30 Μαΐ 2008

Εκστρατεία καθαρισμού του βυθού στο λιμάνι - πράξη 2η

Αυτή τη φορά η συμμετοχή ήταν πιο ικανοποιητική και η προσπάθεια αποδοτικότερη. Το βραβείο του αρχιρυπαντή παίρνει αυτός που πέταξε στο λιμάνι τη ρόδα από τρακτέρ (!!!).

Τα συλλεχθέντα απορρίματα παρέμειναν σε κοινή θέα προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό μέχρι το επόμενο απόγευμα, οπότε και περισυλλέχθηκαν από υπαλλήλους της Κοινότητας.








Η Τοπική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου- ΜΕΑΣ Ωλίαρος ευχαριστούν όλους τους εθελοντές και τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία τους και κλείνουν ραντεβού για τα επόμενα έτη, γνωρίζοντας ότι η διατήρηση καθαρών των δημοσίων χώρων και του περιβάλλοντος είναι άπιαστος ακόμα στόχος.



Η τελευταία φωτογραφία που παραθέτουμε είναι από την περασμένη δεκαετία, απλά για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο: οι σημαντικές παρεμβάσεις στον πληθυσμό είναι χρονοβόρες γιατί είναι κυρίως ζήτημα παιδείας, με την ευρύτερη έννοια του όρου.



3 σχόλια:

neoinileias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Magos Gsisspor είπε...

Η επίσκεψη σε ιστολόγια για διαφήμιση του ιστολογίου σας και μόνο δεν σας τιμά. Για τους τύπους και μόνο θα ήταν καλό όποτε το κάνετε να αφήνετε και κανένα εποικοδομητικό σχόλιο, αφού είστε τόσο κοινωνικά ανήσυχοι.

Το σχόλιο του NEOI.N.HLEIAS θα διαγραφεί, όπως και κάθε σχόλιο στο μέλλον που αγυρτάζει με κάθε τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία του καθαρισμού στο Λιμάνι της Αντιπάρου.

Θα συμφωνήσω - δυστυχώς - ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών στη βάση του είναι θέμα παιδείας και δεν λύνεται με τοπικούς καθαρισμούς.
Ευελπιστούμε όμως όλοι ότι μέσα από τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιούμε τους γύρω μας και ίσως -αργά αλλά σταθερά- αλλάξουν οι καθημερινές μας πρακτικές και προσέχουμε πολύ περισσότερο που αφήνουμε ή πετάμε τα σκουπίδια μας.

Σε δεύτερο χρόνο ίσως σκεφτούμε κι ένα βήμα παραπέρα ότι πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερο, παράγοντας έτσι λιγότερα σκουπίδια, γιατί όλα τελικά έχουν ένα κόστος.

Να σας παραπέμψω στον ακόλουθο χρήσιμο σύνδεσμο που ίσως βοηθήσει τους αυτοδύτες που λαμβάνουν μέρος στον καθαρισμό να ξεχωρίσουν ποια σκουπίδια πρέπει να αφαιρούν από τον βυθό και ποιά έχουν πλέον ενσωματωθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον και δεν πρέπει να αφαιρούνται:
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=456

Επίσης, ως μέλος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών ΤΗΘΥΣ σας προσκαλώ να μας ενημερώσετε έγκαιρα στον επόμενο καθαρισμό που θα διοργανώσετε για να δούμε αν και πως μπορούμε να συνεισφέρουμε κι εμείς στην προσπάθειά σας (tethys@scubadive.gr).

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Φοίβος Βιλανάκης