:

http://parianostypos.blogspot.com/2008/07/blog-post_2599.html

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΕΣ ,

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΘΕΡΕΤΡΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ;

ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ , ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ (ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ , ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΣΤΟ "ΧΑΡΤΙ" ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΡΑΚΑ "ARMANI" ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΑΝΕ.............

(ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΦΘΕΡΟ)

Ανώνυμος είπε...

για να βοηθησω τον νεμεση στη βαθια κοινωνιολογικη αναλυση της αντιπαρου
μαγκας ετυμολογια απο τη μαγκα

Η Μάγκα ήταν ομάδα ή μονάδα άτακτου στρατού κατά την επανάσταση του 1821.

Το όνομα φέρεται ως αλβανικής πιθανότερα προέλευσης που σήμαινε ομάδα οπλοφόρων που δεν την αποτελούσαν μέλη της ίδιας οικογένειας όπως η "φάρα". Έτσι, κατ΄ απομίμηση αυτής, με την έκρηξη της Επανάστασης και πριν τη σύσταση του Τακτικού στρατού, τα άτακτα συγκροτημένα στρατιωτικά σώματα των Ελλήνων αρχηγών δημιούργησαν ιδιαίτερο στρατιωτικό οργανισμό με βάση τη μάγκα ως κατώτερη των μονάδων τους που αργότερα ονομάσθηκαν «δεκανείες». Δύο ή τρεις το πολύ «μάγκες» αποτελούσαν το μπουλούκι (Εικοσιπενταρχία). Ό αρχηγός της κάθε «μάγκας» ονομαζόταν «μαγκατζής» και ήταν υπαξιωματικός, ενώ ο αρχηγός του «Μπουλούκι» ονομαζόταν «Μουλουκτζής» και θεωρούνταν Αξιωματικός. Πολλές τέτοιες μονάδες αποτελούσαν ανεξάρτητο άτακτο στρατό το «Καπετανάτο» με αρχηγό τον «Καπετάνο».

Σε κάθε Μάγκα υπήρχαν 1 ή 2 «ψυχογιοί» (παίδες στρατού) οι οποίοι ήσαν επιφορτισμένοι με τη σημερινή όπως λέγεται διοικητική μέριμνα δηλαδή τη τροφοδοσία των μαχητών, ακόμα και μέσα στη μάχη, με εφόδια και τροφή, το ζύμωμα του ψωμιού, και άλλων περιορισμένων καθηκόντων.


για να δεις τη μαθαινουμε το χειμωνα
συνεχιζεται

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νέμεση,
φαντάζομαι ότι και συ αν ήθελες, θα μπορούσες να μείνεις στην Εκάλη ή στο Κολωνάκι, αλλά για λόγους ιδεολογικούς, προτιμάς να μένεις στα Πατήσια...
Επίσης φαντάζομαι ότι, η δουλειά σου σου επιτρέπει να κάθεσαι το χειμώνα, να παίζεις καμιά μπιρίμπα, να κάνεις ταξιδάκια και να φιλοσοφείς τη ζωή, αλλά πάλι για λόγους ιδεολογικούς, προτιμάς να δουλεύεις μεροκάματο στη φάμπρικα...
Επειδή αναφέρεις το Θεό, υποθέτω επίσης ότι είσαι και θεοσεβούμενος άνθρωπος και μήπως να συζητήσεις με τον πνευματικό σου στην εκκλησία κυρίως περί πλουτοκρατίας, επανάστασης και θανάσιμων αμαρτημάτων, όπως π.χ. ο φθόνος.
Από την άλλη, εγώ είμαι γέννημα – θρέμμα δυτικών προαστίων, αν κάποιος με χαρακτήριζε «πλουτοκρατία» θα έπεφτα κάτω από τα γέλια, όμως πηγαίνω με κάθε ευκαιρία στην Αντίπαρο και σε βεβαιώνω ότι ο αέρας που αναπνέω είναι εντελώς δωρεάν!
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι πλέον αναρωτιέμαι για το αν κάποιος που φοράει το σώβρακο του παππού του, δικαιούται να ομιλεί δια των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και λοιπών προβλημάτων, περισσότερο από τους υπόλοιπους, που ίσως να προτιμούν μια πιο μοντέρνα κάλυψη των ιδιωτικών τους μερών... Ρηξικέλευθη αυτή η θεωρία (και ουχί το σώβρακο του παππού).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΟΥ ΕΘΑΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 25/7/08.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ.........

Ανώνυμος είπε...

αντιπαρος το νησι θαυμα του αιγαιου
απο τοτε που αγοραστηκε απο δημοτες της εκαλης και του κολωνακιου οι ιθαγενεις του περνουν ζωη χαρισαμενη
δεν εχουν αγχος δεν χρωστανε σε τραπεζες απολαμβανουν τελεια εργα υποδομων αγοραζουν ακριβα ρουχα και ιδιαιτερα σωβρακα armani 200 ευροπουλα το κομματι η καταθλιψη ειναι αγνωστη λεξη κανουν πολυ sex
kai σχεδον καθε μερα αναβουν μια φωτια στο μεσο του νησιου και κανουν σπονδες στη θεα νεμεση
μετα ψιλομαστουρωμενοι καθονται
πανω στο ψιλοχεσμενο σωβρακο armani
kai φιλοσοφουν πανω στην ασκητικη
του καζαντζακη
ΠΙΣΤΕΥΩ Σ΄ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΚΡΙΤΑ, ΔΙΓΕΝΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΟ, ΠΑΣΧΟΝΤΑ, ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ, ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΤ΄ ΑΚΡΟΤΑΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΣ, ΤΙΣ ΟΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΑΤΕΣ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤ΄ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΡΙΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΥΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΥΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΑΡΥΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΑΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ· ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΑ ΠΗΓΗ ΦΥΤΩΝ, ΖΩΩΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑΤΕΝΙΟ ΑΛΩΝΙ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

"ΒΟΗΘΕΙΑ!" ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ. "ΒΟΗΘΕΙΑ!" ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΚΟΥΩ.

ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΟΛΕΣ, ΚΙ ΟΛΗ Η ΓΗΣ, ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟ, ΜΕ ΧΑΡΑ, ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ.

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΧΥΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: "ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ."

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΑΝ, ΣΜΙΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: "ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ."

ΚΑΙ ΤΡΙΣΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΓΟΥΝ, ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ, ΕΞΑΙΣΙΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΤΕΛΟΣ
συνεχιζεται

Ανώνυμος είπε...

τι ετραπη εις ατακτον φυγη η θεα νεμεση?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νέμεση,
Κατ’ αρχάς αν είχα τίτλο ευγενείας θα ήμουν πριγκίπισσα και όχι πρίγκιπας. Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον που νομίζεις ότι ξέρεις. Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις κ.λπ.
Δεύτερον, δε μπορώ να φανταστώ πώς σου έθαψα το σχόλιο... Τι εννοείς? Στο κατηγόρησα? Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Ή στο εξαφάνισα? Αφενός δεν μπορώ, αφετέρου μια χαρά το βλέπω.
Τρίτον, βιάζεσαι να καταλήξεις σε συμπεράσματα, που βολεύουν τις απόψεις σου...

Magos Gsisspor είπε...

Μπράβο στους ενθουσιώδεις επισκέπτες της Πάρου για τη σοβαρή επιχειρηματολογία που αντέταξαν στο post, κράζοντας και σκούζοντας με αισθήματα φθόνου και οργής για όλους αυτούς που ως γνωστό ευθύνονται για το μπλογκ αυτό (είπαμε: ο Σόρος, ο Ομπάμα, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Πανούσης, κ.α)και παραλείποντας να κάνουν έστω και ΕΝΑ σοβαρό σχόλιο για την πλέον σοβαρή πρόταση που ακούστηκε πρόσφατα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το πολυπληθές των σχολίων δε συνάδει απαραίτητα με την ποιότητα ενός άρθρου.

Ανώνυμος είπε...

Α) ΥΠΗΡΞΕ ΚΙ' ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ "ΕΤΑΦΗ" ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ.

Β) ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΥΠΕΡ ΜΟΥ.
ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ή ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΙ Ή ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΙΝΕΡΝΕΤΙΚΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ.

Γ) ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΑΣ , ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Nemesis ade na spaseis kanena kefali, opos dilones htes, kai min erhese twra na to paixeis dimokratis,an de patas to sent, i de vazeis ton kwdiko mesa sto koutaki logiko einai na min dimosievete to post sou, kaneis de se fimwnei edw mesa, mila elefthera, alla edw mesa de tha vreis lisei, kalitera na miliseis me kapion idiko...:-)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζετε ότι παρεξηγήθηκε παιδιά ο Δημήτρης? Λάθος, αφορμή του δώσατε να εκφράσειi τον συντηρητισμό του. Γνήσιος εκφραστής του κατεστημένου είναι. Αλλά που να καταλάβει με τον συντηρητισμό που τον διακατέχει από σάτιρα . . . . . . .Είχαμε κομματόσκυλα στην Πάρο τώρα αποκτήσαμε και εισαγωγής.Άκου τώρα πράγματα, στη Πάρο ο γραφικός για να μη πω αλλιώς Γεωργιάδης θα λέει ότι έχει ομοϊδεάτες, αυτό κι’αν είναι προσβολή.

Ανώνυμος είπε...

Απ’ ότι βλέπω παιδιά, γνωρίζεστε καλά μεταξύ σας. Υποψιάζομαι ότι όταν θα συναντιέστε τυχαία, θ’ αλλάζετε δρόμο... Εγώ πάλι, απλά περαστική, δεν ξέρω ποιος είναι ποιος και τι πρεσβεύει. Παρακολουθώ όμως το blog, το οποίο σε γενικές γραμμές εκφράζει και δικές μου απόψεις και σκέψεις.
Εφόσον όμως κάποιος γνωρίζει ήδη ότι δε θέλει να συμφωνήσει ή να βρει κοινό τόπο συζήτησης με τον οποιοδήποτε εκφράζεται μέσα από ένα blog, υπάρχει μόνο ένας λόγος για να μπαίνει στον κόπο να το παρακολουθεί: για να τα χώνει και να βγάζει το απωθημένο του. Και φυσικά, όταν κάποιος χώνει και προσβάλλει, δεν μπορεί μετά να έχει την απαίτηση να του στρώνουν κόκκινο χαλί και να τον περιμένουν με αγωνία και λαχτάρα για το επόμενο χώσιμο. Και αν σε κάποιον δεν του γουστάρει ο blogger της διπλανής του πόρτας, οι θέσεις του, οι απόψεις του ή το σώβρακό του, σε τελική ανάλυση μπορεί πολύ απλά να μην ασχολείται μ’ αυτόν!
Τα blogs δεν είναι ούτε βουλή, ούτε συνεδρίαση της κοινότητας, ούτε δικαστήριο για να είναι ο κόσμος υποχρεωμένος να πηγαίνει για να μαλλιοτραβιέται και να ψάχνει το δίκιο του.

Magos Gsisspor είπε...

Ακριβώς έτσι είναι φίλη ανώνυμη. Δεν μπορούμε να καταλύσουμε την ελευθερία του λόγου.

Ούτε βέβαια να συκοφαντούμε.
Το antiparos-blog δεν έχει ασχοληθεί με τέτοιες πρακτικές, ούτε πρόκειται, αντίθετα διεκδικεί ένα υψηλο επίπεδο για το οποίο και έχει ήδη λάβει εύσημα από ανώτερες επικοινωνιακές περσόνες από αυτές που φωνάζουν απέναντι.

Για όσους θεωρούν βλάσφημο το άρθρο για τον Μητροπολίτη θα ναι καλύτερα να μην ξαναεπισκεφθούν το μπλογκ αφού τους προκαλεί ναυτία. Όπως κάποιοι άλλοι αποφεύγουν να επισκέπτονται τα πάμπολλα εθνικιστικά μπλογκς που βρίθουν στο ελληνικό διαδίκτυο και εκφράζουν απόψεις ακραίες ίσως αλλά όχι απαγορεύσιμες.

Πάντως θα ταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι ακριβώς βλάσφημο αναφέρθηκε στο επίμαχο άρθρο γιατί ως τώρα μόνο γενικές κατάρες ακούγονται. Κατά την προσωπική μου άποψη δε οι μομφές απευθύνθηκαν πρώτιστα στους πολιτικούς και στην κοσμική διάσταση του κλήρου. Αλλά είπαμε: κι έτσι να μην είναι στο μυαλό κάποιου δεν δικαιούται να κανιβαλίζει.

Νέμεσις η δική σου νέμεσις δεν είναι το antiparos-blog για να σου διαγράψει άρθρα που ποτέ δεν καταχωρήθηκαν, αλλά η δική σου πορεία, όπως κατατίθεται ένθεν κακείθεν.

5 pink flowers είπε...

endiaferousa kai symvoliki i eikonografisi sto post..voitha sti "ygii" kykloforia,anagnosi kai antallagi apopseon sti blogosfaira..ta efora nisia tis opoias episkeptomaste..asxeta me ton topo katoikias kai katagogis

Magos Gsisspor είπε...

Ευχαριστούμε κ. Ρικάκη αν είστε όντως εσείς. Προσυπογράφοντας τη διακήρυξη δίνουμε τα εχέγγυα για ένα καλύτερο αύριο.
Ακόμα κι αν αυτή η πρόταση πέσει στο κενό είναι φανερό πως κάτι αλλάζει στον αχανή ορίζοντα των φθαρτών πολιτικών και της αποφορίζουσας χώρας.
Είστε φυσικά ευπρόσδεκτη για κάθε παρέμβαση στο μέλλον και βέβαια αν ποτέ βρεθείτε στο νησί μας ίσως να τα πούμε κι από κοντά