29 Απρ 2010

Ο βασιλιάς του τέως Σωρού για το χάλι του τέως Σωρού...

Η φήμη της περιβαλλοντικής παρέμβασης στη θέση Σωρός έφτασε και στα ερτζιανά της πρωτεύουσας. Ίσως μέχρι να φτάσει και στην άκρη του γαλαξία να μάθουμε το ποιος, το πώς και το γιατί... Και υπάρχουν πολλά γιατί...


ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΗΧΟΣ 27/4/10




Γιατί "βασιλιάς του Σωρού"; Θυμηθείτε εδώ...

Διαβάστε στον αντιπάριο:O Σωρός του Σωρού

28 Απρ 2010

Επιτέλους μόνη…

8

Σύμφωνα με έγκυρες ιστολογιακές (και άλλες) πληροφορίες η Αντίπαρος θα εξακολουθήσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις ιστορίες του μάγου Γίσσπορ.

Και μάλιστα όχι απλά σαν Κοινότητα αλλά σαν Δήμος Αντιπάρου.

Μέχρι να επαληθευτεί πλήρως κι από τα πλέον επίσημα χείλη δεν αγωνιούμε πλέον, αλλά αναμένουμε χαμογελώντας.

Τα εύσημα θα αποδοθούν όταν πρέπει εκεί που πρέπει.

περισσότερα εδώ, εδώ κι εδώ (σελ.3)

(σχόλιο επισκέπτη: “Δήμος ναι, για τη χώρα δεν είμαστε σίγουροι ακόμη…”)


25 Απρ 2010

Ο Άη Γιώργης παίρνει επιτέλους τα εύσημα ως πρότυπο αμφιβόλου αισθητικής

Πριν ενάμιση χρόνο γραφόταν σ’ αυτό το ιστολόγιο:

(http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html)

Ο οικισμός του Άη-Γιώργη αλλάζει ταχύτατα, μεταλλάσσεται σε ένα κακής αισθητικής θέρετρο που θα θυμίζει σε λίγα χρόνια πως η ανθρώπινη αισθητική καταργείται όταν δεν υπάρχει έλεγχος. Έλεγχος εκ των έσω και έξωθεν.

Θαυμάστε τα απέριττα τριώροφα, τις ευρείες οικοδομές, τα θρασύτατα συγκροτήματα. Η λαβίδα του νόμου αδυνατεί να επέμβει, ακρωτηριασμένη από σιελώδεις δημόσιες σχέσεις, ανεπαρκείς υποδομές, ανεκπαίδευτους υπαλλήλους και πρότυπα πανθομολογουμένης κλεπτοκρατίας. Ό,τι αρπάξουμε, ό,τι προλάβουμε, λίγα εκατοστά παραπάνω το υπόγειο, λίγα εκατοστά φαρδύτερο το παράθυρο, λίγα εκατοστά αμβλυμένη η ηθική μας.

Τα βλέπουμε όλοι και κανείς δεν αντιδρά, ακόμα και αυτοί που έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης, δημοτικοί άρχοντες, δικαστικοί, βουλευτές, έπαρχοι, νομάρχες, περιοδεύοντες υπουργοί, υπάλληλοι πολεοδομίας, celebrities, δημοσιογράφοι, μπλόγκερς.

Μόνο μεμψιμοιρούμε και στο βάθος ελλοχεύει και ένας φθόνος για αυτή την εύκολη ζωή που κάποιοι εξαργυρώνουν ερήμην μας.

Τώρα έρχεται και το άρθρο της σημερινής “Καθημερινής” να επικυρώσει τα παραπάνω, που ελάχιστοι τα αγνοούν:


Ερευνητική ομάδα αποκαλύπτει πώς ορισμένα από τα πάλαι ποτέ ωραιότερα τοπία της χώρας είναι πλέον μη αναγνωρίσιμα

Tου Γιωργου Λιαλιου

Παρελθόν αποτελούν ορισμένα από τα ομορφότερα ελληνικά τοπία – ας όψεται η συστηματική, βίαιη ανθρώπινη παρέμβαση.

Η άναρχη δόμηση και η υπερβολική τουριστική ανάπτυξη, η ραγδαία αστικοποίηση, η κατασκευή μεγάλων έργων και η βιομηχανική δραστηριότητα διέγραψαν από πολλές περιοχές τα ίχνη του αρχικού τοπίου, ορατά έως πριν από μία ή δύο δεκαετίες. Ενα πρωτότυπο ερευνητικό πρόγραμμα, που κατέγραψε για πρώτη φορά 150 ελληνικά τοπία, με τις ομορφιές και τις ασχήμιες τους, αποκαλύπτει πώς ορισμένα από τα πάλαι ποτέ ωραιότερα τοπία της χώρας είναι πλέον μη αναγνωρίσιμα. Το ερευνητικό πρόγραμμα «Greekscapes - Αεροφωτογραφικός άτλαντας ελληνικών τοπίων» πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας (Γιώργος Μελισσουργός, Αργυρώ Μουγγολιά, Δέσποινα Γκιρτή, Αντιγόνη Φάκα) με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Κώστα Χατζημιχάλη και χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Λάτση. «Το πρόγραμμα κατέγραψε περίπου 150 τοπία, όχι στη λογική της ωραιοποίησης τουριστικών προορισμών ή της καταγγελίας οικολογικών εγκλημάτων, αλλά στη λογική της αποτύπωσης όσο πιο αντιπροσωπευτικά γίνεται της σημερινής κατάστασης. Ωστε να καταλάβουμε τι έχουμε μπροστά μας, με τα “όμορφα” και τα “άσχημα”», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Χατζημιχάλης. «Γι’ αυτό και η μελέτη μας δεν περιλαμβάνει μόνο περιοχές φυσικού κάλλους, αλλά αστικές περιοχές, ακόμα και χωματερές ή βιομηχανικές περιοχές».

Μελετώντας πολλά και διαφορετικά ελληνικά τοπία, η ερευνητική ομάδα κατέγραψε και το πλήθος των συχνά καταστροφικών παρεμβάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. «Εχουμε εντοπίσει πάρα πολλά τοπία που έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια, ιδιαίτερα στην παράκτια ζώνη. Το τεράστιο μήκος της ελληνικής ακτογραμμής –η Αφρική είναι 230 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, αλλά το μήκος των ακτών της είναι μόλις 1,8 φορές μεγαλύτερο– δημιουργεί μια μεγάλη ποικιλία στο ελληνικό τοπίο, αλλά και μεγάλη ευθύνη για την προστασία του», εκτιμά ο κ. Χατζημιχάλης. «Οι κατασκευές είναι μεγάλη απειλή. Το ίδιο και ο μαζικός τουρισμός και η επέλαση της παραθεριστικής κατοικίας. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με την τεχνολογία: για παράδειγμα, μια σειρά από Κυκλαδονήσια έχουν πλέον έρθει σε απόσταση 2-3 ωρών από την Αθήνα. Εγιναν αυτό που ήταν για την Αθήνα η Αίγινα και οι Σπέτσες το ’50 και το ’60. Η υπερδόμηση στη Μύκονο και την Τζιά μάς δείχνει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον».

Την τελευταία δεκαετία, όμως, έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την προστασία του τοπίου. Το 2000 κυρώθηκε στη Φλωρεντία η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Τοπίο (ενσωματώθηκε πρόσφατα και από την Ελλάδα), σύμφωνα με την οποία τα ευρωπαϊκά τοπία αποτελούν πλαίσιο ζωής και ως τέτοια πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις πολιτικές για τον χώρο. «Αυτό σημαίνει ότι η έννοια του τοπίου και της προστασίας του έπαψε να είναι αφηρημένη έννοια και εφ’ εξής θα πρέπει θα συνυπολογίζεται στη χάραξη πολιτικής», εξηγεί ο κ. Χατζημιχάλης. «Οχι μόνον από αισθητικής άποψης, αλλά και από λειτουργικής: ας μην ξεχνάμε ότι τοπίο δεν είναι μόνον αυτό που βλέπουμε, αλλά και αυτό μέσα στο οποίο ζούμε». Τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά.

Αντίπαρος

Από βοσκότοπος, θέρετρο αμφιβόλου αισθητικής...

«Ο τεμαχισμός σε τουριστικά οικόπεδα του παράκτιου τοπίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη νότια Αντίπαρο σοκάρει το βλέμμα», παρατηρεί το ερευνητικό πρόγραμμα και αφηγείται μια «κλασική» στις Κυκλάδες ιστορία οικοπεδοποίησης. «Στη νοτιοδυτική πλευρά της Αντιπάρου, σε μια έκταση περίπου 1.500 - 1.800 στρεμμάτων, έχει αναπτυχθεί από το 1975 ο παραθεριστικός οικισμός του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος δημιουργήθηκε βάσει διατάξεων της νομοθεσίας περί οικοδομικών συνεταιρισμών. Μέχρι τη χάραξη των δρόμων και το “κόψιμο” των οικοπέδων, η περιοχή ήταν βοσκότοπος, χωρίς οδική σύνδεση με την πόλη της Αντιπάρου. (...) Η μετατροπή του παράκτιου τοπίου σε οικόπεδα ακολουθεί την “τυπική” διαδικασία κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της γης με ασαφείς τίτλους ιδιοκτησίας, γνωστή και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στον ελληνικό χώρο (...). Αυτό που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης είναι η ταχύτατη μετατροπή του τοπίου σε ένα πυκνό και κακής αισθητικής θέρετρο, τυπικό δείγμα της οικοπεδοποίησης και ανοικοδόμησης των τουριστικών ακτών. Η αξιοποίηση των ασαφών πολεοδομικών διατάξεων, οι αλληλοεπικαλύψεις της νομοθεσίας, η παντελής έλλειψη ελέγχου από τις πολεοδομικές αρχές και η σιωπηρή συναίνεση των τοπικών αρχών, συγκροτούν το πλέγμα των κοινωνικών διαδικασιών παραγωγής του τοπίου, γνωστών σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πώς θα είναι η περιοχή σε δέκα χρόνια».

21 Απρ 2010

Ο Διάπλους 2010 του ΝΟΑ

Sailing_Away_by_arrivesatten

Ο διάπλους Πούντα –Αντίπαρος, κεντρικός θεσμός του καλοκαιριού εδώ και δύο χρόνια, θα γίνει φυσικά και φέτος. Ο ανερχόμενος Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου “ΜΕΑΣ ΩΛΙΑΡΟΣ”, έκλεισε την πόρτα σε όσους καλοπροαίρετα ή εκ του πονηρού βιάστηκαν να προσεταιριστούν τη φετινή διοργάνωση. Έτσι, η πρόταση να ενταχθεί ο διάπλους σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία, με τη συμμετοχή της ΕΠΑΨΥ, του κέντρου πρόληψης «Θησέας», του Δήμου Πάρου και ίσως και άλλων, απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Η επιχειρηματολογία υπέρ ή κατά της συνδιοργάνωσης του φετινού Διάπλου δεν θα αναλυθεί εδώ, έτσι κι αλλιώς το νησί διάγει γενικότερη περίοδο αυτοδιάθεσης και αυτονομίας ελέω Καλλικράτη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο 3ος Διάπλους Αντιπάρου θα γίνει και φέτος, με την ελπίδα όλων να είναι επιτυχής.

Ακόμα κι αν η έννοια της επιτυχίας είναι διαφορετική για τον καθένα.  

Στα σχόλια μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του ΝΟΑ για την ανάδειξη νέου ΔΣ, όπου για μια ακόμα φορά θίγεται σαφέστατα το ζήτημα των εγκαταστάσεων που ο Όμιλος δεν διαθέτει ακόμα, περιμένοντας Κοινότητα (αιρετούς και υπαλλήλους) να συνδράμουν επιτέλους στο αυτονόητο αίτημα του μοναδικού αθλητικού ομίλου στο νησί.

 

Διαβάστε σχετικά:diaplous[7]

ο περυσινός διάπλους: φωτογραφικό υλικό, βίντεο και… μια προφητεία

 εικοσάλεπτο βίντεο του περυσινού διάπλου από το φίλο Θεολόγο

επιστολές γονέα (,   ) για τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα του ορφαΝΟΑ

18 Απρ 2010

Ο φερετζές του αγανακτισμένου πολίτη

NG_GREEKDNA_smallΣε περίπτωση που υπέπεσε τις τελευταίες ημέρες στην αντίληψή σας το παρακάτω βίντεο κάποιου φερόμενου ως “ανυπόταχτου Έλληνα”,

μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω και τον σοβαρό αντίλογο στην κουλτούρα της “αγανακτισμένης ακροδεξιάς”, που οργανώνει πογκρόμ και επιδρομές στην Αθήνα του 2010 (και χαίρει και αποδοχής μέχρι και στη γειτονιά μας).

Η «επανάσταση» των εμπόρων (ΙΟΣ)

Το πογκρόμ στην Ερμού και το "Παρεμπόριο STOP" (jungle-report)

Εθνικιστικός Παροξυσμός 189 χρόνια Μετά (ibisclub)

«Αγανακτισμένοι πολίτες»...

Tου Παντελη Μπουκαλα

Τους έχουμε δει, αμέτρητες φορές, να αναλαμβάνουν υπηρεσία σαν «αγανακτισμένοι πολίτες» και να δίνουν χείρα βοηθείας στους αστυνομικούς, με τους οποίους δείχνουν να έχουν άριστες σχέσεις, γι' αυτό άλλωστε και δεν κρύβουν το πρόσωπό τους, αφού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και επί Νέας Δημοκρατίας συνέβαινε αυτό και τώρα, επί ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι αγάπες μένουν. Με ρόπαλα και αλυσίδες, και με τις γροθιές τους ενισχυμένες με ποικίλα σιδερικά, αναλαμβάνουν με πατριωτικό ενθουσιασμό το σωφρονιστικό τους έργο, όποιον διαμαρτυρόμενο ανθέλληνα κι αν έχουν απέναντί τους, αριστερό, αντιεξουσιαστή, αντιρατσιστή. Αλλά αυτή, για να θυμηθούμε και το ρατσιστικότατο ανέκδοτο, είναι η τέρψη και η διασκέδασή τους. Η δουλειά τους, η εθνική δουλειά τους, είναι να δείχνουν λεκτικώς και χειρωνακτικώς στους μετανάστες, όποιου χρώματος και θρησκείας αλλά κατά προτίμηση Αλβανούς αφ' ενός, σκούρους και μουσουλμάνους αφ' ετέρου, τι εστί φυλετική υπεροχή και τι ράτσα ευλογημένη, πρώτα από τους δώδεκα θεούς και έπειτα από τον έναν.

Τώρα λοιπόν τους βλέπουμε αυτούς τους νεοναζιστές και νεοφασίστες να σχηματίζουν ημιστρατιωτικές ομάδες κρούσης και, αντί να περιμένουν να δράσουν από κοινού με τις δυνάμεις ασφαλείας (α, και προστασίας του πολίτη, σύμφωνα με τον μέχρις εμπαιγμού ευφάνταστο πασοκικό νεολογισμό), να τις προλαβαίνουν, να τις υποκαθιστούν ή να τις υπερφαλαγγίζουν. Το απεχθές έργο έχει ήδη ανέβει (με αιματηρά αποτελέσματα, αλλά δίχως να συγκινήσει την κοιμωμένη πολιτεία και μέγα τμήμα της τηλεκαθοδηγούμενης κοινωνίας) στους Αμπελοκήπους, στον Νέο Κόσμο και βέβαια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκε στο στόχαστρό τους ακόμα και ο ιερέας, όντως χριστιανός εν αντιθέσει με τους χριστιανώνυμους διώκτες του.

Μετά τα Γαυγάμηλα της Πατησίων λοιπόν και τα Δερβενάκια των Αμπελοκήπων, το περασμένο Σάββατο πήρε μορφή ο Μαραθώνας της Καπνικαρέας, ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του προφήτου λέγοντος «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Ασιανέ». Εκεί έσπευσαν οι εκκαθαριστικές δυνάμεις, υπό την προσχηματική επωνυμία «Παρεμπόριο STOP». Ο στόχος τους ήταν, λέει, να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές - αυτούς που ζουν εφτά νομά σε ένα δωμά, δίνουν τα «έσοδά» τους στους αετονύχηδες περί την Πέτρου Ράλλη που τους υπόσχονται ότι θα τους «τακτοποιήσουν τα χαρτιά» και, παρά την ορφανή βόμβα που σκότωσε το Αφγανόπουλο, συνεχίζουν να αναζητούν τρίμματα του ονείρου τους στα πλούσια σκουπίδια μας. Δεν ήθελαν φυσικά τις φωτογραφίες για τις κοινωνιολογικές μελέτες τους, αλλά για να φακελώσουν τους «παράνομους». Και επειδή το φακέλωμα δεν αρκούσε, τους ξυλοκόπησαν κιόλας, ενός μάλιστα του χτυπούσαν μανιωδώς το κεφάλι σε πεζούλι, για να πήξει το μυαλό του. Αυτόπτες μάρτυρες τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν το συγκεκριμένο χτύπημα, αλλά οι δημόσιες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι δεν έλαβαν τέτοιο μήνυμα. Λογικό. Είναι συνδεδεμένοι με άλλη γραμμή. Εθνική...

15 Απρ 2010

Πένθος με ένα ελαφρυντικό

 

Untitled-1

Στη μικρή κοινωνία του νησιού ο θάνατος ενός πλήττει όλο το χωριό, που, σιωπηλό, αποχαιρετά τον Κώστα Βιάζη, μια σύγχρονη ακατέργαστη εκδοχή του Γεώργιου Ζορμπά: κι αυτού τη ζωή αν την ξετύλιγε ένας συγγραφέας θα την έκανε να μοιάζει με την απίθανη περιπέτεια ενός περήφανου, τίμιου και ευφυούς Έλληνα pater familias, αγαπητού για την ευθύτητά του και την όρεξη να μην αφήσει στιγμή της ζωής να πάει χαμένη.Ενός μεγάλου παιδιού που όλοι νομίζαμε -και πρώτος ο ίδιος- ότι ήταν άφθαρτο στο χρόνο.

Ο μεγάλος Κηπουρός, όμως, μαζεύει τα άνθη του κήπου του όπως αυτός αποφασίζει.

Κι αν για τον φίλο Κώστα που έφυγε υπάρχει ένα ελαφρυντικό αυτό είναι, όπως κι ο ίδιος έλεγε σε ανύποπτη στιγμή, ότι έζησε μια ζωή γεμάτη.

Ακολουθεί ο -συγκινητικός- επικήδειος λόγος

που εκφώνησε ο Γιάννης Τριαντάφυλλος

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ένα βαρύ μουντό γκριζό-μαυρο σύννεφο σκέπασε και πάλι το νησί μας.Εχθές το πρωί έφυγε από τη ζωή,πολύ γρήγορα σαν μια ανάσα σαν μια πνοή ο Κώστας, ο Κατραμάς όπως τον ήξεραν όλοι οι φίλοι.

Όλοι και όλες θλιμμένοι, αμίλητοι και σκεφτικοί αναρωτιούνται πώς; έγινε το κακό.Όλοι και όλες έχουμε ένα τεράστιο γιατί!!!!! προς τον υπέρτατο, τον Μεγάλο δημιουργό,που μόνο αυτός τελικά γνωρίζει πότε τελειώνει το λάδι από το καντήλι του καθενός μας.Αυτός είναι ο Μεγάλος κηπουρός που διαλέγει ποιο λουλούδι θα κόψει κάθε φορά ,όπως έγραψε ένας καλός μας φίλος.Όλοι μας έχουμε ένα κόμπο στο λαιμό.

Χαστούκι μεγάλο για όλους όσους τον γνωρίζαμε από κοντά.Μεγαλύτερο βέβαια για την χαροκαμένη μάνα,την συμπαθέστατη Σούζη τη γυναίκα του,τα 4 καταπληκτικά παιδιά του,για τα αδέρφια του τον Παναγιώτη και το Δαμιανό.Το κακό μαντάτο μόλις σήμανε πένθιμα η καμπάνα του Αη-Νικόλα, σαν αστραπή σαν κεραυνός μαθεύτηκε σε όλα γύρω τα νησιά,στην Αθήνα, στην Αγγλία, στην Γερμανία, στην Αυστραλία σε όλες τις άκρες της οικουμένης……Ο Κώστας παντού είχε μόνο φίλους.

Είχε μεγάλη καρδιά πραγματικά και αυτή ήταν τελικά που του έστησε καρτέρι και τον πρόδωσε.Προχθές σε ανύποπτο χρόνο, πίνοντας καφέ του είπα να κόψει το τσιγάρο και αυτός υπερήφανα όπως πάντα μου το ξέκοψε.<<Ρε Γιανάτσι μου(όπως του άρεσε να με αποκαλεί)εγώ σιχαίνομαι τα νοσοκομεία και τους γιατρούς,προτιμώ να πεθάνω χορεύοντας μια ζεμπεκιά, ή χορεύοντας και τραγουδώντας με τσαμπούνες. Τα κατάφερες λοιπόν ρε φίλε….!!!Αυτό όμως που δεν κατάφερες είναι να πεθάνεις πραγματικά.Πεθαίνει κάποιος τελικά όταν σβήσει από τη μνήμη μας και όχι απλά όταν φεύγει από αυτή τη μάταιη ζωή.Και πίστεψε με ρε φίλε,ότι η δικιά σου η μνήμη πραγματικά θα είναι αιώνια.

-Θα είσαι κοντά μας, δίπλα μας στα πανηγύρια της Φανερωμένης,του Χριστού,της Αγ. Παρασκευής του Αγ. Κων/νου……. Θα είσαι εκεί να τραβάς τις μικροφωνικές και τα ηχεία, για να μας ακούν και δίπλα οι φίλοι μας οι Παριανοί, όπως έλεγες….

-Θα είσαι πρώτος στις μνήμες μας στα καφενεία, στου Παρούσου, κάτω στου Ιάκωβου,στου Σταθερού όταν πίνουμε τη τσικουδιά μας, για να ξεϊδρώσουμε όπως έλεγες…

-Θα είσαι πάντα φωνακλάς μπροστά με την ντουντούκα στους προεκλογικούς αγώνες….

-Θα είσαι παρών στις συζητήσεις που θα κάνουμε για άλογα,σκυλιά,πρόβατα που αγαπούσες…..

-Θα είσαι πάντα παρών στις συζητήσεις και τις αναμνήσεις μας από το Μύλο,τη la-luna,τη Φάμπρικα, το Μαριάνο, το Doors και το Remember………

-Θα είσαι πάντα παρών στην προσφορά, στα σχολεία και στα ξωκλήσια…

-Θα είσαι πάντα παρών στις δύσκολες στιγμές και στενοχώριες της κάθε οικογένειας…

-Ήσουν παρών πάντα σε γάμους και πανηγύρια,αλλά ήσουν και πάντα πρώτος στις λύπες του καθενός μας….

Ήσουν απλά αυτός που ήσουν,ντόμπρος και αληθινός, ποτέ δεν προσποιήθηκες.Η παρουσία σου στις παρέες ήταν πάντα αισθητή.Θα μπορούσα να μιλάω πολλές ώρες, αλλά πραγματικά οι στιγμές αυτές είναι βασανιστικές και δύσκολες.

Είμαι σίγουρος ότι σύντομα εκεί πάνω θα στήσετε κανένα πανηγύρι με τα φιλαράκια σου και αυτούς που αγάπησες και σε αγαπούσαν.Το Μήτσο, τον Πατατά,το Τζιμάρα,το Κώστα τον αδερφό μου, τον μπάρμπα Πέτρο,τον μπάρμπα Γιάγκο, τον μπάρμπα Αρτέμη……Αν σου είναι βολικά λοιπόν , βάλε μια γύρα και από μένα.Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα κάνεις πολλούς φίλους εκεί πάνω.Ξέρεις….. άλλος ένας φίλος σου, σου έγραψε:

«ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟ ΓΙΝΑΝ ΦΙΛΟΙ

ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ…»

Καλό σου ταξίδι φίλε μου και δώσε χαιρετίσματα στους δικούς μας ανθρώπους.

Γιάννης Αρτ. Τριαντάφυλλος

από τη σημερινή “Φωνή της Πάρου”

fwni1fwni-2

13 Απρ 2010

Εγκαταλείπουμε το αγγλικό σύστημα οδήγησης. Αρχίζει το Παρίσι – Ντακάρ…

DSC02404Untitled-2DSC02407Untitled-1

Κι εδώ στα μπλογκς αλλά και στην πραγματική ζωή όλοι τονίζουν την ανάγκη να φτιαχτεί μετά από πολύ καιρό γκρίνιας, σάτιρας και ζοχάδας, ο περιφερειακός δρόμος του χωριού. Φαίνεται, λοιπόν, πως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το αγγλικό σύστημα οδήγησης, αυτό βάσει του οποίου οι οδηγοί στην κάθοδο επέλεγαν την αριστερή λωρίδα για να αποφύγουν τις λακκούβες και τα σαμαράκια. Είναι όμως ανάγκη, εγκαταλείποντας το αγγλικό σύστημα οδήγησης να μεταβαίνουμε απευθείας στη διαδρομή Παρίσι - Ντακάρ;

Ο φωτεινός εγκέφαλος (το ανθρωπάκι στην τελευταία φωτό) που επέβλεπε σήμερα μειλίχια το έργο σκέφτηκε πως μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει μια ώρα αρχύτερα. Έτσι, αποφάσισε να ξηλώσει και τις δύο λωρίδες του δρόμου ταυτόχρονα, αδιαφορώντας για τους οδηγούς που έβριζαν και άφριζαν. Υπήρχαν κι άλλα ευτράπελα στο σημείο, αλλά ας τα σχολιάσουν άλλοι, πιο ειδικοί επί του οδοστρώματος.

Κρίνοντας πάντως από την πρώτη εντύπωση για τον πολύπαθο δρόμο, πάλι ψωνίσαμε από σβέρκο. Γιατί κάποιος που εξαρχής αδιαφορεί τόσο εξόφθαλμα για τους πολίτες σε ένα δημόσιο έργο δεν μπορεί να μας πείσει για το αίσθημα ευθύνης που οφείλει να διαθέτει σχετικά. Ίδωμεν…

12 Απρ 2010

ΝΟΑ και παρανόα

prokrisi ethnikis 001NAYTIKOΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΜΕΑΣ ΩΛΙΑΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ 10/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ν.Ο.Α. ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΑΦΩΝ OPTIMIST

Δύο αθλητές του ναυτικού ομίλου Αντιπάρου έλαβαν μέρος στους αγώνες πρόκρισης για την εθνική ομάδα σκαφών optimist 2010, που έγιναν στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας στο Φαληρικό δέλτα στις 28-01/04/10.

Ο Μπούμπας Ιωάννης και η Τριανταφύλλου Αντωνία. Οι καιρικές συνθήκες και ο στίβος ήταν κατάλληλες για την απόκτηση εμπειριών. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος αφού στους αγώνες έλαβαν μέρος οι καλύτεροι 124 αθλητές από όλη την χώρα. Ο Μπούμπας Ιωάννης έλαβε την 27η θέση στα αγόρια(40η στη γενική) και η Τριανταφύλλου Αντωνία την 31η θέση (78 στη γενική). Όλοι οι αθλητές συμμετείχαν μετά τις καλές επιδόσεις που είχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στα περιφερειακά πρωταθλήματα όλης της χώρας το 2009.

Η παρουσία 2 αθλητών σε αυτούς τους αγώνες, αλλά και το νεαρό της ηλικίας όλων των παιδιών του ομίλου αφήνουν πολλές υποσχέσεις για μελλοντικές διακρίσεις των παιδιών του ομίλου μας.Επίσης δίνουν δύναμη και κουράγιο στους γονείς , στα μέλη και στο Δ.Σ, του συλλόγου να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους περιμένοντας και την ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού μας.

Για την συνέχεια και το καλό των παιδιών του ομίλου, η ανάγκη ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων είναι πλέον άμεση προτεραιότητα.

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

ο Πρόεδρος

ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΤΑΣΟΣprokrisi ethnikis 003

prokrisi ethnikis 008prokrisi ethnikis 005

6 Απρ 2010

Το Δεσποτικό της Πάρου

despotiko

Επειδή η παραπάνω πρόσκληση περιέχει κάποια φάουλ, έστω και αβίαστα ή μη ηθελημένα, σας παραπέμπουμε να δείτε την περυσινή ομιλία του αρχαιολόγου Κουράγιου στην Αντίπαρο και την ξενάγηση που ακολούθησε και, αν θέλετε στη συνέχεια να τα ακούσετε για άλλη μια φορά, να πάτε. Ο αρχαιολόγος είναι σχεδόν ανεπιθύμητος από την νυν Αρχή και δικαιολογημένα συνεργάζεται με το δήμο Πάρου, που μοιάζει να αντιλαμβάνεται καλύτερα το μέγεθος της αξίας του αρχαίου Δεσποτικού. Εξάλλου, “ο Καλλικράτης που θα βάλει στη θέση του κάθε κατεργάρη” δε θα δώσει μόνο τη λύση, αλλά θα παραδώσει και το Δεσποτικό στο δήμο Πάρου.

Παράλληλα, απευθυνθείτε στην Κοινότητα για το εξαιρετικό βιβλίο –αφιέρωμα στο Δεσποτικό, βασισμένο ακριβώς επάνω στην ομιλία του κ. Κουράγιου. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά ακόμα και σίγουρα ο κάθε δημότης δικαιούται από ένα...

5 Απρ 2010

"Ο Κουτσομπόλης" από τη Θεατρική Ομάδα Αντιπάρου



Πληροφορίες για την παράσταση εδώ
Βιντεοσκόπηση και επιμέλεια βίντεο Τάσος Φαρούπος

4 Απρ 2010

Χρόνια Πολλά σε όλους

DSC05179 DSC05202

φωτό: Θεολόγος Κ. (ευχαριστούμε)


Σημ: Αύριο θα “ανεβάσουμε” στο vimeo τη θεατρική παράσταση “ο Κουτσομπόλης”, όπως την βιντεοσκόπησε ο Τ.Φ.

2 Απρ 2010

FAIRUZ - Η ζωή εν τάφω - Yassouh El hayat Nouazimak



Fairuz - Good_Friday,Eastern Sacred Songs: ακούστε τα τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδας από τη μεγάλη τραγουδίστρια.

Στα σχόλια το link για το άλμπουμ