28 Απρ 2014

Το πολύαιχμο Δελτίο Τύπου της "Αναγέννησης Αντιπάρου"

Θα περίμενε κανείς ότι η ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Φαρούπου, εναρκτήρια της προεκλογικής περιόδου, θα γινόταν δεκτή ακόμα και στους «κύκλους» της πλειοψηφίας χωρίς κραυγές, απειλές και υστερικά δελτία τύπου.

Ακόμα και οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, όμως, με τον τρόπο που διεξάγονται (ο νοών νοείτω) δείχνουν ότι το στενό επιτελείο του Δημάρχου αντιδρά σπασμωδικά, καθώς βλέπει την κοινή γνώμη να δυσανασχετεί  για τη συνολική κατάσταση του Δήμου και να παίρνει σαφή απόσταση από τις προεκλογικές τακτικές της πλειοψηφίας, να αμφιβάλλει για τις αγαθές της προθέσεις και τελικά να αγανακτεί για την τραγική πορεία  στην οποία οδηγεί το νησί το πλήρωμα δίχως καπετάνιο αλλά με αντ’ αυτού τιμονιέρη.

Τα δύο απανωτά δελτάρια τύπου επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι παραδέχονται: ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Λεβεντάκης επιτελεί κυρίως διακοσμητικό ρόλο στο Δήμο μας, την ίδια στιγμή που μη εκλεγμένοι σύμβουλοι και συμβουλάτορες, γαντζωμένοι στα γρανάζια της παλαιοκομματικής τους μηχανής, περιφέρονται με αλαζονεία, πολιτικό ναρκισσισμό και παλαιοκομματικό αυταρχισμό, προσβάλλοντας και εξευτελίζοντας όλους μας.Και τελικά παρουσιάζεται το φαιδρό φαινόμενο να εκδίδονται δελτία τύπου που τα υπογράφει ο απών Δήμαρχος, έτσι κι αλλιώς μνημεία ανακρίβειας και ψεύδους, τα οποία διανέμονταν με ένα πρωτότυπο τρόπο ιδιοχείρως σε  περαστικούς, καταστήματα, πλατεία, ακόμα και σε πιστούς έξω από την εκκλησία με τη συνοδεία των ψαλμών της Μ. Εβδομάδας, αναμεμιγμένα ωστόσο με σκόνη προχειρότητας και τσιμέντο θράσους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λεβεντάκης μοιράζει φυλλάδια σε περίοδο που η επισκεψιμότητα του νησιού είναι σε έξαρση. Ας θυμηθούμε τα περίφημα φυλλάδια πριν μερικά καλοκαιριά, βαριά δυσφήμιση για το νησί, όπως και η σημερινή θητεία του απερχομένου δημάρχου.

Η εναρκτήρια ομιλία του κ. Τάσου Φαρούπου δεν ήταν μία απλή έκθεση ιδεών, όπως οι «κύκλοι» και τα φιλικά προς το Δήμαρχο ΜΜΕ έσπευσαν να χαρακτηρίσουν. Ας θυμίσουμε στο Δήμαρχο και κυρίως στους αφυπνισμένους πολίτες τα παρακάτω:

Γιατί κ. Δήμαρχε/κ. Χανιώτη τα έργα μέσα στο χωριό ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου 2014 κι όχι τον Οκτώβρη του 2013, όπως επιμένατε παλιότερα;Μετά την άθλια εικόνα του νησιού το περασμένο καλοκαίρι, είναι τελικά στο τουριστικό σας όραμα και η περιφορά του Επιταφίου εν μέσω σωρού πλακών, τσιμέντων, σκόνης, λάσπης, παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων και άτακτα παρατημένων τμημάτων της περίφημης πλωτής εξέδρας στο λιμάνιΉ μήπως τα νέα φωτιστικά στο Σιφνέικο και αλλού εκτός οικισμού αποτελούν καύχημα αισθητικής, όπως παλιότερα ο φωτισμός της Αγίας Μαρίνας; Δεν χρειάζεται να απαντήσει ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο δήθεν παντογνώστης σύμβουλός του στη ρητορική ερώτηση: όραμα τουριστικό χωρίς τουριστική επιτροπή και σοβαρό προγραμματισμό δεν γίνεται.

Σε ποιον ανήκουν κ. Δήμαρχε/κ. Αντ’ Αυτού οι πλωτές εξέδρες; Μήπως ανήκουν σε ιδιώτη; Γιατί δεν τοποθετούνται τελικά; Πότε θα μας ενημερώσετε για το πού, πότε, πώς και από ποιόν θα τοποθετηθούν; Ή μήπως και για αυτό το σπουδαίο έργο που όλοι το θέλουμε, αλλά νομότυπα, με ενημέρωση και διαφάνεια, πρέπει πάλι να αυτοσχεδιάζετε με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς ενημέρωση των δημοτών;

- Πώς τολμάτε να προσβάλλετε τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη όλων μας δηλώνοντας ότι το Σπήλαιο είναι ανοικτό (τυχαία πάντως: άνοιξε τη μέρα της ομιλίας του κ. Φαρούπου), τη στιγμή που καλό είναι να μάθουν όλοι ότι καταφέρατε επί των ημερών σας να μειώσετε τα έσοδα από 130-150 χιλ ευρώ σε 90 χιλ ευρώ, παρότι αυξήσατε το εισιτήριο από 3 σε 5 ευρώ;

Πώς τολμάτε να μιλάτε για στήριξη των συλλόγων; Από την Αθήνα ως τον Αϊ Γιώργη και από το λιμάνι ως το σχολείο και  την πλατεία οι σύλλογοι είναι ξεχασμένα αποπαίδια. Αν επιμένετε, μπορούμε να σας υπενθυμίσουμε και λεπτομέρειες, με τις μαυρογυαλούρικες δεσμεύσεις σας, αλλά και τα συνεχή και πολλαπλά αναπάντητα αιτήματα των Συλλόγων επί των ημερών σας. Σας θυμίζουμε ότι οι σύλλογοι δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά τους τελευταίους μήνες, οπότε και έχετε φανεί περιστασιακά αρωγός, αλλά υπήρχαν και θα υπάρχουν πριν και μετά από εσάς.

Θεωρείτε κ. Δήμαρχε/κ. Χανιώτη ότι ο Δήμος είναι ανοικτός στους δημότες του; Ή μήπως είναι ανοικτός στους δικούς σας μόνο κύκλους; Ποιοι τελικά διαθέτουν κλειδί ή πρόσβαση στο Δήμο; Πόσο διασφαλισμένα είναι τα δημόσια έγγραφα των υπηρεσιών του, τη στιγμή που μαζεύονται μέλη της παράταξής σας, ακόμα και μη εκλεγμένοι, σε ώρες περίεργες (νύχτα) για μυστικοσυμβούλια και οτιδήποτε άλλο νομίσει κανείς;

Μήπως κι η τσιγαρίλα και η γενικότερη κατάσταση του γραφείου του δημάρχου και του συνεργάτη του συμβαδίζουν με τη γενικότερη προσέγγιση στα ζητήματα;Ανοικτός δήμος σημαίνει να απαντά στα ερωτήματα και αιτήματα πολιτών και συλλόγων κι όχι να υπεκφεύγει ή να αδιαφορεί. Ανοικτός δήμος σημαίνει να γίνονται συμβούλια νομότυπα και με τήρηση όλων των κανόνων. Ανοικτός δήμος σημαίνει λαϊκές συνελεύσεις και οικονομικούς απολογισμούς, κι όχι αυτό που κάνατε τρεισήμισι χρόνια (καμία λαϊκή συνέλευση, κανένας δημόσιος απολογισμός).

Ανοικτός δήμος σημαίνει να μην υπάρχουν απευθείας αναθέσεις. Ανοικτός δήμος σημαίνει να μην κοιτάμε τους πολίτες ως σόγια αλλά ως πολίτες.Ανοικτός δήμος σημαίνει όλα αυτά που δεν έχετε εφαρμόσει, παρότι στο παράλληλο σύμπαν που ζείτε θεωρείτε τον εαυτό σας υπέρ του δέοντος δημοκράτη.

Γιατί κ. Χανιώτη/κ. Λεβεντάκη δεν έχει εφαρμοστεί κανονισμός λειτουργίας των συμβουλίων παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο σχετική απόφαση από το 2011; Είναι επειδή ο Δήμος είναι «ανοικτός» στους πολίτες ή επειδή έτσι βολεύει το Δήμαρχο ή το σύμβουλό του να προεδρεύουν και να χειραγωγούν τη συζήτηση επί των θεμάτων; Είναι ψέμα ότι έχουν γίνει συμβούλια στο γραφείο του Δημάρχου και σε σχολικές τάξεις του Δημοτικού, εν μέσω καπνού τσιγάρων; Είναι ψέμα ότι υπάρχουν δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα και αιτήσεις προς το Δήμο από συνδυασμούς, αιρετούς, πολίτες και συλλόγους;

Πότε θα δούμε την περίφημη σύμβαση με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία παραδώσατε τα προσωπικά μας δεδομένα; Γιατί αρνείστε να δώσετε τη σύμβαση σε πολίτες που έχουν αιτηθεί σχετικά;

 - Η απευθείας ανάθεση για το δημοτικό σάιτ πάντως έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια. Μήπως και  αυτό  θα το δούμε ξαφνικά να ανασταίνεται παραμονές εκλογών; Όπως τα γήπεδα του σχολείου, την αποκαλούμενη ως Βοήθεια στο Σπίτι,και άλλα έργα που τα φυλάτε για προεκλογική προπαγάνδα αντί να τα κάνετε από την αρχή της θητείας σας; Όλες οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, πριν αναθέσουν την ιστοσελίδα σε κάποιον, ελέγχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Εσείς γιατί απορρίψατε επτά προσφορές και επιλέξατε τελικά με απευθείας ανάθεση τη συγκεκριμένη; Μήπως πιστεύετε και πάλι ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τις αργές ταχύτητες του διαδικτύου όλο το καλοκαίρι; Κάνατε κάτι για αυτό και μας το κρατάτε κρυφό ή στ´ αλήθεια δεν σας απασχολεί η ανυπαρξία της Αντιπάρου στον διαδικτυακό χάρτη, όντας αδαής επί του θέματος;

- Κι ας μην αναρωτιέστε που ήταν ο κ. Φαρούπος -και αυτοί που τον στηρίζουν- τόσο καιρό. Έχει πλουσιότερο παρελθόν συμμετοχής στα κοινά από εσάς, ο τρόπος όμως που ασκήσατε τη "διαφανή" και "δημοκρατική" σας πολιτική έδιωξε πολύ κόσμο από τα συμβούλια, που ξεκίνησαν με αθρόα συμμετοχή 40-50 ατόμων και κατέληξαν να γίνονται ερήμην κοινού. Και τι εννοείτε κ. Δήμαρχε, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του κ. Φαρούπου ως «έκθεση ιδεών»; Την αναφορά στην  άγνωστη σας λέξη «διαφάνεια», την αναφορά στο site, τις απευθείας σας αναθέσεις, το φιάσκο με τις μπάρες και την τουριστική επιτροπή, το ύφος άσκησης της εξουσίας, και άλλα, που φυσικά δεν ακούσατε αλλά σας μετέφεραν οι «κύκλοι», που παρευρίσκονταν στην ομιλία χωρίς να αρθρώσουν λόγο;

- Γνωρίζετε κ .Χανιώτη/κ. Δήμαρχε την έννοια της λέξης «Αναγέννηση»; Κατά λάθος τη μπερδέψατε με το Μεσαίωνα, αφού κάνετε αναφορά σε πυρά και άλλα φαιδρά. Ίσως ο αντ’ αυτού συγγραφέας να εννοούσε τις περίφημες πυρές της χωματερής στο πρόσφατο αντιπολιτευτικό παρελθόν του Δημάρχου, ίσως πάλι να είναι ανιστόρητος, ίσως έτσι, στο περίπου, να γνωρίζει λίγο απ’ όλα και τελικά να μη γνωρίζει τίποτα. Θα προτείναμε σε όλους τους «κύκλους» του Δημάρχου να μην πάνε τόσο πίσω στο χρόνο αναλογιζόμενοι την προφανή διαφορά Μεσαίωνα –Αναγέννησης. Ας πάνε μόνο λίγα έτη πριν, τότε που η μεσαιωνικού τύπου αντιπολίτευση του κ. Λεβεντάκη περιελάμβανε κενά έδρανα, δικαστικές διενέξεις και δυσφημιστικά φυλλάδια εν μέσω θερινής περιόδου. Χειρότερος και από δήμαρχος ο κ. Λεβεντάκης είναι στη θέση της αντιπολίτευσης. Τουλάχιστον το τελευταίο μπορείτε να το αλλάξετε στην επόμενη θητεία σας.

Όσο για το κλείσιμο των καταστημάτων που συχνά πυκνά οι κύκλοι του Δημάρχου φροντίζουν να παρουσιάσουν ως το κακό που θα φέρει ο νέος Δήμαρχος: ας βγείτε σε δημόσιο διάλογο με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους,  να εξηγήσετε πρώτα αν κάποιες επιχειρήσεις του πεζοδρόμου τηρούν το ωράριο και τον τουριστικό χαρακτήρα του νησιού, αν κάνατε κάτι για να μη μείνουμε με όλο και πιο αποδυναμωμένη αστυνομία και ύστερα να αποδείξετε τα ψεύδη σας.

Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικό χρώμα, όπως προσπαθείτε να πείσετε. Επειδή εσείς ανήκετε σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο δεν σημαίνει ότι οι άλλοι ανήκουν στον αντίποδα, ειδικά σήμερα που δεν υπάρχει καν ο δικομματισμός που σας γέννησε. Είστε ο μοναδικός που απουσιάζει από τη σύσταση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, γιατί αυτό έχουμε δημιουργήσει, συστρατεύοντας πλήθος άξιων πολιτών που πέρα από πολιτικές θέσεις, διαπιστώνουν ότι ο κατήφορος δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Είστε έτσι κι αλλιώς, για να μαθαίνουν οι νεότεροι, αυτός που τορπίλισε και την προσπάθεια για ενιαίο ψηφοδέλτιο πριν 4 χρόνια. Η επιλογή σας τότε δικαίωσε τη ζέση σας να γίνετε επιτέλους δήμαρχος (κι ας υπάρχει δώρο κι ένας αντ’ αυτού), αλλά δεν πρόσφερε στο νησί μας αυτά που θα μπορούσε η άλλη εκδοχή, του ενιαίου. Αντίθετα, μας γύρισε ακόμα πιο πίσω με τη σπορά της διχόνοιας και, πολύ πρόσφατα, την πόλωση μέσω των οικογενειών. Κι ας μην ξεγελά κανένα το έργο της αποχέτευσης-βιολογικού, που θα εξηγήσουμε παρακάτω: δύσκολο κανείς να σας χαρακτηρίσει κάτι άλλο από αποτυχημένο.

- Ας σταματήσει αυτή η βολική για εσάς αλλά τόσο ζημιογόνα για το νησί καραμέλα για τους συμπολίτες μας που δήθεν αντιστρατεύονται το αναγκαίο έργο του βιολογικού και της αποχέτευσης. Ας μάθει ό κόσμος ότι το έργο δεν ανήκει αποκλειστικά στον  κ. Λεβεντάκη, ούτε φυσικά στον  κ. Χανιώτη, καθώς πολύ πριν από αυτούς κάποιοι άλλοι κοινοτάρχες το εμπνεύστηκαν και το ξεκίνησαν, για να το συνεχίσει η νυν δημοτική αρχή, ως όφειλε, και παρά την όχι ξεκάθαρη στάση της τότε (ως αντιπολίτευση) στο ζήτημα.

Το μόνο που έπρεπε λοιπόν να κάνει ο νυν Δήμαρχος και οι αντ’ αυτού συμβουλάτορες του ήταν να οργανώσουν σωστά το κομμάτι του προγραμματισμού του έργου και της διαχείρισης των εργασιών, μιας και το έργο το ανέλαβε η Εγνατία πριν αναλάβει χρέη δημάρχου ο κ. Λεβεντάκης. Τι έκανε εκτός από το «εγνατιόσημο»; Απέτυχε και στα δύο (προγραμματισμός-διαχείριση), αφού αυτό που έκανε αρχικά ήταν να αποφεύγει να απαντήσει για οκτώ μήνες στα αιτήματα των συνδυασμών για πρόσβαση στη μελέτη του έργου, και στη συνέχεια να συκοφαντήσει ασύστολα πολίτες και αιρετούς ψάχνοντας για αποδιοπομπαίους τράγους, αποφεύγοντας πεισματικά μέχρι σήμερα την ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στο έργο, μα κυρίως τις υπόγειες διαδρομές του Δημάρχου και του συμβούλου του και τα «μυστικά δείπνα» με τους νέους ιδιοκτήτες της οικίας Oreo Spiti, που –άγνωστο γιατί- οδήγησαν σε νέα δικαστική διένεξη, παρότι ο Δήμαρχος δημόσια πανηγύριζε και έλεγε ότι «τα έχουν βρει».

Το αποτέλεσμα; Να παρουσιάζει το χωριό, με πλήθη επισκεπτών τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μια εικόνα ντροπής, οι δε καταστηματάρχες να μη γνωρίζουν ούτε το Μεγάλο Σάββατο αν θα περατωθούν οι εργασίες του δρόμου. Θα βγει ο Δήμαρχος δημόσια να ενημερώσει για το έργο και το είδος της διένεξης με τους Γάλλους μεγαλοϊδιοκτήτες; Ή προτιμά να συνεχίσει να συκοφαντεί μέσω παπαγάλων και ΜΜΕ γνωρίζοντας ότι οι κακοτοπιές του έργου θα είναι και το κύριο αντιπολιτευτικό του χαρτί μετά τις εκλογές του Μάη; Ας μην παρουσιάζεστε στον κόσμο σαν το Μεσσία που θα περατώσει το έργο, αφούη μοναδική υπεύθυνη για τη συνέχειά του είναι η Εγνατία.

Δυστυχώς κάθε δελτίο τύπου σας από εδώ και πέρα, είτε το μοιράσετε πόρτα πόρτα, είτε το περιφέρετε δίκην Επιταφίου, δεν θα πείσει πολλούς. Άλλωστε και τα πρόσφατα δελτία τύπου σας αποτελούν μνημείο υποκρισίας, ανακριβειών, ψεύδους, ανακολουθίας και ανιστόρητης γραφής, εξαίρετα δείγματα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεστε και ασκείτε τη μικροπολιτική σας.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Εμείς θα του πούμε την αλήθεια, γιατί είμαστε εμπλεκόμενοι στα κοινά  αλλά όχι διαπλεκόμενοι, πολιτικοί αλλά όχι πολιτικάντηδες ή επαγγελματίες πολιτικοί και σίγουρα όχι κομματάρχες ή αφισοκολλητές ή ρουσφετολόγοι. Εμείς, οι πολίτες της Αντιπάρου θα σπάσουμε το απόστημα του φόβου που κάθε μέρα και περισσότερο εκτρέφετε στο νησί μας με απειλές, εκφοβισμούς και λεκτικές επιθέσεις.

Οι μέρες του Μεσαίωνα για το νησί κ. Χανιώτη, κ. Λεβεντάκη και "κύκλοι" τελειώνουν,και το πείσμα σας να πείσετε ότι όλα τα κάνετε καλά είναι και η απόδειξη ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω από το τέλμα που μας υποχρεώνετε να ζούμε. Η Αναγέννηση ωστόσο δεν αργεί. Προετοιμαστείτε.

Εκ του Συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»

26 Απρ 2014

Artiparos welcome to the jungle



Μετά από έξι μήνες ο μάγος είναι πάλι εδω, χωρίς παραμύθια, αλλά με πολλά επιμύθια. Ευχαριστώ τον ΟΤΕ, μονοπωλιακό παροχο στο νησί για τη σημαντική καθυστέρηση και τα λεφτά που μου κόστισε η αστρονομική σύνδεση των 4mbps. Στο διάστημα αυτό αποτοξινώθηκα από νταουνλοουντς, τσατ, τουητ, μπλογκιν', λάικ, σέαρ και πολλά άλλα. Ευχαριστώ όλους όσους τακτικά ρωτάτε ποτe θα ξαναγραφεί κείμενο εδω, πιστεύω πως είναι η ώρα που κρίνονται πολλά για το μικρό νησάκι και ο σεμνός διάλογος είναι ευπρόσδεκτος. Οι υπόλοιποι δυστυχώς/ευτυχώς δεν θα βρείτε βήμα εδω. Επίσης οι ανορθογραφίες θα διαγράφονται, τα γκρηκλις θα γίνονται δεκτά.


Αρτιπαρος ή Αρτέμη αρχηγέ πες τα (τα bold είναι κατά την υποκειμενική μου άποψη)


Η Αντίπαρος προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της προς την ευημερία μέσα από μια ισορροπία με την τουριστική ανάπτυξη, κουβαλώντας όμως πολλά από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Υπάρχει μια κομματικοποιημένη νοοτροπία καιροσκοπισμού που δεν την αφήνει να προχωρήσει μπροστά. Ταυτόχρονα παρά τα έργα του ελληνικού δημοσίου στο νησί, η Ελλάδα δείχνει αδύναμη διασπασμένη μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης. Με την Αντίπαρο να χάνει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας στον κυκλαδικό χάρτη.

Έχοντας προσωπικά ένα όραμα για το νησί αναζητούσα πίσω από την κοινωνική φίμωση μια ενιαία φωνή και πυξίδα κοντά στην Αντίπαρο και μακριά από την Αριστερά και την Δεξιά.

Δε θέλω η ηγεσία του τόπου να αποτελείται από μια αγέλη παπαγάλων που στα καφενεία προπαγανδίζει ψέματα.
Δε θέλω οι εκλογές στην Αντίπαρο να αναλώνονται σε ανθρώπινες συμπεριφορές αλλά σε ουσιαστικές λύσεις.
Δε θέλω μηχανισμούς προβοκάτσιας σε ένα νησάκι που νοσεί ήδη από το σύνδρομο του μικρού τόπου.
Δε θέλω να παραιτηθώ και να αφήσω τα πράγματα να πορεύονται χωρίς εμένα και να κοιτάω ανίσχυρος.
Δε θέλω τα πράγματα να τα διαμορφώνουν οι ασκημένοι στην ίντριγκα και στην έπαρση κάθε ευκαιριακής σημαίας.
Δε θέλω τις εκπτώσεις στην ποιότητα των συνδυασμών μόνο και μόνο για την κουτάλα.
Δε θέλω την δεύτερη μέρα των εκλογών οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να ρίχνονται στο καλάθι των αχρήστων σαν στημένες λεμονόκουπες.
Δε θέλω την πελατειακή λογική ενός προσωποκεντρικού Δήμου μαριονέτα.
Δε θέλω προεκλογικούς ανταγωνισμούς, και μυστικές συνεννοήσεις να δηλητηριάζουν άλλο τη ζωή μας.

Θέλω να αποκομματικοποίησουμε τις κρισιμότερες για το μέλλον της Αντιπάρου τοπικές εκλογές...
Θέλω να είμαστε όλοι μέλη της συμπολίτευσης και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη συνέχειας για όσους στο παρόν και το μέλλον θελήσουν να ζήσουν τα ευεργετήματα της ενότητας.