26 Ιουν 2012

Οι Χάρλευ στην Αντίπαρο; Ευχαριστούμε που δεν θα κάνετε Burnout…

Clipboard02
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Harley Davidson lub διαβάζει κανείς την παρακάτω οδηγία προς τους Χαρλεάδες μηχανόβιους επισκέπτες της Αντιπάρου:

“θα σας παρακαλέσουμε να αποφύγετε τα Burnout στον χώρο της πλατείας,στον οποίο για 1η φορά ο Δήμος δίνει ειδική άδεια,και για τις 2 μέρες, με την σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτών του. Παρακαλούμε  σεβαστείτε το...”

398340_316961838373949_1769198830_n

Από ό,τι μπορεί να καταλάβει κάποιος λοιπόν, ο Δήμος έδωσε ειδική άδεια –σύμφωνα με το ΔΣ της Λέσχης- για να εισέλθουν οι μηχανές στον πεζόδρομο του χωριού μας, και μάλιστα δύο φορές, μία το βράδυ της Παρασκευής και μία ακόμα το επόμενο βράδυ. Αυτό τουλάχιστον εξηγεί το λόγο που ακόμα δεν έχουν σηκωθεί οι μπάρες, αυτές που κόστισαν 12000 ευρώ και ήδη σπάνε, πριν καν λειτουργήσουν (και αποδείξουν τη ματαιοπονία του όλου εγχειρήματος): θα παραμείνουν όρθιες για να βρουν οι μηχανές δρόμο ορθάνοιχτο προς τον πεζόδρομο, ώστε να τους υποδεχτεί το αλαλάζον πλήθος του πεζοδρόμου, γαλουχημένο εδώ και χρόνια με παράνομες και παλικαρίσιες διελεύσεις.

Αναρωτιέται κανείς ποιος προσβάλλει ποιον: η Λέσχη το Δήμο για μία απίστευτη δήθεν άδεια, δηλαδή να διέλθουν και να παρκάρουν οι Harley στην πλατεία; Ο Δήμος τον εαυτό του για το υποθετικό σενάριο να διέρχονται μηχανές εν μέσω τραπεζοκαθισμάτων, πεζών, παιδιών και καροτσιών; Ο Δήμος τους πολίτες που έδωσαν δήθεν τη σύμφωνη γνώμη τους για κάτι τέτοιο, τόσο εξόφθαλμα προκλητικό;Aegean2012-1024x776

Μέχρι την Παρασκευή ας πρυτανεύσει η λογική. Υπάρχει ένα μικρό αλλά με όμορφη θέα οδικό δίκτυο μέχρι τον Άη Γιώργη που μπορούν να το κάνουν πάνω κάτω με τις πλουμιστές ροκ μηχανές τους όλη μέρα. Η παρουσία τους συνδέει με όμορφο τρόπο το ροκ παρελθόν του νησιού με τη μετάλλαξη του σε κάτι πιο ευτελές (νησί των VIPS, μικρή Μύκονος, και άλλα), αλλά ως εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε τον πεζόδρομο βορά στα ντεσιμπέλ και την ήρεμη αγριάδα των Harley.

Εκτός αν συμφωνούμε πράγματι όλοι οι δημότες, οπότε δικαίως παραχώρησε ο Δήμος τον –δικό μας, ολονών μας- δημόσιο χώρο της πλατείας. Στην τελευταία περίπτωση, μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο και μέσα από το Κάστρο, προκειμένου να κάνουν το Burnout εκεί.

Και για όποιον δεν ξέρει τι είναι το Burnout ας δει παρακάτω:

Αγαπητοί αναβάτες της Λέσχης ευχαριστούμε που δεν θα κάνετε Burnout στην πλατεία, κατά τ’ άλλα σας περιμένουμε στο λιμάνι να ανεβούμε όλοι μαζί με τα πόδια μας τον χιλιοβιασμένο πεζόδρομο. Και το πεζό έχει τη ροκ πλευρά του.

Μέχρι να αποδειχτεί αν υπάρχει πάντως τέτοια “άδεια” από το Δήμο, που ασφαλώς αποτελεί τουλάχιστον καπήλευση της συμμετοχικής δημοκρατίας, ας είμαστε επιφυλακτικοί. Και με διάθεση χιούμορ.

Τι πιστεύετε όλοι εσείς που διαβάζετε και κρίνετε; Είναι υπερβολή να αντιδρά κανείς στη διέλευση των μηχανών διά του πεζοδρόμου με μία “άδεια” από το Δήμο και τη “σύμφωνη γνώμη” των δημοτών; Ή μήπως όχι;

25 Ιουν 2012

Άδειες τσέπες, γεμάτες ψυχές

image001

Αξίζει την προσοχή μας και την υποστήριξη όλων μας. Τέτοιες προσπάθειες επωάζουν σε κάθε γενιά ερασιτέχνες μουσικούς.

Αύριο Τρίτη στις 7.30μμ στο Δημοτικό Σχολείο το συγκρότημα των εφήβων με το επίκαιρο όνομα θα παίξει αγαπημένα κομμάτια.

Διαβάστε τη συνέντευξή τους στον περυσινό Ωφλίαρο: http://issuu.com/ofliaros/docs/ofliaros_4_issuu_150dpi

24 Ιουν 2012

Διάπλους Πάρου Αντιπάρου 2012



diaplous[7][5]_thumb[2]Ξεκίνησε από μια ιδέα πριν 4 χρόνια σε μια παρέα στο Yannis Place  και εξελίχθηκε σε θεσμό του καλοκαιριού στο νησί. Κάθε χρόνο ο διάπλους Πάρου - Αντιπάρου κερδίζει σε αξία, δημοτικότητα και συμμετοχή. Φέτος, πέμπτη χρονιά που διοργανώνεται, (συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου και του Δήμου Αντιπάρου), φιλοδοξεί να κερδίσει και πάλι τις θετικές εντυπώσεις.

Διάπλους Κολύμβησης Πούντα-Αντίπαρος
7 Ιουλίου στις 18:00
Απόσταση: 1.453 μέτρα
(χωρίς περιορισμό στο στυλ κολύμβησης,
τα βοηθήματα –μάσκες, αναπνευστήρες, βατραχοπέδιλα, κλπ-
επιτρέπονται μεν, εκτός συναγωνισμού δε)
Πληροφορίες για συμμετοχή:
anael@otenet.gr
Τηλ. 6977/991537
Συνδιοργάνωση:
Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου και Δήμος Αντιπάρου
Η περυσινή σελίδα του Διάπλου στο facebook και η φετινή
 
 


Θυμηθείτε τους προηγούμενους 4 αγώνες:
Διάπλους 2008
Διάπλους 2009
Διάπλους 2010

Διάπλους 2011

 

ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2008

diaplous11

ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2009

DSC008641024x768

ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2010

bgfv (Large)[3]

ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2011

IMG_5108Large[4]

23 Ιουν 2012

Ο τρώσας και ιάσεται…

 

ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕtrwsas

6 Ιουν 2012

Ακόμα κι η προπαγάνδα θέλει τέχνη

Πλέον μπορούν και οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες να της γυρίσουν την πλάτη, αν δεν το έχουν ήδη κάνει με τον ανεκδιήγητα αναξιόπιστο ηγέτη της, τις ανίερες συμμαχίες του και τον επικίνδυνο συρφετό που έχει μαζέψει. Δεν είναι υπερβολή η επωδός “ντροπή” σε όσους στέκονται πλάι στον κάθε Μιχελάκη που επισκέπτεται το νησί μας. Κι όμως, υπάρχουν ακόμα πολίτες που έχουν δεξιό DNA και αρνούνται να δεχτούν ότι οι βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα σε πολλά άλλα, υπερψήφισαν το Μνημόνιο, μη έχοντας κι αυτοί οι δύσμοιροι την ευκαιρία να το διαβάσουν, ότι κι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για το πολύχρονο μεταπολιτευτικό μερίδιο της καταστροφής που αντιστοιχεί στη χώρα μας (γιατί το μεγαλύτερο μερίδιο δεν είναι ελληνικής προέλευσης, κι αυτό πλέον μόνο οι δημοσιογράφοι του ΜΕΓΚΑ και του ΣΚΑΙ το παραβλέπουν) και αρκετά ακόμα, που δεν αξίζουν να αναπτυχθούν εδώ.

 

Το σκηνικό ας τοποθετηθεί λοιπόν σε ένα άθλιο σχολείο, όπως στο Νίγηρα, με τρεις μαθητές στριμωγμένους σε κάθε σαρακοφαγωμένο θρανίο. Αντί για έπιπλα ΙΚΕΑ ας βάλουν μια σημαία της Γερμανίας κι αντί για clean-cut γαλάζια παιδάκια ας  βάλουν μερικά βρώμικα και πεινασμένα παλιόπαιδα, σαν τα 85 του Λαυρίου. Τότε θα μπορεί να γίνει ο εξής διάλογος:

(δάσκαλος)-Κάποτε παιδιά μου, πολλά χρόνια πριν και λίγο πριν διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπήρχε η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ιρλανδία, και η Ελλάδα, χώρες τεμπέλικες, ανάξιες, και με πολλά ελαττώματα ακόμα. Κυριότερο; ακολούθησαν κάποιον λαοπλάνους αριστερούς πολιτικούς και έφυγαν από το τότε νόμισμα, το ευρώ.

(μαθητής)-Γιατί κύριε;

(δάσκαλος)-Γιατί είχαν αυτοκτονήσει μόνο στην Ελλάδα πάνω από 2000 πολίτες.

(ο  μαθητής κοιτάζει στραβωμένος και με απορία-δεν του φτάνει η εξήγηση)

(δάσκαλος)-Και γιατί η δεξιά παράταξη τότε αντί να κάνει μια σωστή προπαγάνδα, όπως το ΠΑΣΟΚ (ο άλλος πόλος του πρώην δικομματισμού), έκανε δύο εμετικά σποτάκια, ένα με τη σημαία που υποστέλλεται κι άλλο ένα με κάτι παιδάκια, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει για πλάκα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Μια βόλτα από το Κάστρο στις 9μμ αξίζει τον κόπο αυτό το Σαββατοκύριακο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιστολόγιο αυτό δεν λαμβάνει ποτέ δελτία τύπου από το Δήμο Αντιπάρου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να αφήσει ασχολίαστο αυτό που κανένας μάλλον δεν διαπίστωσε, ότι δηλαδή η μέρα και η ημερομηνία της πρώτης εκδήλωσης είναι αναντίστοιχες… Κρίμα γιατί είναι από τις δραστηριότητες του Δήμου που αξίζουν έπαινο.

Αντιγραφή λοιπόν –ενδεικτικά- από:

http://www.antiparios.blogspot.gr/2012/06/1062012.html

Ο Δήμος Αντιπάρου ολοκληρώνοντας  το πρόγραμμα «άγονη γραμμή - γόνιμη» παρουσιάζει μουσική παράσταση από την Εθνική Λυρική Σκηνή το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο κάστρο Αντιπάρου.

Είσοδος ελεύθερη

και από http://www.cycladitis.gr

Δυό ξεχωριστές βραδιές γεμάτες ποίηση, τραγούδι με ζωντανή μουσική υπόσχεται η Χορωδία Νάουσας, το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα και την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Κάστρο της Αντιπάρου.
Η Χορωδία Νάουσας υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Φένιας Θεοφίλου θα παρουσιάσει μια σειρά από τα πιο ωραία μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου ενώ θα συνοδεύει το μπουζούκι, η κιθάρα, το βιολί και το αρμόνιο. Παράλληλα θα υπάρχουν εισαγωγικά κείμενα και προβολή οπτικού υλικού.
Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και του Δήμου Αντιπάρου αντίστοιχα.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 9μμ

5 Ιουν 2012

Ο Δήμος μου, ο Δήμος σου, ο Δήμος του


Το πιο πολυσυζητημένο θέμα της προηγούμενης εβδομάδας στο νησί αποτέλεσε αναμφίβολα η συγκέντρωση που διαφήμισε, συγκάλεσε και εκτέλεσε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Αντιπάρου την Κυριακή 27/5/12. Το ρεπορτάζ όπως θα το έγραφε η πλευρά του δημάρχου, δηλαδή μια υποκειμενική χροιά όσων διαμείφθηκαν, μπορείτε να τη διαβάσετε σε τοπικό παριανό έντυπο, που οι αθόρυβοι υπηρέτες του δήμου ανέλαβαν να μοιράσουν πόρτα πόρτα. Πίσω όμως από τις λέξεις της υποκειμενικής δημοσιογραφίας υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα, που αφορά το ίδιο νησί και τα ίδια προβλήματα. Το αν ο βασιλιάς είναι βασιλιάς ή γυμνός ηγεμονίσκος, το αν υπάρχει δίκαιος αντίλογος ή μόνο γκρίνια για τα έργα και τις ημέρες του, είναι ερωτήματα που καλείται ο καθείς να τα απαντήσει μόνος του και υπεύθυνα, αποφασίζοντας αν συντάσσεται ή αποτάσσεται τις παραδοσιακές φαύλες αξίες που η ίδια η χώρα έθρεψε, αυτές της διαπλοκής, της προπαγάνδας, του ρουσφετιού και της μισαλλοδοξίας. Κάθε αντίλογος δεκτός, αρκεί να είναι κόσμιος και τεκμηριωμένος. 
Ακολουθεί το επτασέλιδο δελτίο τύπου του συνδυασμού “Μένουμε Αντίπαρο”, που ασφαλώς προσυπογράφει και αυτό εδώ το ιστολόγιο απόλυτα. Μια απλή ανάγνωση αρκεί για να αναρωτηθεί κανείς για πολλά, μια δεύτερη για να αρχίσει να είναι πιο συμμετοχικός.
Διαβάστε επίσης την αντίδραση του συνδυασμού “Ενωτική Κίνηση Προόδου”, επιθετική για το ύφος της “ενημέρωσης” και αποκαλυπτική για τα πεπραγμένα του δήμου μέχρι σήμερα.
Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την εικονική πραγματικότητα πολλών από αυτά που παρουσίασε ο δήμαρχος Αντιπάρου επικυρώνει και μία επιστολή παραίτησης του κ. Γ.Μωράκη από την περίφημη Τουριστική Επιτροπή, καύχημα άλλων δήμων και αποπαίδι στο νησί μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ 27-5-2012
Δελτίο τύπου 31-5-2012 Παραίτηση Γιώργου Μωράκη