10 Ιουλ 2008

τα μέτρα αποδίδουν - κάτοικοι καμήλες Νο.2


ΑΙΤΗΣΗ κατοίκων Αντιπάρου


Αντίπαρος 23-07-2004

ΠΡΟΣ

την Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου

ΘΕΜΑ : επέκταση δικτύου ύδρευσης εκτός οικισμού.

Κύρια Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι,

Έχουμε θορυβηθεί ιδιαίτερα με την πρόθεση σας να επεκτείνετε το δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας και να υδροδοτήσετε έτσι κατοικίες

που βρίσκονται εκτός του χωριού.

Το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό είναι γνωστό ότι είναι πολύτιμο και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αντιπάρου.

Το χωριό μας για πολλά χρόνια στο παρελθόν έχει υποφέρει από τα υφάλμυρα νερά της γεώτρησης του Συρίγου, όταν δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα υδροδότησης, με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τους κατοίκους από την καταστροφή οικιακών και επαγγελματικών συσκευών, δικτύων ύδρευσης κ.λπ., λόγω της ποιότητας του νερού.

Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, το χωριό υδρεύεται με καλής σχετικά ποιότητας νερό και χωρίς να υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος.

Πιστεύουμε, όμως, ότι για να έχουμε και στο μέλλον αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να περιφρουρήσουμε τα υδάτινα αποθέματα του νησιού μας.

Η επέκταση του δικτύου ύδρευσης σήμερα για την υδροδότηση κάποιων κατοικιών, ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση και άλλων ανάλογων αιτημάτων στο μέλλον και μάλιστα για αλόγιστες χρήσεις, όπως ποτίσματα και πλήρωση πισινών.

Θεωρούμε ότι η επέκταση του δικτύου ύδρευσης εκτός του χωριού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η Αντίπαρος πολύ σύντομα στα προβλήματα του παρελθόντος.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να απορρίψετε κάθε σχετική πρόταση επέκτασης του δικτύου.

Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων και τοπικών φορέων


Ευτυχώς οι παρακλήσεις των απερίσκεπτων ιθαγενών δεν εισακούστηκαν. Νέες επεκτάσεις έγιναν, νέες πισίνες χτίστηκαν, προκειμένου να είμαστε σε θέση να υπερηφανευόμαστε για το θεραπευτικό θαλασσσόνερο του δικτύου, αλλά και τη θαυμαστή αντοχή των κατοίκων, χαλκευμένη μέσα στο χρόνο από τις προσεγμένες πολιτικές επιλογές.

κύριοι μεγαλοϊιδιοκτήτες μη διστάσετε - ελάτε να χτίσετε την πισινούλα σας εδώ, στο νησί με τα άφθονα τρεχούμενα νερά


κι ένα πρόσφατο άρθρο για τη λειψυδρία στα νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: