30 Απρ 2012

1)Δημήτρης Καζάκης: Συνέντευξη στο Κρήτη TV (24 Απριλίου 2012) και 2)Καταστρόικα

Στο κανάλι του Κρήτη TV μίλησε πρόσφατα ο γνωστός από τις περιηγήσεις του σε όλη τη χώρα Δ.Καζάκης, που μετά το Μέτωπο που σχημάτισε (ΕΠΑΜ) και τις άκυρες επαφές για ενιαίο μέτωπο από άλλα κόμματα, κατεβαίνει στις εκλογές σαν ένα από τα μικρά κόμματα που αξίζουν λιγότερο ή περισσότερο την προσοχή μας.

Μπορείτε να δείτε στο κανάλι του Κρήτη TV και άλλους, δημοφιλέστερους πολιτικούς αρχηγούς. Επιλέγεται εδώ ο Δημήτρης Καζάκης για λόγους που όποιος παρακολουθεί το μπλογκ τους γνωρίζει. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς την ακέραια στάση και αυστηρή κριτική του δημοσιογράφου Γ. Σαχίνη. Συγκρίνοντάς τον με τους διαπλεκόμενους μεγαλοδημοσιογράφους, που πάλι θα αρχίσουν να σπείρουν τον πανικό (δεν θα έχουμε φάρμακα, επιλέγουμε ευρώ ή ζωή στις σπηλιές, κλπ) για μία κατάσταση που έρχεται έτσι κι αλλιώς μέσα στο ευρώ σύντομα, εξοργίζεται ή μελαγχολεί. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια η δραχμή ή το ευρώ μόνο. Υπάρχει ένας ολόκληρος καμβάς που συνθέτουν το ελληνικό πρόβλημα, με διαστάσεις μακροψυχαναλυτικές, κοινωνικές, θεσμικές, ιστορικές και, ασφαλώς, οικονομικές.

Δείτε επίσης:

Χρεωκρατία: το ντοκυμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου πριν λίγους μήνες. Εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις.

Καταστρόικα: το νέο ντοκυμαντέρ της παραπάνω ομάδας, διαφωτιστικό για θέματα που μόνο από τη μία όψη γνωρίζουμε.


Debtocracy FINAL από ThePressProject

Καθαρισμός με τα συνήθη κουσούρια

pro1gr581191_10150732874221312_683921311_9634535_3432504_nbratsaDSC03085 (Αντιγραφή)DSC03088 (Αντιγραφή)yangr11fortigo

Πολλές σακούλες σκουπίδια και πολλά ακόμα που απομένουν να μαζευτούν.

Ανάμεσα στους 20-30 εθελοντές έλαμψε διά της απουσίας τους ο γηγενής κάτοικος (με ελάχιστες εξαιρέσεις – ο πάντα πρόθυμος Γ.Τ. φόρτωσε πολλές φορές το φορτηγάκι του).

Θα γίνουν κι άλλοι καθαρισμοί (παραλίες, δρόμοι, λιμάνι-βυθός), ας ελπίσουμε να υπάρχει συμμετοχή και από άλλους.

Όποιος γνωρίζει το λόγο που οι κάτοικοι και τα δημόσια πρόσωπα θεωρούν τον εθελοντικό καθαρισμό ανεπιθύμητο –χρόνια τώρα- ας αφήσει σχόλιο. Θα υπάρχει έλεγχος των σχολίων. Το καλύτερο σχόλιο κερδίζει θέση εθελοντή στο Δήμο.

 

Για όποιον θέλει να μάθει τι ακριβώς αφορά το “Let’s Do It Greece” ας δει εδώ: Let's Do it Greece στην Αντίπαρο!

περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια στη σελίδα στο facebook

27 Απρ 2012

Καθαρό νησί σε μία μέρα. Γίνεται;

Γίνεται αν πάμε όλοι μαζί. Μικροί, μεγάλοι, πολίτες και δημόσια πρόσωπα, ο καθένας αναλόγως του χρόνου και της αντοχής του. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η απουσία με βάση το στρεβλό σκεπτικό που έχει επαναληφθεί και παλιότερα (θα μαζέψω εγώ τα σκουπίδια άλλων; Ναι, θα τα μαζέψεις, γιατί αλλιώς στο δικό σου πιάτο και στο δικό σου νερό θα καταλήξουν).

clip_image002 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29.04.2012

Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

Η χώρα μας συμμετέχει για 1η φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού

 

Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο, να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Οι διοργανωτές του Let's Do It Greece είναι η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (www.eedsa.gr) και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής "Ώρα για Δράση" (www.oragiadrasi.gr).

ΑΦΙΣΑ Let's Do It GreeceΗ καμπάνια ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία "Let's do it" και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Το "Let's do it" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο σύλλογος «Αντίπαρος εν πλω» συμμετέχει στη δράση αυτή με σκοπό να καθαρίσουμε τον περιφερειακό δρόμο από το λιμάνι της Αντιπάρου έως τα Γλυφά.

Σας περιμένουμε όλους να καθαρίσουμε το νησί μας.

Ραντεβού 9,30 π.μ. στο Λιμάνι Αντιπάρου

 

Let's Do It. Let's Clean up Greece!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!