30 Μαρ 2010

Κέντρο Υγείας Πάρου – Φχαριστώ, δε θα πάρου…

man-who-could-cheat-death

Το είδος που θα ευδοκιμήσει στην Αντίπαρο την περίοδο του Πάσχα

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη της νεοδιορισμένης προέδρου της 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπανικολάου, υπεύθυνης με λίγα λόγια για τα ζητήματα της υγείας στην περιοχή μας, όχι μόνο μάθαμε ότι ο τουρίστας Υπουργός κ.Αβραμόπουλος προόριζε να μας φτιάξει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα Νοσοκομείο με μηδέν ευρώ, όχι μόνο διαπιστώσαμε την διστακτικότητα να ανεγερθεί κάποτε Νοσοκομείο στην Πάρο, αλλά γίναμε και γνώστες των πολύ σοβαρών καταγγελιών που αφορούν τα του Κέντρου Υγείας Πάρου, προβλήματα που επιδεινώθηκαν από τότε που δεν υπάρχει Διοίκηση αυτού. Επιπρόσθετα, σοβαροί και καταξιωμένοι γιατροί της Πάρου κατέδειξαν με σαφήνεια και παραστατικότητα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Πάρο.

Όλα αυτά μας απασχόλησαν μόνο έμμεσα, μέχρι τη στιγμή που σήμερα έγινε γνωστό ότι μεθοδεύτηκε και πάλι η διενέργεια εφημεριών (καθ’ υπέρβαση του νόμου) από τους γιατρούς της Αντιπάρου στην Πάρο για το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, δηλαδή να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απουσία λόγω άδειας της μίας γιατρού εκεί και από την φημολογούμενη εκπαιδευτική άδεια την επόμενη εβδομάδα του έτερου των ειδικών ιατρών του ΚΥ Πάρου. Ποιο το παράδοξο; ότι οι άδειες έχουν ανακληθεί όλες με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σύρου!

Για άλλη μια φορά η Αντίπαρος καλείται να πληρώσει το τίμημα της κακοδιοίκησης του Κέντρου Υγείας από τους εκάστοτε Διοικούντες και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου. Το θέμα δεν είναι αμιγώς ιατρικό, αλλά αφορά και το τουριστικό κομμάτι, καθώς, ξαφνικά, εν μέσω πασχαλινής περιόδου, η Αντίπαρος γίνεται ιδιαίτερα επισφαλής για τους χρονίως πάσχοντες, τα μικρά παιδιά και όποιον άλλο χρειαστεί επείγουσα και εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια, αφού θα καλύπτεται μόνο από αγροτικό ιατρό.

Αλήθεια, η έπαρχος τι έχει να πει γι αυτό; Τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα της Πάρου; Μάλλον περιμένουν να δουν προς τα που θα κάτσει η πλάστιγγα του Καλλικράτη για να αποφασίσουν τι θέση θα πάρουν.

Ακούστε τη σημερινή αποκαλυπτική εκπομπή του ΗΧΩ FM και αναρωτηθείτε αν τελικά ο ίδιος Θεός στέκει πάνω από τα δύο νησιά.

http://rapidshare.com/files/369980286/ekpompi30-3-10low.mp3.html



29 Μαρ 2010

Ο Κουτσομπόλης θα συνεχιστεί

Φίλοι του ιστολογίου έστειλαν κι άλλες φωτό από την εξαιρετικά όμορφη βραδιά του Σαββάτου. Ήδη η Θεατρική Ομάδα αναζητεί ημερομηνία για επανάληψη της παράστασης, ενώ η Κοινότητα ανεπίσημα εξετάζει το ενδεχόμενο να παιχτεί και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας.

Μπράβο και πάλι σε όλους…

P3270036 P3270015 P3270016 P3270018 P3270025 P3270032

26 Μαρ 2010

Η παρέλαση, το “Όχι” και τα μεταμανταλενάκια

P3251823 [800x600] P3251824 [800x600] P3251855 [800x600]P3251901 [800x600] P3251895 [800x600] P3251896 [800x600]  P3251803 [800x600]

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έβγαλε το πλήθος στο δρόμο, που έζησε μια σπάνια μέρα χωρίς οχήματα.

Σημαιάκια, τσολιαδάκια, χοροί και πανηγύρια, εθνική παλιγγενεσία, ανάταση και τσικουδιά. Untitled-4

Λίγο παραδίπλα η Επιτροπή για το Αυτοδιοίκητο του νησιού μοίραζε ένα φυλλάδιο,  με σκοπό να αποσαφηνίσει τόσο στους υποστηρικτές όσο και στους -σιωπηλούς μέχρι σήμερα- αντιρρησίες τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτονομίας της Αντιπάρου.

Παράλληλα συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών, καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα που είναι πρόθυμοι να προσυπογράψουν το επίσημο κείμενο και δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

* Λέγεται ότι η πρόεδρος του χωριού αρνήθηκε να υπογράψει, πιθανώς για να μην συνταχθεί με τους κατεργάρηδες που κατονόμασε πρόσφατα ή επειδή ίσως μπέρδεψε την επέτειο του ‘21 με αυτήν του “ΟΧΙ”. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, τότε ίσως πρέπει να φωνάξουμε για ένα ευχέλαιο, ίσως κι έναν εξορκισμό, τον παπα-Μανώλη…papamanolisthumblarge7

** επισκεφθείτε το φωτογραφικό δημοσίευμα για την 25η Μαρτίου στον αντιπάριο, που εστιάζει στα εκκολαπτόμενα μεταμανταλενάκια που θα σώσουν τον τόπο από τους κατεργάρηδες και τους αμνήμονες.P3251445 (Large)[2]

Και του χρόνου (άραγε θα υπάρχει παρέλαση στην Αντίπαρο του χρόνου;)

24 Μαρ 2010

προσέχουμε για να έχουμε: ομιλία για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΟΥΔΑ

ΜΕ ΘΕΜΑ :

«ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ».

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΑΒΗΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “Ι.ΜΕΤΑΞΑ”

02

23 Μαρ 2010

Φλασμπάκ στον καθρέφτη…

Από τον κ.Γ.Πήττα, του οποίου οι ιδέες και τα γραπτά του στέκουν παράδοξα κομψά απάνω στο βούρκο που καταγράφει η αναδρομή του…

πηγή: http://politispittas.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html 

(“Ελλάδα, τίτλοι τέλους”)

Stes

Το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ήταν στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα. Μέσα δεκαετίας 80 και τότε, για μία περίοδο είχα διδάξει εκεί ραδιόφωνο και τεχνικές επικοινωνίας.

Εκείνο το απόγευμα, μεταξύ δύο τάξεων, βρήκα ευκαιρία για ένα τσιγάρο και βγήκα στη βεράντα –σκονισμένη και γεμάτη κουτσουλιές από τα αντιπαθητικά περιστέρια.

Χάζευα κάτω την Ακαδημίας, αυτοκινητάκια να πηγαίνουν και να έρχονται, κόσμο να περπατάει βιαστικά και το καυσαέριο να πήζει στην ατμόσφαιρα και να θυμίζει δακρυγόνο. Το μόνιμο δακρυγόνο της υποταγής μας στην «χημεία της εποχής».

Ο Κοσκωτάς, ο άνθρωπος από το πουθενά έχει ήδη αγοράσει την Τράπεζα Κρήτης, ανοίγει την εκδοτική εταιρία Γραμμή, έχει γίνει «ίνδαλμα» για πολλούς, ενώ ακόμα δεν έχει δολοφονηθεί ο Μιχάλης Καλτεζάς, ενώ έχει προηγηθεί η αλησμόνητη κατάληψη του Χημείου από τους «τρελούς κι ευτυχισμένους» σηματοδοτώντας το «τέλος της αθωότητας».

Σε μερικούς από μας, είχε ήδη αρχίσει να μυρίζει έντονη «παρακμίλα».

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Ανδρέα, ιστορική αναγκαιότητα κατά πολλές αναγνώσεις, είχε ήδη χειρουργήσει δραστικά τον κοινωνικό ιστό και κυρίως είχε δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να αποκτήσουν τεράστια δύναμη χωρίς να έχουν ούτε την παιδεία ούτε τη διάθεση να την χειραγωγήσουν προς όφελος της κοινωνίας.

«Έχεις ένα τσιγάρο;» Ήταν η γνώριμη και μάλλον σιγανή φωνή του Αντρέα Λεντάκη.
Δέχτηκε το άφιλτρο που του πρόσφερα και ρώτησε «τι σκέφτεσαι έτσι βαρύς;»
«Νομίζω πιάνουμε πάτο όπου νά ‘ναι» του απάντησα για να ακούσω ένα κατηγορηματικό «Γιώργο, ακόμα δεν έχεις δει απολύτως τίποτα! Ακόμα έχει πολύ δρόμο».

Τον κοίταξα, δεν θυμάμαι με τι ύφος, και εκείνος συνέχισε «αν υπήρχε κράτος, θα κατέρρεε γρήγορα. Αλλά στην Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε ποτέ, ο μόνος «θεσμός» είναι ένα άτυπο παρακράτος που κυβερνά. Σαν το μαύρο χρήμα, βρίσκει πάντα τρόπο να επιβιώνει λαθραία».

las1985 είπα και στην αρχή. Είναι η εποχή που η πλήρης ανυπαρξία βάσεων στην κοινωνία, απελευθερώνει δυναμικά προς την επιφάνεια τις χυδαιότερες τάσεις που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είναι η εποχή στην οποία ο έντυπος εμετός της Αυριανής επιβραβεύεται πανηγυρικά από τον «λαό» με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία καθημερινής εφημερίδας σε πανελλήνια κλίμακα: 243.534 φύλλα την ημέρα…!

Η «εφημερίδα» που εξύβρισε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τον Μάνο Χατζιδάκι, που είχε την ελεεινολογία ως επιλεγμένο επικοινωνιακό ύφος. Και ένα από τα τεράστια εγκλήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ , η αναγνώριση της και μάλιστα δια στόματος Ανδρέα Παπανδρέου ως της εφημερίδας που…στηρίζει το κίνημα.

Η Ελλάδα είχε πάρει τη μορφή ενός γιγάντιου καζανιού στο οποίο μέσα πετάγονταν και ανακατεύονταν τα πλέον ετερόκλητα υλικά για να μαγειρευτεί το απίθανο υλικό του μέλλοντος της. Η Αυριανή και ο Αυριανισμός ήταν μόνο ένα από τα πολλά συστατικά. Ο Κοσκωτάς, οι χρηματισμοί, οι εξαγορές συνειδήσεων ένα άλλο. Η Ελλάδα του τσιφτετελιού, του ουίσκι, των χιλιάδων νυχτερινών κέντρων με τις πίστες και τα «μωρά» τους που χόρευαν στις μπάρες ανέμελα, ο υπουργός Γιαννόπουλος που βάφτιζε τα κέντρα «πολιτιστικά ιδρύματα», το περιοδικό ΚΛΙΚ και το Life Style, η καθιέρωση της μαγκιάς και των κολλητών ξύπνιων, οι χιλιάδες επί χιλιάδων διορισμοί στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια, η επέλαση των κάφρων σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας ζωής, η πλήρης ανυπαρξία θεσμών και αξιοκρατίας , η δικτατορία του χαβαλέ και ο καθεστωτικός σχεδόν σαρκασμός προς τους ανθρώπους του πνεύματος κατέστρεψαν κάθε είδους αντιστάσεις.

Το νεοελληνικό όνειρο πια είναι Αρμάνι, Γκούτσι, Φιλιππινέζα, πούρο, χρηματιστήριο, πούλα, αγόρασε, BMW, και ταυτόχρονα σπρωξίδι, υστερία, συνωστισμός, καβαλημένοι δικτατορίσκοι πίσω από τα γραφεία της Εφορίας και της κάθε Κρατικής Υπηρεσίας. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός με μία και μοναδική ταυτότητα. Απόλυτη, συμπαγής, αδιαπέραστη Αναξιοπρέπεια.

Κάπου εκεί, μέσα σε αυτόν τον αχταρμά της χυδαιότητας που από το περιθώριο και την ανυπαρξία γίνεται κυρίαρχη τάξη, συνεχίζουν να υπάρχουν ομάδες, παρέες, πυρήνες νέων ανθρώπων που αρνούνται να μπουν στα κοστούμια που τους προτείνει το περιβάλλον. s

Και όταν θα δολοφονηθεί ο Μιχάλης Καλτεζάς, το σχέδιο θα μπει σε πλήρη εφαρμογή. Και το σχέδιο είναι οι αμέτρητοι τόνοι πρέζας που ρίχτηκαν στα Εξάρχεια ώστε αυτά από φούρνο ιδεών να μεταβληθούν σταδιακά σε κρεματόριο συνειδήσεων.

Έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, πάρα πολλά και έγιναν ταυτόχρονα.
Περισσότερα από όσα προλαβαίνει να αφομοιώσει η συνείδηση και να βγάλει δέκα συμπεράσματα της προκοπής. Από τη μια οι φυλές της Μυκόνου και τα νεοεμφανιζόμενα τζάκια.

Διάφοροι απίθανοι άνθρωποι που έπεφταν με το αλεξίπτωτο και διαχειριζόντουσαν απίστευτα χρήματα που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πως τα είχαν βρει.

Από την άλλη καμία αντίσταση. Κάποιοι αντιδρούσαν βέβαια. Κάποιοι κάθε τόσο έγραφαν. Βιβλία, άρθρα, ομιλίες, διακηρύξεις, μανιφέστα, όλα, έπεφταν στο κενό. Η κοινωνία διάβαζε Αυριανή και χαμογελούσε όταν η βρωμερή φυλλάδα καλούσε το αναγνωστικό της κοινό να…καταγγείλει οτιδήποτε γνωρίζει για την προσωπική ζωή του «κίναιδου Χατζιδάκι». Και για να κάνω ένα άλμα στο χρόνο, αλλιώς θα πρέπει να γράφω αμέτρητες σελίδες, φτάσαμε στην Ελλάδα των απέραντων ηδονών. Όταν ξαφνικά χιλιάδες επί χιλιάδων νεοέλληνες έγιναν…παίκτες του χρηματιστήριου. Όταν ξαφνικά, τα νησιά των διακοπών μας, γέμισαν με τρελαμένους τύπους που φορώντας το μαγιό και την πλαστική σαγιονάρα περιφέρονταν επιδεικτικά με τα κινητά κολλημένα στα αυτιά φωνάζοντας τις λέξεις-κλειδιά της ευτυχίας: Πούλα! Αγόρασε!

Και όλα αυτά τα χρόνια, τα θυμάμαι με αμέτρητο κόσμο σε όλες τις ώρες του 24ώρου να γεμίζει ασφυκτικά τις πλατείες και πίνει τις φραπεδιές ή να πλημμυρίζει τα διάφορα ψευτονεοϋορκέζικα στέκια στο Χαλάνδρι και αλλού και να μασουλάει αβέρτα σολομούς και καρπάτσιο-έτσι ακριβώς όπως κάνανε και στα χωριά τους…

aΗ Ελλάδα, μπήκε σε ένα τεράστιο μπαλόνι και ανέβηκε στα ουράνια. Έζησε για πολλά χρόνια ένα τεράστιο ψέμα καταληστεύοντας το μέλλον των παιδιών της. Έφτασε στο αποκορύφωμα το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Euro αλλά εκεί είναι που άρχισε να δείχνει την σάπια οδοντοστοιχία με την οποία καταβρόχθιζε τόσον καιρό.

Οι υποδομές των Αγώνων, που θα αποδίδονταν στην κοινωνία καταστράφηκαν ή καταστρέφονται, το Euro –καθώς το βλέπω από απόσταση κατακτήθηκε κυρίως με κουτοπονηριά παρά με αξιοσύνη, και από το 2004 και μετά η πιο ανίκανη κυβέρνηση όλων των εποχών απλά χόρεψε πρώτο τραπέζι πίστα στην Τσιφτετελλάδα που κληρονόμησε.

Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μας. Οι εποχές που έρχονται είναι εξαιρετικά άγριες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ένα μακρύ χειμώνα για την ανθρωπότητα, τον χειμώνα της Κρίσης του Καπιταλισμού η οποία περιλαμβάνει πολλά φαινόμενα για τα οποία δεν είμαστε έτοιμοι.

Όπως οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που σημαίνουν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων οικοπρόσφυγες, νέες εστίες πολέμου και Μετανάστες. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα όμως, δεν είναι απλά το προϊόν της Παγκόσμιας Κρίσης του Καπιταλισμού. Αυτή, ίσως και να είναι ευλογία κατά κάποιο τρόπο, γιατί στάθηκε η αφορμή για να φανούν με τραγικό τρόπο οι αναπηρίες του τόπου μας.

Όταν όμως συλλαμβάνεται ένας Μάριος Ζ. ως…τρομοκράτης και ένα μπουκάλι σαμπουάν υποδεικνύεται ως βόμβα μολότοφ ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης, τότε, ο μόνος δρόμος που ανοίγει (ξανά) είναι αυτός του Χάους.

Αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, ο Δεκέμβρης του 2008 θα μοιάζει με παιδική χαρά. ez

21 Μαρ 2010

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (κι όχι μόνο)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ IBISCLUB

Η φετινή παγκόσμια ημέρα ποίησης είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πιο εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20 αιώνα. Ο Νίκος Καββαδίας βαθιά βιωματικός επηρεάστηκε σημαντικά από τα ταξίδια του στην θάλασσα και τα 40 χρόνια που εργάστηκε στα καράβια ως ασυρματιστής.
Πολλά έργα του έχουν μελοποιηθεί με κύριο μουσικό δημιουργό τον Θάνο Μικρούτσικο με χαρακτηριστικό το "Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia"(στίχοι) που ερμηνεύει ο ίδιος και η Χαρούλα Αλεξίου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Καββαδία το εθνικό κέντρο βιβλίου ΕΚΕΒΙ διοργανώνει καμπάνια ποίησης με εικονογραφημένους στίχους του ποιητή που θα προβάλλονται στις οθόνες στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ αλλά και μέσα στα οχήματα του ΤΡΑΜ. Σημαντική πρωτοβουλία που αναβαθμίζει την αγχωτική και δύστροπη διάθεση των Αθηναίων τα καθημερινά πρωινά.

Σταυρός του Νότου (Πούσι)

Έβραζε το κύμα του γαρμπή.
Είμαστε σκυφτοί κι οι δυο στο χάρτη
γύρισες και μου 'πες πως το Μάρτη
σ΄ άλλους παραλλήλους θα 'χεις μπει.

Κούλικο στο στήθος σου τατού,
που όσο κι αν το καις δεν λέει να σβήσει.
Είπαν πως την είχες αγαπήσει
σε μια κρίση μαύρου πυρετού.

Βάρδια πλάι σε κάβο φαλακρό
κι ο Σταυρός του Νότου με τα στράλια.
Κομπολόι κρατάς από κοράλλια
κι άκοπο μασάς κάθε πικρό.

Δείτε το αφιέρωμα της εκπομπής "μηχανή χρόνου" : μέρος1, μέρος2, μέρος3, μέρος4

Από το αξιόλογο blog roadartist.blogspot.com :
Ebooks, τις ποιητικές συλλογές του Νίκου Καββαδία:
Μαραμπού
Πούσι
Τραβέρσο







Η 21η ΜΑρτίου είναι και Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων
αλλά ευτυχώς εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές. Ούτε ανάδελφοι.

16 Μαρ 2010

ΟΤΕ πες αλεύρι...

 

Ο παραλήπτης της επιστολής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην αρχή τρόμαξε. Για μια στιγμή σκέφτηκε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της επόμενης ημέρας: “Συνελήφθη ο ΧΧ στην Αντίπαρο, συνδρομητής του ΟΤΕ για παράνομο κατέβασμα χιλιάδων αρχείων ”. Τελικά έκανε λάθος.

Ήταν η κοινοποίηση της επερώτησης της Επιτροπής προς τον ΟΤΕ σχετικά με την καταγγελία των 120 Αντιπάριων συνδρομητών:

eett


Ας ελπίσουμε αυτή να είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για τις φτωχές υπηρεσίες του ΟΤΕ στο νησί μας.
Θυμηθείτε από που ξεκίνησαν όλα...

04 Νοε 2009: ΟΤΕ: Ο αυτιστικός κόσμος μας εσύ

21 Δεκ 2009: OTE, ο κωφεύων κόσμος μας εσύ – επιστολή διαμαρτυρίας

03 Φεβ 2010: ΟΤΕ – ο απομονωμένος κόσμος μας εσύ!!!

28 Φεβ 2010: ΟΤΕ στον κόσμο σου εσύ: κείμενο διαμαρτυρίας ΟΤΕ

http://www.scribd.com/doc/27516067/ote- (το κείμενο με τις 120 υπογραφές, που εστάλη στην ΕΕΤΤ)

14 Μαρ 2010

Ο Αναρχικός Τραπεζίτης, ο Βασιλιάς του Σωρού


pan-trap


μία πρόσφατη συνέντευξή του εδώ antiparos-2-thumb-large

(και βέβαια η σούπερ συνέντευξη στα τοπικά blogs πριν λίγους μήνες)

12 Μαρ 2010

Δεν είμαστε του δρόμου... Υπογράψτε...


Επιτέλους κάτι κινείται στον πεζόδρομο και δεν είναι ούτε μηχανάκι ούτε αυτοκίνητο.

Οι κάτοικοι για άλλη μια χρονιά αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να διαφυλάξουν το δικαίωμα του πεζού στον κεντρικό (πεζο)δρομο του χωριού, κόντρα στην κρατική απάθεια και την ατομική αδιαφορία.

Υπογράψτε το παρακάτω κείμενο
, και μην παραλείψετε να διεκδικήσετε έμπρακτα το δικαίωμα να βαδίζει κανείς στον πεζόδρομο ανενόχλητος.

Είναι μια μορφή διαμαρτυρίας που κοινοποιεί το αυτονόητο δικαίωμα των δημοτών. Ελπίζουμε να συνετίσει εποχούμενους και αιρετούς πριν αποκτήσει νομική υπόσταση.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ (Πεζόδρομος)

 

Στην ετικέτα “δρόμος” μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και να διαβάσετε από ποιήματα- παρωδίες μέχρι παλιότερα κείμενα συλλόγων (κι ενδιαφέροντες σχολιασμούς).

Δρόμος ή πεζόδρομος ή και τα δύο...

Ο πεζόδρομος του μηδενός

Βάλτε φανάρια στον πεζόδρομο, να το συνηθίζουμε σιγά σιγά ότι αλλάζει

 

10 Μαρ 2010

360°

DSC02325 Δεσποτικό - θέα από τον Προφ. Ηλία. Στο βάθος Σίφνος, Κϊμωλος, Μήλος

DSC02342στα δεξιά η Σίφνος

DSC02348 Σωρός, Αγ. Σώστης, Φανερωμένη - το νησί στο βάθος η Σίκινος

DSC02350Σωρός, Αγ. Σώστης, Φανερωμένη


8 Μαρ 2010

Logorama

Το φετινό Όσκαρ στις ταινίες μικρού μήκους κατέληξε δικαιολογημένα στο εκπληκτικό "Logorama" από την Γαλλική ομάδα design Η5 (που είναι υπέυθυνη για εξώφυλλα και videoclips σε Massive Attack, Air, Röyksopp, κ.ά.) και έκανε 4 χρόνια να ολοκληρωθεί. 2500 λογότυπα σε μία ιστορία που επιδέχεται πολλαπλών θεάσεων για να γίνει πλήρως κατανοητό το μήνυμα της.




trailer:


Κατεβάστε το βίντεο από τους συνδέσμους στα σχόλια

H5 Builds the World of Logorama

making of:

7 Μαρ 2010

Άρωμα άλλης εποχής...

Εξάντας 03/03/2010 - ΑΡΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

exandas

TRAILER



Όλο το ντοκυμαντέρ (πληροφορίες εδώ) μπορείτε να το δείτε εδώ



Αφιερωμένο στους νεοσσούς μικροαστούς μαθητές Λυκείου ΕΠΑΛ Παροικιάς,

και στο κείμενό τους που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στα ΜΜΕ και προκάλεσε ποικίλα σχόλια εδώ: http://fileleutheros.pblogs.gr/2010/02/diamartyria-toy-15meloys-toy-epal-paroikias-gia-toys-allodapoys.html

αλλά και μια προβοκατόρικη(;) απάντηση από το ΓΕΛ Νάουσας



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ:

tanea

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ:
fwni

5 Μαρ 2010

Άτιτλο 2

Untitled-1

Αφιερωμένο σε όσους μολύνουν την αισθητική μας νομίζοντας ότι το κέρδος είναι πάνω από τα αναπάντεχα δώρα της φύσης.

Κι ότι τα δέντρα είναι εμπόδια στους δρόμους κι όχι λόγος να ντρεπόμαστε για την κοπή τους.

Τουλάχιστον ας μάθουμε γιατί κόπηκαν τα (προπολεμικά) θαλασσόδεντρα έτσι αβίαστα...

dentro--

Κάντε μόνοι σας την καταμέτρηση…

Άτιτλο

n

Ο ουρανός γέμισε από γεύση ηλιοβασιλέματος και έκανε πάλι τις ζωές μας τυχερές για τον τόπο που ζούμε. Αφιερωμένο σε όσους μολύνουν την αισθητική μας νομίζοντας ότι το κέρδος είναι πάνω από τα αναπάντεχα δώρα της φύσης.

Φωτό: V.

1 Μαρ 2010

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 8o: Ένα ευχέλαιο για την εμμηνόπαυση

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Ένα πελώριο σύννεφο από την Ανατολή αναστατώνει το φιλήσυχο Σάντα Πόρι - οι διψασμένοι κάτοικοι βγαίνουν στο δρόμο και ανακουφισμένοι από τις σταγόνες που έρχονται από τον ουρανό αναφωνούν: "Αααααααά!..."
daydream-wizard-j-w-baker Δυστυχώς δεν βρέχει. Είναι ο μάγος Γίσσπορ , που έρχεται από τα βάθη της Ανατολής σε μυστική αποστολή καθ' υπόδειξη του Ραμπάχαλου Ροδοκόκκινου. Ο Γίσσπορ καταφθάνει στο λιμάνι, η Βαρβέτα Μανάρα κρύβεται για να αποφύγει τη συνάντηση και ο κόσμος φεύγει διψασμένος, κατουρημένος και απογοητευμένος.
Ο μάγος αντικρίζει τις κίτρινες πλάκες στο λιμάνι και τις περνάει για αλβανικές. Συναντιέται με τον αφιονισμένο Ρήγα Μπαστούνη και αποφασίζει να πεταχτεί ως τον Ακονητό.
Μετά από μία μαγευτική διαδρομή στα κάλλη του νησιού φθάνει στον προορισμό του όπου συναντά τη γνωστή Κουρούνα να τραγουδά ευτυχεσμένη…
Ο μάγος βλέπει τα Μπάζα, το βοθροτόπι και τις πέτρες, συμβουλεύεται την πιστή του κουκουβάγια και προσπερνά ένα ιπτάμενο δελτίο τύπου. Πάνω που αποφασίζει όμως να αλλάξει προορισμό χάνει τη φωνή του…
Την ίδια στιγμή στο Σάντα Πόρι τα πράγματα κυλούσαν κανονικά: η φύλαρχος έπινε το τίλιό της και διάβαζε τα e-mail της, συζητούσε με τον αντιφύλαρχο, πολεμούσε τα μπλογκς, φοβότανε τα γκλομπς και πεταγόταν και για μία απονομή -άμα λάχει- μέχρι τη μακρινή Αντίπαρο...

Ο μάγος κατεβαίνει στα άδυτα του Σπηλαίου όπου αφού λύνει τα μάγια ξαναβρίσκει όχι μόνο τη φωνή του αλλά και τον καταζητούμενο Χρήστο Καραμέλα. Του αποκαλύπτει ότι είναι μεταδημότης και ο μάγος ανακαλύπτει ότι στο Σάντα Πόρι η κατάσταση ίσως έχει γίνει έκρυθμη. Σφραγίζει την είσοδο του Σπηλάιου και ψάχνει τρόπο να γυρίσει στο χωριό, όταν ένας οξύς διαπεραστικός θόρυβος, σαν σαΐτα, ακούστηκε να ‘ρχεται από το Νότο... Είναι η πασίγνωστη Γκαλερία Κακομοιραράκη, που κάνει λίγο χώρο για να ανεβεί ο Γίσσπορ στη μαγική μπουχάρα και έτσι φτάνει στο χωριό μια ώρα αρχύτερα… Η φύλαρχος κάνει μία μικρή βόλτα στο λιμάνι, όπου και λύνει όλα τα μικροζητήματα του τόπου και ετοιμάζεται για να παραστεί στη λαϊκή συγκέντρωση για το “σχέδιο Καλλιτζάκις”.

Μέσα σε λίγα λεπτά η λαοφιλής φύλαρχος Μανάρα Βαρβέτα είχε στολιστεί σα λατέρνα της παλιάς Αθήνας, χτενιστεί σαν μουσειακή ρετρό μπάρμπι και αρωματιστεί σα χνώτο σανταπόριας κουρούνας. Πριν βγει ξανά από το οβάλ γραφείο της κοιτάχτηκε κατά λάθος στον τεράστιο καθρέπτη και χαιρέτησε με στόμφο την άγνωστη κυρία που της ανταπόδωσε αστραπιαία το χαιρετισμό, όπως οι νόμοι της οπτικής ορίζουν για τα είδωλα μέσα από τον καθρέπτη. Αυτή η αυθόρμητη αντίδραση του λαού ήταν που της έδινε κουράγιο να συνεχίσει. Don-t-look-in-the-mirror-bloody-mary-5670511-480-480Μερικά λεπτά αργότερα, γεμάτη αυτοπεποίθηση, στεκόταν στο ειδικά διαμορφωμένο βάθρο που εκτελούσε χρέη πόντιουμ judge7για τους ομιλητές. Είχε φθάσει στο σωστό τόπο, τη σωστή ώρα, αλλά σε λάθος μέρα, για την ακρίβεια μία βδομάδα νωρίτερα. Έφταιγε το χάι τεκ ρολόι του Φαυλόπουλου που δεν έδειχνε ημερομηνίες ή ήταν γενικά εκτός τόπου και χρόνου; Κανείς δεν έμαθε. Η φύλαρχος θα περίμενε καρτερικά την ηδονική στιγμή που θα την αποθέωναν οι συγκεντρωμένοι Σανταπόριοι για πέντε ολόκληρα μερόνυχτα, μέχρι που δυο μέρες πριν τη συγκέντρωση το μαλλί θα λάδωνε κι η φύλαρχος θα έκρινε πως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψει στο ανάκτορό της για να φρεσκαριστεί...

Τη στιγμή που η φύλαρχος έμπαινε στο κομμωτήριο για ρεκτιφιέ, ο μάγος Γίσσπορ έβγαινε από ένα στενό σοκάκι στον κεντρικό πεζόδρομο. Είχε μήνες να έρθει στο χωριό και τίποτα δεν έμοιαζε ίδιο. Ο traffic_jam_from_po_521399gκεντρικός πεζόδρομος ήταν πλέον ταχείας κυκλοφορίας, φανάρια, μπετονιέρες, μηχανάκια, γιωταχί, τζιπάρες, νταλίκες, καρότσες και τρακτέρ πηγαινοέρχονταν ασταμάτητα. Ξαφνικά άκουσε φωνές κ αι οχλαγωγία. Αφού φυλάχτηκε για να μην τον πατήσει ένα αυτοκίνητο που έπαιρνε με ταχύτητα ανεγκέφαλου τη στροφή λίγο πριν την πλατεία, κοίταξε τριγύρω του: πλήθη Σανταπόριων, όλο και περισσότεροι, έβγαιναν από τους παράδρομους, και άρχιζαν να περπατάνε με βηματισμό, ενώ εμβατήρια έπαιζαν στη διαπασών και σημαίες με «ΟΧΙ» κυματίζανε αγέρωχα. Γρήγορα η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο είχε διακοπεί και εγκλωβισμένοι οδηγοί εγκατέλειπαν τα οχήματα τους για να ενωθούν με το συστρατευμένο πλήθος και να φωνάξουν όλοι μαζί τα συνθήματα:

“Ζήτω το Σανταπόρι”, “Κλατω το Πόρι”, “ΟΧΙ στο σχέδιο Καλλιτζάκις”, “Πιο καλή η Μοναξιά”

-Αυτό ήταν, κηρύχτηκε στρατιωτικός νόμος και πάνε να λιντσάρουν τη φύλαρχο, σκέφτηκε ο μάγος. Λένε «όχι» στην τυραννία της Βαρβετα, ο λαός ξύπνησε. Ήρθε λοιπόν το τέλος του Σάντα Πόρι όπως το γνωρίσαμε.
-Μάγε Γίσσπορ, ηρέμησε, είναι μόνο μία λαϊκή συγκέντρωση για το πρόγραμμα Καλλιτζάκις. Οι κάτοικοι λένε δυναμικό «όχι» στη συνένωση με το νησί Πόρι. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μην ξεχνάς όμως το σκοπό που ήρθες εδώ, γύρισε η Αφ Αλ Άτοσι και του είπε.Untitled-1

Ο Γίσσπορ θυμήθηκε. Η σφήκα Καβλέντεης! Τώρα ήταν ευκαιρία, που το οβάλ γραφείο ήταν έρημο, αφού η Φύλαρχος ήταν κομμωτήριο. Με γρήγορα για την ηλικία του βήματα κινήθηκε προς το γραφείο. Άραγε ο Καβλέντεης υπήρχε ακόμη; Άραγε υπήρξε ποτέ;… .Αναπάντητα αιώνια ερωτήματα.

Ο μάγος μπήκε ανενόχλητος στο οβάλ γραφείο και έψαξε πλάι στα ψεύτικα λίλλιουμ για τη σφήκα Καβλέντεης. Το μόνο που αντίκρυσε ήταν μία μινιατούρα σφηκοστολής παραπεταμένης μέσα στη γλάστρα. l6Ο Καβλέντεης είχε γίνει άνθρωπος! Κι αυτό δεν ήταν πλέον λογοπαίγνιο…

Ενώ ο μάγος απογοητευμένος έσπαγε το μυαλό του να βρει που μπορεί να είχε πάει ο Καβλέντεης, η κουκουβάγια Αφ-Αλ-Άτοσι έδωσε πάλι τη λύση:

«Αυτή τη στιγμή ο Καβλέντεης μιλάει στο λαό του Σάντα Πόρι για τη συνένωση του σχεδίου Καλλιτζάκις. Σε λίγο τελειώνει… Μια στιγμή…», είπε το σοφό πουλί καθώς κούνησε λίγο τα αυτιά του για να πιάνει καλύτερα την αναμετάδοση του Ψυχώ FM από το ραδιόφωνο. «Τώρα διαβάζουν κι ένα κείμενο της φυλάρχου. Λόγω ανωτέρας βίας, λέει, δεν πήγε, αλλά τάσσεται κι αυτή μαζί με τον Καβλέντεη «κατά».introspection-j-w-baker Ωπ… Μια στιγμή… Κάτι λέει τώρα ο Ρήγας Μπαστούνης γι αυτήν. Μιλάει ήρεμα, λέει κάτι σαν «εγώ δεν ήρθα εδώ να χαϊδέψω αυτιά», μάλλον έχει ακόμα πιο άγριες ερωτικές διαθέσεις… Είναι φανερό πως το φλογερό, παθιασμένο, ξέφρενο, λυσσαλέο ειδύλλιο ξαναφούντωσε».

Ο μάγος είχε μείνει σαστισμένος. Άμα η Μανάρα Βαρβέτα συμμαχήσει με τον Καβλέντεη και ερωτοτροπήσει με το Ρήγα Μπαστούνη, κινδυνεύει να μην λυθούν ποτέ τα μάγια που του ‘κανε ο Καβλέντεης στο σπήλαιο Σανταπόρι.

-Πρέπει να σπάσει αυτή η ανίερη συμμαχία. Φώναξε γρήγορα τον παπα-Μανώλη. Ας αφήσει για λίγο τους αγιασμούς και τα ευχέλαια κι ας έρθει εδώ να βρούμε μια λύση.

papamanolis-thumb-largeΟ παπα-Μανώλης ήταν μια ιδιόμορφη περίπτωση ιερέα. Τον είχε βαφτίσει τρελός παπάς και τον είχε χειροτονήσει τρελός πατριάρχης. Ακόμα κι η τοποθέτησή του στην ενορία Πόρι - Σανταπόρι είχε γίνει από έναν τρελό γραμματέα. Μοιραία τα είχε λίγο χαμένα. Είχε όμως από κοντά του τα χερουβείμ-επαρχουβείμ που τον ξελάσπωναν κάθε φορά που η τρέλα του τον εξέθετε. Ήταν ίσως ο μόνος που μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση που έμοιαζε εκτός ελέγχου. Ή πάλι να την τορπιλίσει κι άλλο.

1H κουρούνα έντρομη κρατούσε στα χέρια της μια εφημερίδα από την εξωτική Αντίπαρο. Ξάφνου το μάτι της έπεσε σε ένα αναπάντεχο πρωτοσέλιδο που την έκανε να κράξει γοερά. «Αυτό πρέπει να το δει η φύλαρχος, αλλά όχι από μένα».

carrier_pigeon«Ταχυδρόμοοοος… Γραααάμμαααα…» Η κουρούνα έκανε δυναμικά την εμφάνισή της σαν περιστέρι στο κομμωτήριο, φορούσε ένα πηλίκιο ταχυδρόμου και κράδαινε στο ράμφος της κάτι σαν φύλλο εφημερίδας.

-Γεια σας κ. ταχυδρόμε, ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να έρθετε ως εδώ, είπε η φύλαρχος σε πλήρη διανοητική θολούρα. Πήρε στα χέρια της το φύλλο και το διάβασε προσεκτικά. Παύση λοιπόν στη μακρινή Αντίπαρο. Τι σύμπτωση, κι εγώ εδώ και λίγο καιρό είμαι σε εμμηνόπαυση. Θα πήγαινα στους γιατρούς αλλά μας τους έχει επιτάξει το καταραμένο Πόρι. Ας είναι… Θα φωνάξω τον παπα-Μανώλη να κάνει ένα ευχέλαιο, λένε πως είναι μανούλα στα εξάψαλμα και τις ιεροτελεστίες. Αν φέρει μαζί του και κανένα χερουβείμ-επαρχουβείμ μπορεί και να μου άρουν την εμμηνόπαυση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Τις δικές τους κουτσουλιές έβαλαν μέσω της τεχνογνωσίας τους και της έμπνευσής τους τα δαιμόνια ibis labs.

Μέχρι το επόμενο μέρος θυμηθείτε τα προηγούμενα φανταστικά αλλά προφητικά σενάρια, που μιμούνται έναν κόσμο πραγματικό μεν, σκληρό, κωμικό και ανυπόληπτο δε.
Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ
Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 1ο: Το σύννεφο έφερε βροχή

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 2ο: Το σύννεφο ΔΕΝ έφερε βροχή

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 3ο: Πέτρες και Τούβλα

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 4ο: “…Ψηλά κι αγνάντευε…”

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ - μέρος 5ο: “Η μελόντικα θα παίξει Σαλαμπάση"

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 6o: Η καραμέλα του Μάγου

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 7o: Μια μπουχάρα θα μας σώσει…

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 8ο: Η Φωτιά στο λιμάνι του ΝΟΣ

Η σφήκα και η μελόντικα

Η σφήκα και η μελόντικα (ρίμα με τα εξώδικα): μέρος Α' - η μελόντικα

Η σφήκα και η μελόντικα (ρίμα με τα εξώδικα): μέρος Β' - η σφήκα

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο: μέρος Γ'

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο κι η τράπουλα.... (μέρος Δ’)

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο κι η τράπουλα και η γιορτή.... (μέρος Ε’): η γιορτή